Bourgogne
Meerdaagse reizen

Bourgogne

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Tijdens deze reis ontdekken we een culinair en historisch interessante streek in Frankrijk: Bourgogne of, in het Nederlands, Boergondië. Deze authentieke streek met een mooie natuur, interessante steden en beroemde wijndomeinen wordt nog niet overspoeld door toeristen. Je wordt er dan ook eerder als gast ontvangen dan als vakantieganger. We verkennen o.a. de boeiende steden Chalon-sur-Saône, Dijon en Beaune waar wij onze vaderlandse geschiedenis versmolten zien met de lokale historie. We gaan een dag terug naar de middeleeuwen met een bezoek aan het dorpje Flavigny, dat het decor was van de film Chocolat, de abdij van Fontenay en het pittoreske Noyers. We sluiten de reis af met de kennismaking met één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, Vézelay… Natuurlijk genieten we ook van de vele streekproducten: een uitgebreide wijnproeverij met aandacht voor het gehele productieproces, boeuf bourguignon, mosterd, de beroemde anijssnoepjes van Flavigny, oeufs en meurette, misschien zelfs wijngaardslakken… Zijn wij niet allemaal Boergondiërs…

Reserveer deze reis

Le Dracy Hotel & Spa

Charmant hotel gelegen in een park van 2 hecare groot vlak bij Chalon-sur-Saône.

Faciliteiten

Er is een binnen- en een buitenzwembad, een hamam, een sauna en een fitnessruimte. In de lounge kan je even relaxen in de comfortabele fauteuils. Gratis wifi.

Kamers

Ruime, moderne en gezellige kamers met airco, gratis wifi, telefoon, flatscreen-tv, minibar en badkamer met gratis toiletartikelen en een apart toilet.

Eten en drinken

 Verblijf op basis van halfpension. Het hotel staat bekend om hun uitgebreid en overvloedig ontbijt. 's Avonds genieten we er van een heerlijk meergangendiner.

Bezoeken

Niet inbegrepen: ± € 50

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
maandag 25 sep tot zaterdag 30 sep 6 dagen € 799 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 52/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

6 dagen – Bourgogne

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 LANGRES – DRACY 585 km

We vertrekken in de ochtend vanuit Diepenbeek naar het noorden van Frankrijk. Rond de middag arriveren we in Langres, één van de zeldzame, nog volledig omwalde stadjes in Europa, voor een geleide stadswandeling en vrije tijd. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we verder naar Dracy-le-Fort, vlak bij Chalon-sur-Saône voor avondmaal en overnachting.

DAG 2 CHALON-SUR-SAÔNE

Ontbijt in het hotel. Vandaag verkennen we de leuke stad Chalon-sur-Saône, de geboorteplaats van Nicéphore Niépce, en dus ook van de fotografie. We wandelen door middeleeuwse straatjes met vakwerkhuizen en mooie herenhuizen, bezoeken de kathedraal. Vrije tijd en vrij middagmaal. Namiddag rijden we naar het dorpje Couches waar we het middeleeuwse kasteel bezoeken. Je kan er genieten van een prachtig uitzicht en eventueel al een eerste wijndegustatie uitproberen. Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 3 BEAUNE 30 km

Ontbijt in het hotel. We rijden naar Beaune, de stad van de wijn, prachtig gelegen binnen de omwalling. We beginnen ons bezoek met de verkenning van het Hôtel Dieu uit 1443, een (voor die tijd) uiterst modern ziekenhuis ‘voor de armen’. De Vlaamse invloed zien we o.a. in het prachtig schilderij ‘Het Laatste Oordeel’ van Rogier van der Weyden. Het Hôtel Dieu is tot 1971 een ziekenhuis gebleven. Daarna volgt een geleide stadswandeling langs de kathedraal, het Musée du Vin, de stadsomwalling, het belfort enz. om af te sluiten in de gezellige autovrije winkelstraatjes met talloze restaurantjes en terrasjes. Vrije tijd en vrij middagmaal. Namiddag verplaatsen we ons voor een wijnproeverij. Natuurlijk proeven we ook de diverse wijnsoorten. Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 4 FLAVIGNY – FONTENAY – NOYERS 220 km

Ontbijt in het hotel. Vandaag gaan we terug naar de middeleeuwen en dompelen we ons helemaal in de sfeer van de ‘donkere eeuwen’. We starten in Flavigny-sur-Ozerain, één van de mooiste dorpen van Frankrijk, gelegen hoog op een rots. Het stadje is o.a. beroemd geworden als decor van de film Chocolat (2000), met Juliette Binoche en Johnny Depp. Het loont dus zeker de moeite eens door dit gezellige dorp te flaneren. Flavigny is echter ook beroemd omwille van zijn anijssnoepjes met een authentiek recept uit de 17de eeuw. We bezoeken dit bedrijf, gevestigd in de abdij van het dorp, en snoepen natuurlijk van deze pareltjes.

Van Flavigny gaan we naar de abdij van Fontenay, de oudste nog bestaande cisterciënzerabdij ter wereld, Unesco Werelderfgoed. Vrij bezoek.

De namiddag besteden we aan het bezoek van het pittoreske Noyers, ook één van de mooiste dorpen van Frankrijk, met authentieke vakwerkhuizen, leuke straatjes en nog niet platgelopen door toeristen. Het spreekt voor zich dat zo’n uniek decor vaak gebruikt is in historische films.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 5 DIJON 75 km

Ontbijt in het hotel. Na een dagje middeleeuwen begeven we ons vandaag vooral naar de pracht en praal van de 17de en 18de eeuw. We verkennen de hoofdstad van Bourgogne, Dijon. We volgen een ‘uilenpad’ door het statige en speciale centrum van de stad, ook Unesco werelderfgoed met o.a. de Halles, ontworpen door Gustav Eiffel, schitterende architectuur uit de 17de en 18de eeuw, maar eveneens middeleeuwse vakwerkhuizen met leuke details. Natuurlijk ontbreken de kathedraal, het ongelooflijke paleis van de hertogen van Boergondië en het majestueuze Place de la Libération niet op het programma. Vrije tijd en vrij middagmaal.

Namiddag rijden we door het volgende Unesco werelderfgoed, nl. de wijnvelden van de Côte d’Or: honderden wijndomeinen met elk een eigen typische wijn, sommige behoren tot de duurste ter wereld. We houden halt in het centrum van deze regio Nuits-saint-Georges. Daar maken we kennis, in het Cassissium, met nog een typisch streekproduct, de cassis. We vernemen hoe de zwarte bessen verwerkt worden en moeten natuurlijk ook proeven van dit basisproduct van Kir.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 6 VÉZELAY – DIEPENBEEK 650 km

Ontbijt in het hotel. Op weg naar huis stoppen we nog even in Vézelay, een middeleeuws bedevaartsoord, vertrekpunt van een aantal kruistochten. De basiliek, met de grootste verzameling versierde kapitelen van heel Frankrijk, is ook Unesco werelderfgoed. Geniet ook van het schitterend uitzicht op de omgeving want Vézelay ligt op een heuvel. Vrije tijd. Vrij middagmaal op weg naar huis. Aankomst in Diepenbeek in de vroege avond.

Vervoer

2 x dagreis

top