Zwarte woud – Culinair
Meerdaagse reizen

Zwarte woud – Culinair

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 

Van pollepel tot kurkentrekker

Het Zwarte Woud is ook gekend omwille van zijn verfijnde keuken en zijn uitgelezen wijnen. Hotel Engel is reeds sinds jaar en dag een culinair tophotel met twee gekende meester-koks. Tijdens deze reis wordt vooral aandacht besteed aan alles wat met gastronomie te maken heeft. Wij genieten van de copieuze maar toch verfijnde gerechten in Hotel Engel met als sluitstuk een zesgangenmenu met aangepaste wijnen. Wij bezoeken twee van de beste wijnhuizen in het Zwarte Woud. Wij krijgen rondleidingen in de gekende bierbrouwerij Fürstenberg in Donaueschingen en in de schnapsbranderij van Frau Lehmann in Oberharmersbach. Daarnaast bussen wij langs de mooiste landschappen en brengen wij een bezoek aan het middeleeuwse Gengenbach en genieten wij van de prachtige waterval in Triberg.


Andere reizen naar het Zwarte Woud:

Reisdata
donderdag 17 okt tot zondag 20 okt

Bekijk data en prijzen

Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel, in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 4. Extra inbegrepen een vespermaaltijd (koude maaltijd) op dag 2 en dag 4 .

Bezoeken

In deze reis zijn de volgende kosten inbegrepen in de prijs: 

  • Rondleiding en proeverij in de wijnhuizen
  • Inkom bierbrouwerij
  • Toegang en eten in de rokerij
  • Wijnen tijdens het zesgangengmenu "Van pollepel tot kurkentrekker"

Kledij

Wandelkledij en -schoeisel wordt aanbevolen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
donderdag 17 okt tot zondag 20 okt 4 dagen / 3 nachten € 495
1
Volzet
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 12/nacht
  • 2 x dagreis
Andere reizen naar het Zwarte Woud:

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Zwarte Woud - 4 dagen Van pollepel tot kurkentrekker

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Culinaire wijnreis naar het Zwarte Woud

Dag 1

Bezoek aan het wijnhuis Moosmann in Bucholz (Waldkirch). Wij krijgen een rondleiding door de wijnkelders en genieten daarna van enkele schitterende wijnen van dit uitstekende wijnhuis. Het avondeten voorziet een excellent viergangenmenu in Hotel Engel.

 

Dag 2

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan Zell am Harmersbach. Aansluitend brengen wij een bezoek aan de Schnapsbranderij Lehmann. ’s Middags genieten wij van een boerenvesper. In de namiddag gaan wij op verkenning in Gengenbach, een leuk, pittoresk stadje in het noorden van het Zwarte Woud. Voor de liefhebbers maken wij een wandeling doorheen de wijnvelden. ’s Avonds wordt er weerom aangeschoven voor een subliem viergangenmenu.

Dag 3

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan de gekende Fürstenbergbrouwerij in Donaueschingen. Gedurende anderhalf uur worden wij door een ervaren gids rondgeleid in deze bierbrouwerij. In de namiddag brengen wij een bezoek aan Triberg. Met de liefhebbers maken wij een mooie wandeling langs de hoogste waterval van Duitsland. ‘s Avonds worden onze smaakpapillen maximaal geprikkeld door het speciale zesgangenmenu “Van pollepel tot kurkentrekker” met aangepaste wijnen.

Dag 4

Deze voormiddag houden wij halt aan het wijngenootschap van Durbach. Deze wijnen horen tot de beste van Duitsland. Wij nemen hier deel aan een uitgebreide wijnproeverij en nuttigen een overheerlijke vespermaaltijd. In de vroege namiddag vertrekken we dan terug naar Diepenbeek.

top