Zwarte Woud – Culinair
Meerdaagse reizen

Zwarte Woud – Culinair

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 

Van pollepel tot kurkentrekker

Het Zwarte Woud is ook gekend omwille van zijn verfijnde keuken en zijn uitgelezen wijnen. Hotel Engel is reeds sinds jaar en dag een culinair tophotel met twee gekende meester-koks. Tijdens deze reis wordt vooral aandacht besteed aan alles wat met gastronomie te maken heeft. Wij genieten van de copieuze maar toch verfijnde gerechten in Hotel Engel met als sluitstuk een zesgangenmenu met aangepaste wijnen. Wij bezoeken twee van de beste wijnhuizen in het Zwarte Woud. Wij krijgen rondleidingen in de gekende bierbrouwerij van Rothaus en in een schnapsbranderij. Daarnaast bussen wij langs de mooiste landschappen en brengen wij een bezoek aan het middeleeuwse Gengenbach.

Bekijk hier ook zeker eens onze andere reizen naar het Zwarte Woud.

Reserveer deze reis

Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel, in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 4.

Bezoeken

In deze reis zijn de volgende kosten inbegrepen in de prijs: 

  • Rondleiding en proeverij in de wijnhuizen
  • Inkom en rondleiding in de bierbrouwerij
  • Wijnen tijdens het zesgangengmenu "Van pollepel tot kurkentrekker"

Kledij

Wandelkledij en -schoeisel wordt aanbevolen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 14 okt tot dinsdag 17 okt 4 dagen € 635 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension + 3 extra middagmalen
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 18/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Zwarte Woud - 4 dagen Van pollepel tot kurkentrekker

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Culinaire reis naar het Zwarte Woud

Dag 1

Op de heenreis bezoeken wij een gekend wijnhuis. Wij krijgen een rondleiding door de wijnkelders en genieten daarna van enkele schitterende wijnen van dit uitstekende wijnhuis. Het avondeten voorziet een excellent viergangenmenu in Hotel Engel.

Dag 2

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan een schnapsbranderij. ’s Middags genieten wij van een boerenvesper. In de namiddag gaan wij op verkenning in Gengenbach, een leuk, pittoresk stadje in het noorden van het Zwarte Woud. Voor de liefhebbers maken wij een wandeling doorheen de wijnvelden. ’s Avonds wordt er weerom aangeschoven voor een subliem meergangenmenu.

Dag 3

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan de gekende brouwerij van Rothaus. Gedurende anderhalf uur worden wij door een ervaren gids rondgeleid in deze bierbrouwerij. Tijdens de middag blijven we tafelen in de brouwerij. In de namiddag brengen wij een bezoek aan het gekende kuuroord Titisee. ‘s Avonds worden onze smaakpapillen maximaal geprikkeld door het speciale zesgangenmenu “Van pollepel tot kurkentrekker” met aangepaste wijnen.

Dag 4

Deze voormiddag houden wij halt aan het wijngenootschap van Durbach. Deze wijnen horen tot de beste van Duitsland. Wij nemen hier deel aan een uitgebreide wijnproeverij en nuttigen een overheerlijke vespermaaltijd. In de vroege namiddag vertrekken we dan terug naar Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis

top