Sauerland
Meerdaagse reizen

Sauerland

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

GENIETERSREIS • ALL-INFORMULE

Binnen enkele uren rijden richting Sauerland zijn we al in een totaal andere wereld, ver weg van de sleur van alledag. Sauerland is een streek/middelgebergte dat in de deelstaten Noordrein-Westfalen ligt. Het heeft een zeer afwisselend landschap dat grotendeels bestaat uit een middelgebergte met toppen tot ruim 800 meter met daartussen diepen dalen uitgestrekte bossen en glasheldere meren. Naast deze prachtige natuur zijn er ook pittoreske dorpjes en stadjes. Gedurende deze 5-daagse reis brengen we een bezoek aan de historische stad Brilon met zijn honderden jaren geschiedenis. Met de kabelbaan gaan we haar het hoogste uitzichtpunt van Noord-West Duitsland, de Ettelsberg 875 m. Ook de wandelaar kan hier zijn hartje ophalen. In Warstein bezoeken we de bekende bierbrouwerij. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in de oude stad Soest. We laten ons betoveren door het fraaie stadje Korbach. We bezoeken het prachtige Schloss Berleburg of het sympathieke stadje Winterberg. In het uiterste zuidwesten van het Sauerland, tussen de bergen, ligt het grootste meer van de regio. We maken een rondvaart over één van de Sauerlandse meren nl. de Biggesee en genieten van een ontspannen sfeer aan boord. We verblijven in all-inn formule in Hotel Alpin, incl. Sauerland Card.

Het wordt gegarandeerd een zorgeloos en gezond genieten tijdens deze super 5-daagse.

Reserveer deze reis

Sauerland Alpin Hotel

Het hotel is gelegen in het groene landschap aan de rustige rand van Schmallenberg.

Faciliteiten

Hotel Alpin beschikt over gratis wifi, sauna, binnenzwembad & kegelbanen, een gezellige bar, lounge & restaurants.

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van het nodige comfort: bad of douche, de meeste met balkon, kabel-tv, föhn en telefoon. 

Eten en drinken

Verblijf in VP all-informule. 's Ochtends uitgebreid “Enjoybuffet”, 's middags is er een warme lunch of lunchpakket en 's avonds een uitstekend dinerbuffet. Gratis koffie en thee (hele dag). Bieren, wijnen, fris- en vruchtendranken, jenevers (dagelijks van 17.00-24.00 u) 

Bezoeken

Facultatief zijn:

  • Bergbaan Ettelsberg
  • Bezoek bierbrouwerij Warstein incl. een biertje en een Sauerländers gerechtje
  • Plaatselijke gidsen in Soest, Brilon & Korbach
  • Boottocht Biggesee
  • Inkom Schloss Berleburg

Prijs onder voorbehoud ongeveer € 63

Kledij

Aangepaste kledij & schoenen voorzien.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
woensdag 13 jul tot zondag 17 jul 5 dagen € 535 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf all-inclusive
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Activiteiten

5 dagen – Sauerland – Genietersreis (All-in)

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 België (Diepenbeek) – Duitsland (Willingen – Schmallenberg) 329 km

Vertrek in Diepenbeek om 07.30 uur richting Duitsland. Eén van de modernste kabelbanen van Duistland brengt je in een comfortabele panoramagondel omhoog naar de 838 m hoge Ettelsberg in Willingen. Boven aangekomen kan je gebruik maken van de lift om de Hochheideturm te bezoeken. Het is een 59 meter hoge uitkijktoren, met een volledig glazen prospectieplatform. Geniet van een fenomenaal uitzicht! Een bergavontuur vlakbij! Wandelaars kunnen te voet naar beneden (ca. 30 min). In de vroege namiddag rijden we naar ons hotel in Schmallenberg waar we verwelkomd worden met koffie/thee & gebak. Installatie & dinerbuffet in ons 3* Hotel Alpin (4 nachten) in all-inn formule. Liefhebbers kunnen mee genieten van een aangename avondwandeling van ca. 45 min.

DAG 2 Duitsland (Warstein – Soest) 167 km

Na een uitgebreid ontbijtbuffet (vergeet je lunchpakket niet) rijden we naar Warstein waar de bekende bierbrouwerij staat die we gaan bezoeken. Je krijgt een uitgebreide rondleiding: met een treintje rijd je door de brouwerij en zie je het hele productieproces. Na afloop krijg je een biertje aangeboden uit de Warsteiner Portfolio (alcoholisch/alcoholvrij) en een Sauerländers gerechtje. Aansluitend brengen we een bezoek aan de plaats Soest. Hier verbleef een belangrijk deel van de Belgische troepen die in Duitsland gelegerd waren. We ontdekken deze oude stad o.l.v. een plaatselijke gids. De stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland. Tijdens de voorziene vrije tijd is het gezellig vertoeven in het historische hart van Soest. Daarna rijden we weer terug naar ons hotel. Dinerbuffet & overnachting.

DAG 3 Duitsland (Schmallenberg – Brilon) 90 km

Ontbijtbuffet. Vanochtend maken we kennis met het charmante stadje Schmalleberg. Wie door het hart van Schmallenberg wandelt, begrijpt waarom deze plaats tot de mooiste beschermde stadsgezichten van de deelstaat Nordrhein-Westfalen behoort. Gerestaureerde huizen, fonteinen, beeldhouwwerken, informatieborden en historische straatjes. Een waar prentenboek met erg veel sfeer. We genieten van een lekkere lunch in het hotel. In de namiddag rijden we naar Brilon, het natuurrijke en erkende Kneippkuuroord. Tijdens een stadswandeling o.l.v. een plaatselijke gids maken we kennis met deze oude Hanzestad die heel wat te bieden heeft. In het prachtige oude centrum vind je het Raadhuis, een bijzonder mooi gebouw met fraaie versieringen aan de buitenzijde, één van de oudste raadhuizen van Duitsland. Opvallend zijn de zwart-witte vakwerkhuizen met de vele leistenen. Andere bezienswaardigheden zijn de verdedigingstoren “Denker Tor”, het stadsmuseum, de fonteinen, de stadpomp op de markt en imposante kerken als de Proosdijkerk en de Nicolaikerk. We nemen er nog wat vrije tijd om te genieten van een terrasje of te snuffelen in de gezellige winkels. Terug naar ons hotel. Dinerbuffet & overnachting.

DAG 4 Duitsland (Korbach) 108 km

Ontbijtbuffet. Deze ochtend mag je zelf indelen. Je kan een fijne wandeling maken door het mooie landschap rond het hotel of ontspannen en genieten van de faciliteiten in het hotel. Na een heerlijke lunch in het hotel rijden we naar de “gouden stad” Korbach. Met een plaatselijke gids bezoeken we de historische binnenstad met de vele mooie vakwerk- en steengevelhuisjes, indrukwekkende gotische kerken, de dubbele stadsmuren en nog veel meer. De stad heeft een gezellig inkoopcentrum, een uitnodigende voetgangerszone en vele gezellige terrasjes voor verdere vrije tijd. Laat je betoveren door de bijzondere charme van Korbach. Terug naar ons hotel. Dinerbuffet & overnachting.

DAG 5 Duitsland (Bad Berleburg of Winterberg) Olpe-Sondern – België (Diepenbeek) 310 km

Na een heerlijke nachtrust & ontbijtbuffet rijden we naar de residentiestad Bad Berleburg. Hier staat het imposante Schloss Berleburg. Het is nog één van de weinige door de eigenaars bewoonde kastelen in Westfalen. We krijgen een interessante rondleiding en snuiven er de atmosfeer van de 17de eeuw op. Via een smeedijzeren poort komen we in de voormalige barokke Kreuzgarten. Het Schloss wordt omgeven door een groot park met een rechthoekige vijverpartij en een klein paviljoen. Je kan een wandeling maken naar het in het dal gelegen deel van het park door de prachtige esdoornlaan onder het paviljoen. Indien deze uitstap, door omstandigheden, niet kan doorgaan dan rijden we naar het Sauerlandse stadje Winterberg, gelegen in een ontzettend mooi natuurgebied. Het symbool van Winterberg is de bekende 22 m hoge springschans Sint George. Gedurende het hele jaar kun je hier getalenteerde schansspringers hun kunsten zien oefenen. In de oude stad bevindt zich de Sint Jacobuskerk en de vele vakwerkhuizen. Er zijn leuke en handige winkels waar je zonder koopverplichting eens een kijkje kan nemen of je kan een gezellig terrasje doen. Gezonde lucht inademen, alles lekker dichtbij in dit sympathiek stadje met stijl en karakter. Lunch voorzien in ons hotel. Daarna rijden we naar Talbrücke in Sondern. Hier ligt de Biggesee. Deze vormt samen met de aansluitende Listersee het grootste stuwmerencomplex van Westfalen. Een rondje met de rondvaartboot mag hier zeker niet ontbreken. We genieten van de ontspannen sfeer en van het prachtige bos- en natuurgebied. Daarna zetten we koers richting Diepenbeek

Vervoer

2 x dagreis

top