Canal du Midi & Languedoc - Rousillon - Hotel des Trois Couronnes
Meerdaagse reizen

Canal du Midi & Languedoc - Rousillon - Hotel des Trois Couronnes

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De streek kenmerkt zich door een enorme veelzijdigheid. Deze regio grenst in het zuiden aan de Middellandse Zee en profiteert niet alleen van veel zonuren maar ook van een uitzonderlijke ligging midden in het zuidoosten van Frankrijk. Grote historische gebeurtenissen hebben hun stempel op het landschap en de steden gedrukt. Narbonne, de eerste buiten Rome gestichte nederzetting, Carcassonne, de middeleeuwse burchtstad bij uitstek.

Deze streek heeft vijftig kilometer zandstranden, klippen, duinen, meren en rotsachtige berglandschappen. We bezoeken er Leucate en Gruissan en natuurlijk de abdij van Fontfroide, een prachtige voormalige cisterciënzerabdij. Ook ontdekken we het interessante stadje Lagrasse waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We rijden door de prachtige streek van de Corbières en proeven er van hun heerlijke wijnen. We ontdekken de “Route du Cassoulet de Castelnaudary” en maken een boottocht op de romantische “Canal du Midi”. Natuurlijk doen we ons tegoed aan een heerlijke cassoulet. We bezoeken er de sluizen St. Roch en een “Poterie”, vakmeesters in ovenschotels. Tevens bezoeken we Béziers en Pézenas, de abdij van Valmagne en het gezellige vissersplaatsje “Sète”, ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd door de vele kanalen die je er vindt.

Deze reis is puur genieten!

Hotel des Trois Couronnes

Het hotel kijkt uit op de wallen van de middeleeuwse stad Carcassonne. De middeleeuwse stad ligt op 10 minuten wandelen.

Faciliteiten

Verwarmd binnenzwembad, gratis wifi. Er is een bar op de 4de verdieping van het hotel. In het panoramische restaurant kan je genieten van traditionele regionale gerechten.

Kamers

Alle kamers van Hôtel des Trois Couronnes hebben een flatscreen-tv met satellietzenders, een minibar, wifi en een eigen badkamer.

Eten en drinken

Panoramisch restaurant. Ontbijtbuffet en driegangenmenu met seizoensgebonden gerechten gemaakt met lokale producten.

Bezoeken

  • Cité de Carcassonne: € 9
  • Rennes le Château: € 5
  • Abdij van Fontfroide: € 10
  • Abdij van Valmagne: € 10

Facultatief middagmaal: Menu Cassoulet (specialiteit) met salade en dessert: € 25 (in La Bastide d’Anjou)

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

CANAL DU MIDI - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Canal du Midi & Languedoc - Roussillon


Dag 1 - DIEPENBEEK – LIMOGES (700 km)

's Morgens vertrek naar Limoges. Onderweg bezoeken we de stad Orléans, 130 km ten zuiden van Parijs, met zijn prachtige Cathédrale de Ste-Croix, de kathedraal van de Maagd van Orléans. We maken een korte wandeling door de stad.

Dag 2 - LIMOGES – CARCASSONNE

We voorzien een overheerlijke “cassoulet” in la Bastide d'Anjou, gelegen tussen Toulouse en Castelnaudary. We bezoeken la “Poterie Not” waar ze de prachtige aardewerken potten en schalen maken waarin de cassoulet bereid wordt. We rijden naar Castelnaudary, een charmante plek in het departement van de Aude. We maken een boottocht op de “Canal du Midi”, ontworpen door Paul Riquet, een sterk staaltje van 17de-eeuws vernuft en door de Unesco op de lijst van Werelderfgoed opgenomen. Het kanaal verbindt de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee en voert je door het centrum van de gastronomische Languedoc, één van de vruchtbaarste wijngebieden van Frankrijk. We rijden ook naar le “Seuil de Narouze” waar we de “Obélisque de Riquet” kunnen zien, opgericht in 1825 door zijn nazaten, en die op een omheinde sokkel van stenen uit Nauroze staat.

Dag 3 - CARCASSONNE

Bezoek aan de meest complete vestingstad van Europa, Carcassonne, gelegen op 90 km ten zuidoosten van Toulouse, tussen de Pyreneeën en de Montagne noire. “La Cité de Carcassonne” staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa en de grootst behouden vesting uit de middeleeuwen. We bezoeken “Rennes-le-Château”, tussen Carcassonne en Andorra waar we het mysterie ontdekken van de nieuwe priester en de oude kerk. Ook het kasteel van Quéribus staat op het programma, één van de kathaarse burchten in het huidige Cucugnan in het département van de Aude.

Dag 4 - STREEK VAN NARBONNE

We bezoeken “La Forteresse de Salses”, een fort gebouwd in de periode 1497-1502 in het Vorstendom Catalonië door de Spaanse koning Ferdinand van Aragon en Isabella van Castilië. De vesting bewaakte de toegang tot Spanje. Het is sinds 1886 een beschermd monument. We rijden richting Leucate, gelegen aan de voet van de maritieme Corbières. Ook Gruissan bezoeken we. Dit oude vissers- en zoutziedersdorp ligt als een slak opgerold rond de ruïne van de Tour Barberousse. De huizen staan hier in concentrische cirkels dicht aaneen langs enge pittoreske straatjes. Vroeger werd hier de toegang tot de haven van Narbonne verdedigd. In Gruissan-Plage zijn veel paalwoningen, visserswoningen uit de 19de eeuw bewaard gebleven.

Dag 5 - NARBONNE – SÈTE

We bezoeken Narbonne en zijn overdekte marktplaats. Het gebouw dateert van 1901 en is een constructie van gietijzer en glas, “le style Baltard”, genoemd naar de Parijse architect die de nu verdwenen hallen in Parijs ontwierp. Narbonne was de eerste Romeinse nederzetting buiten Italië. De stad ligt op de “Via Domitia”, de eerste heirbaan in Gallië, op een strategisch punt tussen Italië en Spanje. Een deel ervan werd blootgelegd voor het stadhuis. We bezoeken het aartsbisschoppelijk paleis en de kathedraal van Saint Just et Saint Pâsteur. Vandaar rijden we naar de abdij van Fontfroide, gesticht als benedictijnerklooster en in 1445 opgenomen in de orde van Cîteaux. De abdij speelde gedurende de 13de eeuw een belangrijke rol in de strijd tegen de Katharen.

Dag 6 - BÉZIERS – PÉZENAS – VALMAGNE – SÈTE

We bezoeken Béziers en Pézenas alsook de prachtige cisterciënzerabdij van Valmagne. We rijden naar het gezellige vissersplaatsje “Sète”, ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd door de vele kanalen die je er vindt. Deze streek is gekend om zijn oesters en goddelijke gerechten met eend!

Dag 7 - TERUGRIT OVER LYON

We bezoeken op de terugweg “Les Hospices de Beaune” en maken een wandeling door de stad.

top