Zwarte Woud
Meerdaagse reizen

Zwarte Woud

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 

Zwarte Woud

De eerste dag brengen wij een bezoek aan het historische wijnstadje Gengenbach en wandelen nadien naar het kapelletje in de wijnbergen. Ook dit jaar focussen wij terug op Titisee met zijn wonderlijk meer en zijn vele toeristische winkeltjes. Daarna brengen wij een bezoek aan de Feldberg, de hoogste berg van het Zwarte Woud. Wij bereiken de top via een korte wandeling of met de kabellift. Wij beleven weerom een topdag in Mainau, het zonnige en kleurrijke bloemeneiland in de Bodensee. Wij besteden dit jaar ook aandacht aan het noorden van het Zwarte Woud. Naast de grootste koekoeksklok van de wereld en het grootste marktplein van Duitsland, wandelen wij rond de Mummelsee, een sprookjesachtig bergmeertje en genieten wij van één van de mooiste natuurlijke watervallen van Duitsland, die van Allerheiligen. Wij sluiten onze reis af in Kaysersberg, een prachtig wijnstadje in de Elzas.

Bekijk hier ook zeker eens onze andere reizen naar het Zwarte Woud.

Reserveer deze reis

Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel in halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 5.

Bezoeken

Bloemeneiland Mainau € 20,00 (= groepsprijs 2022)

Kledij

Aangepast schoeisel voor de wandelingen is aangeraden.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 13/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Zwarte Woud - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek te Diepenbeek en via het Groot-Hertogdom en Franse autowegen steken we in de buurt van Straatsburg de grens over. In het historisch wijnstadje Gengenbach genieten we van een vrij middagmaal. Daarna verkennen we de mooiste plekjes van dit middeleeuwse kleinood en wandelen we naar het kapelletje in de wijnbergen. In de namiddag trekken we langs bekende plaatjes naar onze verblijfplaats.

Dag 2

Dit wordt een dagje genieten van de prachtige natuur van het Zwarte Woud. Wij brengen eerst een bezoek aan Titisee dat met zijn mooie meer een van de topattracties is in het Zwarte Woud. Voor de liefhebbers voorzien wij een wandeling rond het meer. In de namiddag gaan wij op verkenning op de Feldberg, de hoogste berg van het Zwarte Woud.

Dag 3

De uitstap naar het bloemeneiland Mainau in de Bodensee blijft ook nu een van de topattracties van deze reis. Elk seizoen toont hier zijn eigen bloemenfestijn. In mei zijn er de tulpen en de voorjaarsbloemen, in juli kunnen wij genieten van de rozen en in september zijn het de dahlia’s die borg staan voor de nodige kleurenpracht. De vlindertuin en het barokke kasteel geven daarenboven nog een flinke meerwaarde aan één van de meest bezochte locaties in Duitsland.

Dag 4

Wij toeren vandaag door het noorden van het Zwarte Woud. Eerst maken wij een korte stop aan de grootste koekoeksklok van de wereld in Triberg. Daarna bezoeken wij Freudenstadt met zijn grootste marktplein van Duitsland. Vervolgens bussen wij naar het sprookjesachtige bergmeertje, de Mummelsee en aansluitend maken wij een wandeling langs de prachtige watervallen van Allerheiligen.

Dag 5

Na het ontbijt nemen wij je mee voor een ommetje doorheen de Elzas. Na jaren afwezigheid, bezoeken wij weerom het sprookjesachtige Kaysersberg.

Vervoer

2 x dagreis

top