Zwarte woud
Meerdaagse reizen

Zwarte woud

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 

Zwarte Woud

De eerste dag brengen wij een bezoek aan Sint Peter met zijn schitterende barokke kerk. Bij mooi weer voorzien wij een korte wandeling door één van de mooiste dalen van het Zwarte Woud.
Een uitstap naar het Hochschwarzwald mag zeker niet ontbreken. Ook dit jaar focussen wij terug op Titisee met zijn wonderlijk meer en zijn vele toeristische winkeltjes. Daarna brengen wij een bezoek aan de Feldberg, de hoogste berg van het Zwarte Woud. Wij bereiken de top via een korte wandeling of met de kabellift. Wij beleven weerom een topdag in Mainau, het zonnige en kleurrijke bloemeneiland in de Bodensee. Wij maken ook een ommetje naar Zwitserland waar wij genieten van de spectaculaire Rheinfalls in Schaffhausen. Tot slot brengen wij je nog naar Kaysersberg dat in 2017 nog verkozen werd tot het mooiste dorp van Frankrijk.


Andere reizen naar het Zwarte Woud:

Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel in halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 5.

Bezoeken

Bloemeneiland Mainau € 16 (= groepsprijs 2018)

Kledij

Aangepast schoeisel voor de wandelingen is aangeraden.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Zwarte Woud – Zuiden - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Wij vertrekken vanuit Diepenbeek en houden een busstop alvorens toe te komen in het Zwarte Woud. Bij mooi weer maken wij eerst een korte wandeling van Sägendobel naar St.-Peter. Vervolgens brengen wij een bezoek aan dit mooie Schwarzwalddorp met zijn schitterende, barokke kerk.

Dag 2

Dit wordt een dagje genieten van de prachtige natuur van het Zwarte Woud. Wij brengen eerst een bezoek aan Titisee dat met zijn mooie meer een van de topattracties is in het Zwarte Woud. Voor de liefhebbers voorzien wij een wandeling rond het meer. In de namiddag gaan wij op verkenning op de Feldberg, de hoogste berg van het Zwarte Woud.

Dag 3

De uitstap naar het bloemeneiland Mainau in de Bodensee blijft ook nu een van de topattracties van deze reis. Elk seizoen toont hier zijn eigen bloemenfestijn. In mei zijn er de tulpen en de voorjaarsbloemen, in juli kunnen wij genieten van de rozen en in september zijn het de dahlia’s die borg staan voor de nodige kleurenpracht. De vlindertuin en het barokke kasteel geven daarenboven nog een flinke meerwaarde aan één van de meest bezochte locaties in Duitsland.

Dag 4

Vandaag steken wij de Zwitserse grens over om een dagje door te brengen in Schaffhausen (Zwitserland). Daar bezoeken wij de bekende Rheinfalls. In de namiddag maken wij dan nog een kort zijsprongetje naar de bron van de Donau in Donaueschingen.

Dag 5

Na het ontbijt nemen wij je mee voor een ommetje doorheen de Elzas. Na jaren afwezigheid gaan bezoeken wij weerom het sprookjesachtige Kaysersberg. 

top