Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Canal du Midi & Languedoc - Rousillon

De streek kenmerkt zich door een enorme veelzijdigheid. Deze regio grenst in het zuiden aan de Middellandse Zee en profiteert niet alleen van veel zonuren maar ook van een uitzonderlijke ligging midden in het zuidoosten van Frankrijk. Grote historische gebeurtenissen hebben hun stempel op het landschap en de steden gedrukt. Narbonne, de eerste buiten Rome gestichte nederzetting, Carcassonne, de middeleeuwse burchtstad bij uitstek. 

Deze streek heeft vijftig kilometer zandstranden, klippen, duinen, meren en rotsachtige berglandschappen. We zien de archeologische plaats Oppidum d’Ensérune, bezoeken er Gruissan en natuurlijk de abdij van Fontfroide, een prachtige voormalige cisterciënzerabdij. Ook ontdekken we het interessante stadje Lagrasse waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We rijden door de prachtige streek van de Corbières en proeven er van hun heerlijke wijnen. We ontdekken de “Route du Cassoulet de Castelnaudary” en maken een boottocht op de romantische “Canal du Midi”. Natuurlijk doen we ons tegoed aan een heerlijke cassoulet. We bezoeken de sluizen van Fonserannes, Béziers, de abdij van Valmagne en het gezellige vissersplaatsje “Sète”, ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd door de vele kanalen die je er vindt. 

Deze reis is puur genieten!

Reisdata
zaterdag 28 aug tot zaterdag 4 sep

Bekijk data en prijzen

Hotel des Trois Couronnes

Het hotel kijkt uit op de wallen van de middeleeuwse stad Carcassonne. De middeleeuwse stad ligt op 10 minuten wandelen.

Faciliteiten

Verwarmd binnenzwembad, gratis wifi. Er is een bar op de 4de verdieping van het hotel. In het panoramische restaurant kan je genieten van traditionele regionale gerechten.

Kamers

Alle kamers van Hôtel des Trois Couronnes hebben een flatscreen-tv met satellietzenders, een minibar, wifi en een eigen badkamer.

Eten en drinken

Panoramisch restaurant. Ontbijtbuffet en driegangenmenu met seizoensgebonden gerechten gemaakt met lokale producten.

Bezoeken

Inkomgelden (kan wisselen ten opzichte van 2019)

  • Boottocht Canal du Midi € 10
  • Abdij Valmagne € 10
  • Abdij Fontfroide € 10
  • Rennes-le-Château € 4
  • Narbonne (Kathedraal, Donjon, Tentoonstelling) € 5
  • Kasteel van Quéribus € 6
  • Cucugnan € 2
  • Toeristisch treintje vanuit Fonséranes naar Béziers € 7

Wij proberen het programma in deze volgorde te behouden maar wegens onvoorziene omstandigheden kunnen er eventueel wijzigingen aangebracht worden.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 28 aug tot zaterdag 4 sep 8 dagen / 7 nachten € 939
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 146
  • 2 x dagreis met tussenovernachting

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Activiteiten

Canal du Midi - 8 dagen (PROGRAMMA 2020)

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Canal du Midi & Languedoc - Rousillon

DAG 1 DIEPENBEEK – ORLÉANS – LIMOGES (700 km)

Vertrek naar Limoges met onderweg een bezoek aan Orléans, 130 km ten zuiden van Parijs, met zijn prachtige Cathédrale de Ste-Croix, de kathedraal van de Maagd van Orléans. We maken een korte wandeling door de stad.

DAG 2 LIMOGES – CARCASSONNE

Vanuit Limoges rijden we naar Port Lauragais, gelegen tussen Toulouse en Castelnaudary, waar degenen die dat wensen een overheerlijke “cassoulet” kunnen eten. We rijden naar Castelnaudary, een charmante plek in het departement van de Aude. We maken een boottocht op de “Canal du Midi”, ontworpen door Paul Riquet, een sterk staaltje van 17de-eeuws vernuft en door de Unesco op de lijst van Werelderfgoed opgenomen. Het kanaal verbindt de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee en voert je door het centrum van de gastronomische Languedoc, één van de vruchtbaarste wijngebieden van Frankrijk.

DAG 3 CARCASSONNE – KASTEEL VAN QUÉRIBUS

We rijden van Carcassonne via Limoux naar Rennes-le-Château, waar we het mysterie ontdekken van de nieuwe priester en de oude kerk. Ook het kasteel van Quéribus* staat op het programma, één van de kathaarse burchten in het huidige Cucugnan in het département van de Aude.

* Het bezoek aan Quéribus hangt af van de hoogte van de bus.

DAG 4 NARBONNE – GRUISSAN – ABDIJ VAN FONTFROIDE

We bezoeken Narbonne en zijn overdekte marktplaats “Les Halles”. Het gebouw dateert van 1901 en is een constructie van gietijzer en glas, “le style Baltard”, genoemd naar de Parijse architect die de nu verdwenen hallen in Parijs ontwierp. Narbonne was de eerste Romeinse nederzetting buiten Italië. De stad ligt op de “Via Domitia”, de eerste heirbaan in Gallië, op een strategisch punt tussen Italië en Spanje. Een deel ervan werd blootgelegd voor het stadhuis. We bezoeken het aartsbisschoppelijk paleis en de kathedraal van Saint Just et Saint Pâsteur. Vandaar rijden we naar de abdij van Fontfroide, gesticht als benedictijnerklooster en in 1445 opgenomen in de Orde van Cîteaux. De abdij speelde gedurende de 13de eeuw een belangrijke rol in de strijd tegen de Katharen. We rijden even door het oude vissers- en zoutziedersdorp Gruissan, als een slak opgerold rond de ruïne van de Tour Barberousse. De huizen staan hier in concentrische cirkels dicht aaneen langs enge pittoreske straatjes. Vroeger werd hier de toegang tot de haven van Narbonne verdedigd. In Gruissan-Plage zijn veel paalwoningen, visserswoningen uit de 19de eeuw bewaard gebleven. Terugkeer naar Carcassonne met, indien de tijd het toelaat, een korte stop in Lagrasse, een typisch Frans dorpje.

DAG 5 CARCASSONNE – OPPIDUM VAN ENSÉRUNE – BÉZIERS

We bezoeken de 9 sluizen van Fonseranes, spectaculair om te zien hoe de boten de hoogteverschillen moeten overbruggen. Vandaar  nemen we een treintje naar Béziers. Deze stad, geboorteplaats van Pierre-Paul Riquet, de ontwerper van “Le Canal du Midi”, streelt het oog met haar kathedraal van St. Nazaire die over de rivier Orb en zijn Oude Brug uitkijkt.

DAG 6 CARCASSONNE

Bezoek aan “La Cîté de Carcassonne”, de meest complete vestingstad van Europa, en sinds 1997 vermeld op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa en de grootst behouden vesting uit de middeleeuwen. In de namiddag rijden we naar “Le Lac de St. Ferréol”, een kunstmatig meer en waterreservoir van “Le Canal du Midi”, ontstaan na de aanleg van een aarden dam in de “Montagne Noire”. Het is een integraal onderdeel van “Le Canal du Midi”.

DAG 7 PÉZENAS – VALMAGNE – MÈZE – SÈTE

We bezoeken de stad Pézenas, voorzien van een mooi erfgoed, talrijke herenhuizen en mooi geplaveide straten. In de 17de eeuw was Pézenas de verblijfplaats van Molière. We brengen een bezoek aan de abdij van Valmagne, een prachtige voormalige cisterciënzerabdij. We rijden via Mèze naar het gezellige vissersplaatsje “Sète”, ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd door de vele kanalen die je er vindt. Deze streek is gekend om zijn oesters en goddelijke gerechten met eend!

DAG 8 DIEPENBEEK

Terugrit naar Diepenbeek.

top