Frankfurt
Meerdaagse reizen

Frankfurt

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Op bezoek in het magische Meerstromenland

De Moezel en de Rijn zijn ons genoegzaam bekend maar wie kent er de Lahn of de Main? Deze vier rivieren vormen het permanente decor van een meerdaagse reis die zich situeert in vier Duitse deelstaten, met name Rijnland-Palts, Noordrijn-Westfalen, Hessen en Beieren. Het is een regio met een prachtige natuur, fantastische waterlopen en schitterende stadjes. Wij focussen hierbij op een aantal bekende en minder bekende, maar niettemin fraaie locaties zoals Limburg an der Lahn, Eltville, Aschaffenburg, Miltenberg, Wertheim en Bacharach. Daarnaast bezoeken wij ook twee bekende steden. Wij besteden uitgebreid aandacht aan Frankfurt, ook wel eens het Duitse “Mainhattan” genoemd en aan Mainz met zijn mooie marktplein en zijn fantastische kathedraal. Een boottocht op de Main en een vrijblijvend bezoek aan Zeil, een van de grootste shoppingcentra van Duitsland, zijn bovendien extra troeven voor deze erg gevarieerde reis.

Ligging

Bezoeken

Boottocht op de Main € 10

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Frankfurt - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Op bezoek in het magische Meerstromenland

Dag 1

Wij vertrekken aan de parking van De Zigeuner om 07.30 uur. Wij bezoeken eerst Limburg an der Lahn, een supermooi stadje, met oude vakwerkhuizen en een prachtige laat-Romaanse dom. Ook de burg en het Rathaus zijn zeker een bezoekje waard. Vervolgens bussen wij naar Frankfurt waar wij de bus parkeren in de buurt van de ijzeren brug. Wij maken vervolgens een boottocht op de Main. Daarna wordt ingecheckt in het hotel

Dag 2

Wij maken een trip naar Eltville met zijn prachtige historische villa's en adellijke gebouwen, zoals de Kurfürstliche Burg en de kerk van Sint-Peter en Sint-Paul. Op de Marktplatz kun je fijn op een terrasje van het uitzicht op de oude stad genieten. Daarna bezoeken wij de stad Mainz, gelegen aan de kruising van de Main en de Rijn. Duitsland is internationaal beroemd om zijn oude stadjes met oude tradities. Mainz is de bekende stad van universiteiten, bisschoppen, en grootse kathedralen.

Dag 3

Wij maken een wandeling in de buurt van het Slot Johannisburg in Aschaffenburg. Een groot deel van het centrum en de Altstadt is voetgangersgebied. In de smalle straten met de vele vakwerkhuizen zijn veel restaurants en Weinstubes te vinden. Ook zijn er veel zonnige terrasjes. De stad Frankfurt am Main is de vijfde grootste stad van Duitsland. De meeste mensen kennen deze stad als het financiële hart van Duitsland. Zowel de Duitse aandelenbeurs, als de Europese Centrale Bank en de Deutsche Bundesbank zijn gevestigd in Frankfurt. Het Duitse ‘Mainhattan’ telt ook heel wat wolkenkrabbers die de skyline domineren. Voor de mensen die willen shoppen, die kunnen hun hartje ophalen in de gezellige winkelbuurt Zeil.

Dag 4

Aan de monding van de Tauber in de Main, tussen Würzburg en Frankfurt, ligt het romantische Wertheim. Rijk versierde vakwerkhuizen, pleintjes en smalle stegen, met hoog daarboven een van de grootste steenburchten van Duitsland, typeren het middeleeuwse stadsbeeld. Daarna brengen wij een bezoek aan het gastvrije Miltenberg.

Dag 5

Wij sluiten de reis af met een bezoek aan Bacharach, ongetwijfeld een van de mooiste locaties aan de Rijn.

top