Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Wil jij Lourdes ook eens beleven? Kom dan met ons mee, laat je problemen even achter bij de Grot en geniet van Lourdes en zijn prachtige omgeving, zijn musea, de sfeer en vriendschap die uitgaat van een groep. We gaan samen de belangrijkste plaatsen bezoeken, de Grot, het Heiligdom, de Gekroonde Lieve Vrouw. We nemen deel aan de Lichtprocessie, de eucharistieviering en de Kruisweg. We bezoeken het Cachot (waar zij woonde tijdens de verschijningen), haar ouderlijk huis (€ 2) en nemen een kijkje in de Molen van Boly, haar geboortehuis. Op algemeen verzoek keren wij voor onze uitstap terug naar ons oude vertrouwde Gavarnie OF (bij slecht weer) bezoeken we een wijnkelder.

Lourdes is geen gewone reis. Het is openstaan voor anderen, even je zorgen vergeten… En hopelijk kom ook jij terug thuis met een koffer en een hart vol goede herinneringen, hoop en vertrouwen.


*Afreis 28/08 zal doorgaan in Hotel Padoue.**** (Hotel vlak bij het Heiligdom met dezelfde faciliteiten als Hotel Alba, echter zonder tuin.)

Reserveer deze reis

Hotel Alba

Verblijf in comfortabel viersterrenhotel in volpension, beginnend met het middagmaal op dag 2 en eindigend met het middagmaal op de laatste dag in Lourdes. Speciale wensen in verband met diëten en kamers voor gehandicapten mogelijk (melden bij boeking a.u.b.). Rollators, rolstoelen en buggy’s kunnen mee op aanvraag! Elektrische en gewone rolstoelen te huur in Lourdes! (Aanvragen bij boeking.)

Mooi en aangenaam hotel, gelegen aan de Gave de Pau.


Faciliteiten

Mooi en aangenaam hotel met een groot terras en een tuin, bar, liften, wifi, internet (tegen betaling)... 
Bushalte (h&t hotel-heiligdom-centrum, betalend) vóór het hotel.

Kamers

De nette kamers zijn uitgerust met een volledige badkamer (met bad/douche, wc, föhn, stopcontact voor scheermachientje), flatscreen-tv, telefoon, airco/verwarming...

Eten en drinken

’s Morgens klein ontbijtbuffet. Middag- en avondmaal bestaat uit 4 gangen, opgediend aan tafel. Speciale diëten en kamers voor gehandicapten mogelijk (melden bij boeking a.u.b.)

Bezoeken

Totaal inkomgelden en foto: ongeveer € 20 tot € 45 (prijzen 2022).

Kledij

Voorzie je ook op slecht weer. Neem een dekentje en een kussentje mee voor op de bus, oordopjes zijn soms ook handig. Medicijnen niet in reiskoffer steken maar in handbagage!

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro.

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in volpension vanaf middagmaal dag 2 tot middagmaal dag 4 (of 5)
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 30,5/nacht
  • Korting 3de volwassene op 2-persoonskamer: € 5/pers/nacht
  • 2 x nachtreis

Activiteiten

Lourdes - 5/6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vooravond. Via Mons, Valenciennes, Péronne (gelegenheid om het avondmaal te gebruiken – facultatief), Parijs en Orléans (nachtstop) rijden we tijdens de nacht verder richting Lourdes.

Dag 2

Wij stoppen ‘s morgens voor het ontbijt (facultatief of zelf mee te brengen) en bereiken Lourdes in de late voormiddag. Welkomstdrink en info, middagmaal, kamerverdeling (volgorde kan wijzigen). Namiddag geleid bezoek aan het Heiligdom en de Grot. In de vooravond afspraak aan de gekroonde OLV voor de Vlaamse mis van 18.00u in kapel Jean-Marie Vianney. Avondmaal en aansluitend lichtprocessie (vertrek hotel rond 20.20u) 

Dag 3

Ontbijt. Vervolgens vertrek in de hal voor de groepsfoto, aansluitend nemen we het treintje door Lourdes met inbegrip van een bezoek aan Petite Lourdes (€ 14,50 – rondleiding in het Nederlands). Middagmaal. 
Aansluitend vertrek voor het hotel (met de autocar) voor een bezoek aan de Pyreneeën of vervangprogramma. Sacramentsprocessie (voor de thuisblijvers, vertrek bedevaartweide (niet in groep), bij regen in de ondergrondse kerk). ’s Avonds na het avondmaal Lichtprocessie of vrije avond.

Dag 4

Na het ontbijt ontruimen we de kamers en plaatsen we onze koffers in de bagageruimte. Vervolgens internationale mis in de ondergrondse kerk, ofwel vrije voormiddag ofwel begeleide wandeling in het teken van Bernadette (bezoek aan het Cachot, de Boly-molen en het ouderlijk huis (€ 2)).
Middagmaal. Namiddag vertrek in de hal voor de witte kruisweg. Late namiddag bagage laden. 17.30u mogelijkheid tot avondmaal in het hotel (soep en hoofdgerecht € 13,50 p.p. is niet inbegrepen in de prijs). Aansluitend vertrek naar huis.

Dag 5

Ontbijt (facultatief). Hierna zetten we onze reis verder, om in de voormiddag in Diepenbeek aan te komen.

Extra bij 6-daagse reis Lourdes

Tijdens onze 6-daagse reis maken we dinsdag een halve daguitstap naar de Pyreneeën en op woensdag een daguitstap naar Lac d’Artouste (€ 25) we verkennen Lourdes. Ofwel Kasteel, ofwel Pic du Jer… (€ 25). Bij slecht weer voorzien we een vervangende uitstap (Pau en wijnkelder).

Vervoer

Royal Class
2 x NACHTREIS

top