Oostelijk Zwarte Woud
Meerdaagse reizen

Oostelijk Zwarte Woud

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Tijdens deze reis richten we onze aandacht op het oostelijk deel van het Zwarte Woud met een knipoog naar de Zwaabse Jura. We zijn te gast in een gemoedelijk hotel waar we kennis maken met de Zwaabse gastvrijheid en worden getrakteerd op een heerlijk maaltijdaanbod. We beleven de lokale gewoonten met typische producten en werkwijzen van het Zwarte Woud. Een nostalgische treinrit met de Sauschwänzlebahn leidt ons langs groene hoogtes met mooie vergezichten en je betreedt het historisch rijk van één van de meest vermaarde Duitse adellijke families: dat van de Hohenzollern. Laat je meeslepen in de verhalen van Villingen en Tübingen en geniet van de lokale keuken.

Reserveer deze reis

Danner's Hotel Löwen plus

Dit mooie hotel in vakwerkstijl ligt op een rustige locatie in de stad Marschalkenzimmern, in Baden-Württemberg.

Faciliteiten

 • 1 fles water op de kamer bij aankomst
 • gratis W-Lan op alle kamers 
 • gratis gebruik van biljart, tafelvoetbal, darts, fitnessruimte en sauna

Eten en drinken

 • Rijkelijk ontbijtbuffet
 • 3 gangenkeuzemenu (soep, 3 keuzes voor hoofdmaaltijd)
 • 1 avond is er een Zwarte Woud specialiteitenbuffet
 • 1 gratis drankje bij avondmaal (0,4 l frisdrank, 0,3 l bier of 0,25 l huiswijn)

Bezoeken

Bezoeken :

 • Merkurbahn H/T: € 5,00
 • Sauschwänzlebahn: € 18,00
 • Schinken: € 5,50
 • Zaagmolen: € 5,00
 • Burg Hohenzollern: € 22,00

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 12/nacht
 • 2 x dagreis

Activiteiten

Oostelijk Zwarte Woud - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 - Heenreis Baden-Baden (460 km) voor Merkurbahn en naar Marschalkenzimmern (80 km)

Via het Groot-Hertogdom-Luxemburg (met een stop) en de Franse autosnelweg doorheen Lotharingen en Elzas komen we in de buurt van Hagenau waar we de grens oversteken. Voor we onze bestemming gebruiken kan je nog genieten van een vrij middagmaal in een Duitse Raststätte of je lunchpakket aanspreken. In de buurt van Baden-Baden stijgen we met een funiculair naar de top van de Mercuriusberg, ofwel een hoogteoverwinning van 370 m. Vervolgens rijden we de volledige route van de Schwarzwaldhochstrasse naar onze eindbestemming, hotel Löwen te Marschalkenzimmern.

DAG 2 - Historisch Villingen (50 km) en naar Weizen (40 km) voor treinrit Sauschwänzle Bahn en terug (80 km)

In de voormiddag staat er een rondleiding in de nog gedeeltelijk ommuurde stad Villingen op het programma. We maken kennis met de mooie historische binnenstad met haar veelzeggende moderne Münsterbrunnen. We geven even mee dat het museum in het vroegere Franciscanenklooster gratis is! Hier vindt de bezoeker een ruim aanbod over de stadsgeschiedenis en religieuze kunst. Tegen de Zwitserse grens, in Weizen, gaan we aan boord van de Sauschwänzle Bahn die ons op een spannende rit met mooie uitzichten en hoge viaducten naar Blumberg leidt. Hier hebben we na de rit nog even tijd voor het spoorwegmuseum.

DAG 3 - Schinken, traditionele zaagmalen en Schwarwälderkirschtorte (40 km)

Het inheemse dennenhout en de twijgen van de jeneverbessenstruik zijn de typische ingrediënten voor het roken van de Zwarte Woudham. Maak kennis met dit procedé. Vrij middagmaal rond het grootste marktplein van Duitsland te Freudenstadt, bekend om zijn haakse kerk en omliggende arcades. In een door waterkracht aangedreven molen wordt gedemonstreerd hoe vandaag nog efficiënt gezaagd wordt. Als kers op de taart volgt een demonstratie van het bakken van een Schwarzwälder Kirschtorte met uiteraard proeven onder het genot van een kopje koffie.

DAG 4 - Rottweil en Burg Hohenzollern te Hechingen (115 km)

Rottweil is een stadje met een middeleeuws karakter en geldt door haar Romeins verleden als oudste stad van de deelstaat Baden-Würtemberg, gelegen in een bosrijke omgeving. Na een vrij middagmaal begeven we ons op de Schwäbische Alb (Zwaabse Jura) een middengebergte, haaks op het zuiden van het Zwarte Woud. Op een van de pieken ligt de legendarische stamburcht van het vorstengeslacht Hohenzollern. De entreeprijs behelst de toegang tot de representatieve ruimtes, de kapel, de kelders en de shuttlebus naar het kasteel.

DAG 5 - Marschalkenzimmern - Tübingen (60 km) – Diepenbeek (500 km)

Na een laatste ontbijt en het inladen van de koffers trekken we naar Tübingen, de kleurrijke en beroemde universiteitsstad aan de Neckar. De unief, in 1477 gesticht, behoort tot de oudste van Duitsland. De oude binnenstad is een parel voor het oog. Misschien waag je je aan een Stocherkahnfahrt op de Neckar? Na een vrij middagmaal gaat het langs Duitse autosnelwegen naar Diepenbeek.

top