Zwarte Woud – Culinair
Meerdaagse reizen

Zwarte Woud – Culinair

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Culinaire trip doorheen het Zwarte Woud

De keuken van hotel Engel wordt ondertussen door alle bezoekers beschouwd als een culinair topadres waar de koks gevarieerde en ruim bemeten borden van hoog niveau op de tafels toveren. Op deze vierdaagse maakt u kennis met een dessert en koffie op de heenreis na een bezoek aan de bedevaartkerk van Zell-am-Harmersbach, een rondleiding in een wijnhuis per treintje, een bezoek aan de stad Breisach, de belevenisbrouwerij van Alpirsbach met een bezoek aan het klooster en een topadres voor wijn in Durbach. 

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Bekijk hier ook zeker eens onze andere reizen naar het Zwarte Woud.

Reserveer deze reis

Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 4 + 3 extra middagmalen inbegrepen.

Bezoeken

In deze reis zijn de volgende kosten inbegrepen in de prijs: 

  • Kaffee und Kuchen
  • Bezoek Badischer Winzerkeller met treintje en 3 glazen om te proeven
  • Bezoek Winzerteller
  • Erlebnisticket brouwerij Alpirsbacher Klosterbrau (incl. bezoek, proeven, 2 worsten, een geschenkje en bezoek aan het klooster)
  • Bezoek en proeverij Durbach

Kledij

Wandelkledij en -schoeisel wordt aanbevolen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 6 okt tot woensdag 9 okt 4 dagen € 685 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 18/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Zwarte Woud - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Culinaire reis doorheen het Zwarte Woud

Dag 1

Op de heenreis houden we halt in het kleine stadje Zell am Harmersbach waar we de bedevaartkerk ‘Maria zu den Ketten kunnen bewonderen. In de buurt doen we ons later te goed aan een stuk Schwarzwälder Kirschtorte en een kop heerlijke koffie. Daarna zakken we af naar Obersimonswald, ons verblijfsadres op deze vierdaagse.

Dag 2

De stad Breisach ligt hoog boven de Rijn halverwege tussen Freiburg en Colmar ten zuiden van de wijngaardterrassen van de Kaiserstuhl. Van de talrijke monumenten vermelden we zeker de Stefansmünster. In de buurt van de Altstadt ontstaat de wijn van druiven door de zon verwend. Met het legendarische bezoekerstreintje maken we een rondrit doorheen de wijnkelder waar natuurlijk ook van de wijn geproefd wordt.

Dag 3

Voor we Alpirsbach rond het middaguur bereiken, bieden we de gelegenheid even vrijblijvend rond te kijken in de winkel van de glasblazerij. Naast de diverse collecties wijnglazen krijgen we al een mooie inblik in het kerstgebeuren. Ooit zwaaiden Benedictijner monniken de scepter in de brouwerij van Alpirsbach 150 jaar geleden kwam de brouwerij in privéhanden. Wij ontdekken niet alleen het bier maar ook het klooster en de kerk. ‘s Avonds worden onze smaakpapillen maximaal geprikkeld door het speciale zesgangenmenu “Van pollepel tot kurkentrekker” met aangepaste wijnen.

Dag 4

We nemen afscheid van het Zwarte Woud maar springen nog even binnen bij de productie van steengoed (serviezen), legendarisch voor het logo van ‘haan en de hen’. Nog voor de middag komen we bij de coöperatieve vennootschap van het in wijnmiddens geroemde Durbach. Daarna rijden we via Franse autostrades en via het Groothertogdom naar Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis

top