Spessart
Meerdaagse reizen

Spessart

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

SPESSART - WEIBERSBRUNN

De Spessart is een beroemde en beruchte streek in een brede lus van de Main ongeveer halfweg tussen Frankfurt en Würzburg. De streek behoort tot de grootste samenhangende bosgebieden in Europa. De naam zou afkomstig zijn van de aldaar veel voorkomende specht. Eiken en beuken vormen er unieke bossen. De streek was in de 18de en 19de eeuw uiterst gevaarlijk door de aanwezigheid van rovers, de Spessarträuber. Pas op, die kan je er vandaag nog steeds tegenkomen, hoewel het nu eerder een toeristische attractie is. De Spessart is ook in de literatuur geliefd terrein. Archeologisch is de streek interessant door opgravingen van Keltennederzettingen. Een andere belangrijke activiteit hier, is de glasindustrie (spiegels) en de wijnbouw. Talrijke burchten en kastelen maken de regio aantrekkelijk voor vele uitstapjes…

Reserveer deze reis

Hotel Jägerhof

Rustig maar centraal gelegen traditioneel hotel in het natuurpark Spessart.

Faciliteiten

Gratis wifi in het hele hotel. Lift aanwezig. Het hotel beschikt over een restaurant met tuinterras. 

Kamers

Alle kamers zijn in landelijke stijl en zijn voorzien van een satelliet-tv en badkamer met inloopdouche en haardroger.

Eten en drinken

Wij verblijven hier in halfpension met ’s morgens een heerlijk ontbijtbuffet en ’s avonds een viergangenmenu met voorgerecht of soep, saladebuffet, hoofdgerecht en dessert. Hierbij wordt de focus gelegd op traditioneel Beierse gerechten waaronder vis, vlees en wild uit de regio.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 24 jul tot donderdag 28 jul 5 dagen € 499 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 19/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

5 dagen – Spessart

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

De Spessart is een natuurpark en middelgebergte in de deelstaten Hessen en Beieren en geldt met zijn beuken, eiken en naaldbomen als het grootste gemengd bosgebied van Duitsland. De bonte zandsteen in de ondergrond werd traditioneel gebruikt voor het bouwen van kerken en kastelen. Traditioneel slaat de naam terug op het bos van de ‘specht’, maar eeuwenlang werd het gebruikt als jachtdomein voor de aartsbisschoppen van Mainz. Later bleek de streek ook een economische troef op het gebied van hout, waterkracht en mijnbouw. Zo werd de streek bevolkt door houtskolenbranders, pottenbakkers, mijnwerkers en ijzerwerkers. Vandaag blijven in dat gebied bekende en minder bekende steden, kastelen en kloosters over. Van de talrijke rivieren in deze streek blijven de Main en de Tauber de meest bekende.

DAG 1 400 km DIEPENBEEK – SELIGENSTADT – WEIBERSBRUNN

Via Limburg an der Lahn en Frankfurt bereiken we rond het middaguur de geboortestad van Hans Memling, Seligenstadt. Door de steegjes van de oude stad en via de markt maken we kennis met de mooi verzorgde vakwerkhuizen, meestal al generaties in familiebezit. Eén van de beroemdste geleerden uit de tijd van Karel de Grote, een zekere Einhard schreef hier diens biografie en stichtte hier een klooster. De voormalige Benedictijnerabdij is één van de weinige nagenoeg geheel bewaarde kloosters van Hessen en heeft vandaag een barok uitzicht. Uiteraard slaan we de kloostertuin niet over.

Verder naar Weibersbrunn voor intrek in ons hotel, avondmaal en overnachting.

DAG 2 100 km WEIBERSBRUNN – MILTENBERG – WERTHEIM

Na een lekker ontbijt brengen we voormiddag een bezoek aan het stadje Miltenberg, schilderachtig gelegen aan de Main en tussen de heuvels van Odenwald en Spessart. De wijnbergen errond leveren bekroonde wijnen en dragen bij aan de reputatie van locatie voor levensgenieters. Een prentje in het stadsbeeld is ‘de Schnatterloch’ of het oude marktplein. Langs de Main zetten we onze reis verder naar Wertheim, met na Heidelberg, de beroemdste burchtruïne boven de oude stad. De stad in Tauberfranken ligt aan de samenvloeiing van de Tauber in de Main. Een 1,5 durende boottocht op de Main is mogelijk en ook een wandeling naar de burchtruïne. Terugkeer naar Weibersbrunn voor avondmaal en overnachting.

DAG 3 130 km WEIBERSBRUNN – WÜRZBURG

In deze regio is de belangrijkste Mainstad Würzburg. We starten met een rondleiding door de Residentie, het laatste slot van de vorst-bisschoppen, een barokbouw met druk beschilderde plafonds, ontsnapt aan de Tweede Wereldoorlog en staat op de lijst van werelderfgoed van UNESCO. Ook het centrum biedt talrijke bezienswaardigheden (Sint-Kilian Dom en Neumünster) en ook shopping en terrasjes. 

Via een mooie route rijden we terug naar het hotel waar men ons verwent met koffie en gebak.

DAG 4 80 km WEIBERSBRUNN – MESPELBRUNN – LOHR AM MAIN

Voormiddag overbruggen we een korte afstand voor een bezoek aan het waterkasteel van Mespelbrunn, ook wel de parel van de Spessart. Het is sinds de 15de eeuw in familiebezit en wordt deels nog bewoond, maar wij bezoeken de oudste vleugel. In de buurt ligt de Maria-bedevaartkerk van Hessenthal, een driedelige kerk met het beeld ‘bewening van Christus’. Rond het middaguur bereiken we Sneeuwwitjesstad Lohr am Main, ooit hoofdplaats van het graafschap Rieneck, waar onze graven van Loon tijdelijk de scepter gezwaaid hebben! De Altstadt biedt bijgevolg voldoende mooie beelden om een namiddag van te genieten. Avondmaal en overnachting in Weibersbrunn.

DAG 5 400 km WEIBERSBRUNN – ASCHAFFENBURG – DIEPENBEEK

Afscheid met nog tijd voor een bezoek aan de laatste Spessartstad, met mediterrane flair en Beierse gemoedelijkheid: Aschaffenburg. Centraal staat Schloss Johannisburg, ooit residentie voor de keurvorsten en aartsbisschoppen van Mainz. Aansluitend ligt het slotpark in Engelse landschapsstijl en het Pompejanum, de unieke nabouw van een Romeinse villa in Pompeï. We vermelden ook nog de Stichtingsbasiliek en de oude binnenstad.

Na een vrij middagmaal vatten we de terugreis aan.

Vervoer

2 x dagreis

top