Zwarte Woud authentiek
Meerdaagse reizen

Zwarte Woud authentiek

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 

Zwarte Woud

De eerste dag brengen wij een bezoek aan het historische wijnstadje Gengenbach en wandelen nadien naar het kapelletje in de wijnbergen. Ook dit jaar focussen wij terug op Titisee met zijn wonderlijk meer en zijn vele toeristische winkeltjes. Daarna brengen wij een bezoek aan de Feldberg, de hoogste berg van het Zwarte Woud. Wij bereiken de top via een korte wandeling of met de kabellift. Wij beleven weerom een topdag in Mainau, het zonnige en kleurrijke bloemeneiland in de Bodensee. Wij besteden dit jaar ook aandacht aan het noorden van het Zwarte Woud. Naast de grootste koekoeksklok van de wereld en het grootste marktplein van Duitsland, genieten wij van één van de mooiste natuurlijke watervallen van Duitsland, die van Allerheiligen. Wij sluiten onze reis af in Kaysersberg, een prachtig wijnstadje in de Elzas.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Bekijk hier ook zeker eens onze andere reizen naar het Zwarte Woud.

Reserveer deze reis

Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel in halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 5.

Bezoeken

Juni & Juli:

 • Bloemeneiland Mainau: € 20,00 (facultatief)
 • Kabelbaan Feldberg: € 14 (facultatief)

Augustus:

 • Vesperlunch met likeurproeverij (inclusief)
 • Verkenning Zwarte Woud met paardenkoets (facultatief)
 • Boottocht op de Schluchsee (facultatief)
 • Waterval inTriberg (facultatief
  Totaal : +/- € 40 

Prijzen gebaseerd op de prijzen van 2023.

Kledij

Aangepast schoeisel voor de wandelingen is aangeraden.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 21 jul tot donderdag 25 jul 5 dagen € 589 Reserveer
zaterdag 10 aug tot woensdag 14 aug 5 dagen € 599 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 18/nacht
 • 2 x dagreis

Activiteiten

Zwarte Woud - 5 dagen programma Juni & Juli

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


Het (dag-)programma kan gewijzigd worden in functie van de weersvoorspelling.

Dag 1

Vertrek te Diepenbeek. Via het Groot-Hertogdom Luxemburg volgen we de Franse autowegen in de richting van Straatsburg, waar we de grens met Duitsland oversteken en het gebied van het Zwarte Woud binnen rijden. In de namiddag houden we halt in het historisch wijnstadje Gengenbach met een wandeling langsheen de mooiste plekjes van dit middeleeuwse kleinood. Voor de liefhebbers een pittige klim naar het idyllisch gelegen bergkapelletje tussen de wijnranken. In de late namiddag stappen we terug in de bus richting ons hotel voor de komende dagen.

Dag 2

Dit wordt een dagje genieten van de prachtige natuur die het Zwarte Woud ons te bieden heeft. In de voormiddag verkennen we de ‘goudkust’ van Titisee, wat zijn bekendheid dankt aan de gezonde lucht en het gelijknamige meer. Ook hier voorzien we een wandeling rond deze topattractie van het Zwarte Woud. Na het vrije middagmaal zetten we koers naar de hoogste berg van het Zwarte Woud, de Feldberg, waar we tijdens een korte klim (te voet of met de kabelbaan*) van prachtige uitzichten kunnen genieten!

(*facultatief, geopend juni-oktober)

Dag 3

Één van de hoogtepunten van deze reis blijft de uitstap naar het bloemeneiland Mainau, in de Bodensee! Elk seizoen toont hier zijn eigen bloemenpracht. In mei zijn er de tulpen en de voorjaarsbloemen, in juli kunnen we genieten van de rozen en in september zijn het de dahlia’s die zorgen voor de nodige kleurenpracht. Voeg daar nog de unieke vlindertuin en het barokke kasteel aan toe en het wordt meteen duidelijk waarom dit één van de meest bezochte locaties in Duitsland is.

Dag 4

Vandaag doorkruisen we het noorden van het Zwarte Woud. Na een korte stop aan de grootste koekoeksklok ter wereld, bezoeken we Freudenstadt met zijn speciale kerk en het grootste marktplein van Duitsland. We sluiten de dag af met een wandeling langs de prachtige watervallen van Allerheiligen een verborgen parel!

Dag 5

Na het ontbijt sluiten we de reis af met een bezoekje aan de buren van de Elzas. We nemen ruim de tijd in het sprookjesachtige Kaysersberg met zijn talrijke vakwerkhuizen, wijngaarden en middeleeuwse restanten. Werkelijk de Elzas in een notendop en niet voor niets in 2017 uitgeroepen tot het mooiste dorpje van Frankrijk! Vrij middagmaal, aankomst te Diepenbeek in de vooravond.

Zwarte Woud - 5 dagen programma Augustus

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

In deze nieuwe reis wordt het culinaire van hotel Engel gecombineerd met cultuur en natuur. Een paardenkoets, boottocht op de Schluchsee, schnapsproeverij met vesper, de hoogste waterval van Duitsland afdalen en vele historische stadjes zullen je zeker bekoren.

Dag 1: Zaterdag 10/08: Diepenbeek (7 uur) - Riquewihr - Obersimonswald (559 km)

Onderweg naar het Zwarte Woud bezoeken we het mooie stadje Riquewihr in de Elzas.
Vervolgens rijden we door naar hotel Engel waar we met open armen ontvangen worden. U zal snel merken dat onze verblijfplaats voor de komende dagen niet voor niets ‘het beste culinaire hotel’ van het Zwarte Woud genoemd wordt.

Dag 2: Zondag 11/08: Dagje Schluchsee, het grootste meer van het Zwarte woud ( 102 km)

We verkennen de natuur van het Zwarte woud rond de Schluchsee. Met een paardenkoets laten we ons de mooiste plekken tonen en ademen we gezonde lucht in. Na een vrije lunch laten we ons verder verwennen met een boottocht op de Schluchsee. Dat noemt men genieten!

Dag 3: Maandag 12/08: Haslach - Biberach - Wolfach (71 km)

Vandaag genieten we van Haslach waar 60 vakwerkhuizen de stadskern vormen. Het is dan ook deel van de Duitse vakwerkstraat. Een originele vesperlunch mag niet ontbreken op ons programma. Samen met een schnapsproeverij in Biberach ontdekken we de smaken van het Zwarte woud. Heerlijk!
Wolfach was het centrum van de vlotters in de 14de eeuw die reuze boomstammen naar Nederland brachten. In het vlottersmuseum en in het Kasteel Fürstenberg kom je er alles over aan de weet. De rivier Wolf mondt er uit in de Kinzig en dat gaf de naam ‘Wolfach’. We bewonderen o.a. het stadhuis in Neorenaissancestijl met fresco’s.

Dag 4: Dinsdag 13/08: Donauschingen - Triberg - Freiburg (175 km)

In Donaueschingen wandelen we langs de barokke kerk St. Johannn, de ‘Donauquelle’, het Prinselijk kasteel en de Karlstraße met Jugendstil huizen. Klopt het wel dat hier de bron van de Donau is?
We maken tijd om het mooie Triberg te ontdekken en dalen langs de waterval naar beneden.Na een vrije lunch kunnen we ons hartje ophalen in Freiburg. Deze hoofdstad van het Zwarte Woud biedt alles wat je hartje verlangt, shoppen, terrassen, wijntjes proeven, cultuur enz.

Dag 5: Woensdag 14/08: Obersimonswald - Ribeauville - (± 21 uur) België (548 km)

Relaxed en culinair voldaan bezoeken we op weg naar huis, nog het middeleeuws stadje Ribeauville in de Elzas. Een wijntje proeven op een terras of wat Elzasser wijntjes inkopen om thuis nog na te genieten van deze bijzondere reis. Dit is genieten van A tot Z.

Vervoer

2 x dagreis

top