Hanzesteden
Meerdaagse reizen

Hanzesteden

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Eind XIIde eeuw ontstond een handelsverbond tussen diverse Europese havens. Vijf van de zes Duitse aangesloten havens gaan we op deze reis bezoeken. Zo bezoeken we Bremen, onze eerste Hanzestad. Het Rathaus en Roland staan op de Unescolijst en de Bremer stadsmuzikanten kennen we zeker ook, maar ook alle kleine typische straatjes die naar de ‘Altstadt’ leiden zijn pareltjes. We brengen ook een bezoek aan Hanzestad Lübeck en Wismar alvorens ons te concentreren op de Hanze-havenstad Rostock met zijn gekende baksteengotiek en niet te vergeten ‘Kröpelinerstrasse’. Ook gaat onze aandacht naar de stad Schwerin, met een kasteel met prachtig park, ook wel ‘het Duitse Chambord’ genoemd. Wij wijden een volledige dag aan Hamburg. We maken ook een rondvaart in de haven langs beroemde pakhuizen o.a. Chilehaus en... ja, de ultramoderne Filharmonie. Onze terugrit verloopt via Celle: het mooiste Duitse stadje met vakwerkhuizen. Verder brengen we een bezoek aan concentratiekamp Bergen-Belsen waar Anne Frank overleed. Via Hannover en het Ruhrgebied naar onze vertrekplaats.

Reserveer deze reis

Radisson Blu Senator Hotel Lübeck

Vanuit ons hotel wandelen we op vijf minuutjes het historische gedeelte van het centrum van Lübeck in. 

Kamers

De comfortabele kamers zijn voorzien van telefoon, flatscreen-tv, eigen badkamer met haardroger, kluisje en gratis wifi. 

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension, beginnend met avondmaal op dag 1 en eindigend met ontbijt op dag 5. 

Bezoeken

Voorzie voor de inkomgelden € 60/persoon, inclusief de havenrondvaart in Hamburg. (gebaseerd op prijzen 2022)

Kledij

Aangepaste kledij en schoeisel.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230V. Geen speciale stekker noodzakelijk

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 52,5/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Hanzesteden - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


De allermooiste havensteden van Noord-Oost Duitsland

Dag 1

Vertrek in de vroege ochtend, doorheen Nederlands Limburg en het Ruhrgebied naar Bremen, prachtige stad met meerdere UNESCO monumenten: Renaissance Rathaus met Ratskeller en Roland –  Bremer Stadsmuzikanten – St Peter Dom - Böttgerstrasse – Schnoor - Schlachte Promenade e.a. Vrije tijd en vrij middagmaal. In de late namiddag rijden we verder naar Lübeck voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt in het hotel. Lübeck ligt op de grens van de Bundeslanden: Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommeren. We vertrekken naar Schwerin, de hoofdstad van dit Mecklenburg-Vorpommeren voor een bezoek aan één van de mooiste Duitse kastelen, dat vergeleken wordt met Chambord. Vrije tijd en vrij middagmaal. Namiddag verkennen we Lübeck, de koningin der Hanzesteden met een overvloed aan mooie historische monumenten: o.a. Rathaus – Holstentor – Dom – en natuurlijk de Niedereggenmarsepein. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt in het hotel. Deze dag is volledig gewijd aan Hamburg. We beginnen met een korte wandeling door de oude Elbtunnel, gevolgd door een havenrondvaart met zicht op o.a. de Elbphilharmonie en de pakhuizen van Speicherstadt (Unesco). Vrije tijd en vrij middagmaal. Namiddag is er een geleid bezoek aan de historische binnenstad met o.a. het Rathaus, het Levantenhaus, Kontorviertel… We kunnen een dag Hamburg niet afsluiten zonder een bezoek aan de bekende Reeperbahn in het beruchte St Pauli uitgangskwartier. In de vroege avond rijden we terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt in het hotel rijden we naar Wismar: hier ontstond het Hanzeverbond. Geleid bezoek aan het historisch centrum dat op de Unescolijst staat. Vrije tijd en vrij middagmaal. Namiddag rijden we naar Bad Doberan voor bezoek aan het oudste Duitse cisterciënzerklooster. Vandaar rijden we verder naar Rostock de haven- en universiteitsstad. Aan de ‘Steintor’ begint de gezellige Kröpelinerstrasse waar we in de Marien Dom zeker het astronomisch uurwerk uit 1472 bewonderen en... dat nog steeds werkt. Het ‘Kerkhoffhaus’ met zijn geglazuurde voorgevel uit 1470 is het alleroudste huis van de stad. In de vooravond terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na een uitgebreid ontbijt vertrekken we richting Diepenbeek. We verlaten de snelweg ter hoogte van Soltau en rijden naar Bergen-Belsen waar Anne Frank in het concentratiekamp overleed. Voor de vrije middaglunch rijden we naar Celle, het mooiste en grootste stadje vol vakwerkhuizen die WO II onbeschadigd overleefden. Verder langs Hannover en doorheen het Ruhrgebied terug naar Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis

top