Romantische Strasse  - NH Klösterle Nördlingen
Meerdaagse reizen

Romantische Strasse - NH Klösterle Nördlingen

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Sinds 1950 is de Romantische Strasse de moeder van alle Duitse toeristische routes en een combinatie van geschiedenis, natuur, cultuur en architectuur en geldt tot vandaag als hét Duitse toeristische ‘Wirtschaftswunder’. Vanuit onze centrale ligging te Nördlingen verkennen we het noordelijke gedeelte van deze route (van Würzburg tot Augsburg). De meest bekende stad blijft Rothenburg-ob-der-Tauber, maar de kastelen van Weikersheim en Schillingsfürst zullen een openbaring blijken. Middeleeuwse stadjes, nog met stadsmuren omgeven en belangrijke religieuze bouwwerken zullen een beklijvend beeld opleveren van dit stukje Duitsland. De Taubervallei in het noorden is een bakermat voor Frankische wijnen, iets zuidelijker floreert de biercultuur.

NH Klösterle Nördlingen

We overnachten in Nördlingen in het sprookjesachtige NH hotel.

Faciliteiten

Het hotel voorziet in een fitness- en relaxatieruimte met verschillende sauna’s. Er is gratis wifi in het hele gebouw. 

Kamers

Elegante kamers met moderne voorzieningen en in de kamers beschik je over een badkamer met bad/douche, haardroger, kluis en televisie met kabelzenders. 

Eten en drinken

Verblijf in halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 5. 

Bezoeken

Inkomgelden ± € 35 p.p.:

  • Schloss Schillingsfürst met roofvogelshow
  • Harburg
  • Fuggerei Augsburg
  • Herrgottskirche en vingerhoedmuseum te Creglingen
  • Schloss Weikersheim

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas. (Gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Activiteiten

Romantische Strasse - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Na een vroeg vertrek bereiken we via Keulen en Frankfurt nog voor het middaguur de bisschopsstad Würzburg. Deze wordt gedomineerd door de vesting Marienberg, de oorspronkelijke residentie van de vorst-bisschoppen. We wandelen door de site en langs de wijngaarden naar de oude Mainbrug. Na een vrij middagmaal nemen we de draad terug op voor de overige bezienswaardigheden (residentiekapel en –tuin). Rit naar Nördlingen.

Dag 2

Voormiddag verkennen we Dinkelsbühl, de parel aan de kroon van de Romantische Strasse, een goed bewaard gebleven middeleeuwse stad compleet met stadsmuur en prachtige gebouwen in vakwerk of patriciërshuizen die van een vroegere welstand getuigen. Na een vrij middagmaal brengen we een bezoek aan de voormalige abdijkerk van Neresheim om daarna verder te rijden door het Rieslandschap naar Nördlingen voor een wandeling op de stadmuren. Mogelijkheid om het Rieskratermuseum te bezoeken of het beklimmen van de kerktoren.

Dag 3

Voormiddag nemen we deel aan een rondleiding in kasteel Schillingsfürst, eigendom van een ooit invloedrijke familie, gevolgd door een demonstratie van roofvogelvluchten. De namiddag gaat op aan het middeleeuwse beeldverhaal, Rothenburg-ob-der-Tauber.

Dag 4

De Harburg is één van de best bewaarde middeleeuwse burchten van Zuid-Duitsland en levert ons een schat aan informatie over oude tradities en gebruiken. Een bezoek voert ons terug naar de riddertijd. Langs de route gaat het naar de ooit Romeinse stad Augsburg. Je geniet hier van een rondwandeling in de stad en een bezoek aan een 500 jaar oude sociale instelling, de Fuggerei.

Dag 5

Op onze terugreis houden we een eerste keer halt te Creglingen, voor een kijk op het gesneden houten altaar van de Herrgottskirche, eventueel bezoekje aan het vingerhoedmuseum. We ronden af met een bezoek aan Schloss Weikersheim met haar prachtige baroktuin.

top