Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

OISE, een onbekende oase van kastelen en kathedralen

Tijdens deze reis naar het departement Oise in het noorden van Frankrijk bezoeken we eerst één van de mooiste dorpjes van het land, Gerberoy. We bewonderen gotische kathedralen in o.a. Beauvais en Soissons. Het statige Chantilly met zijn bekende paardenrenbaan en schitterend kastelencomplex staat ook op het programma. Natuurlijk ontbreekt de keizerlijke stad Compiègne niet. We verkennen o.a. stad en kasteel (met uniek voertuigenmuseum) en houden halt bij de beroemde wagon waar in 1918 de wapenstilstand van de eerste wereldoorlog en in 1940 de capitulatie van de tweede wereldoorlog getekend werden. We flaneren door het historische centrum van het charmante Senlis. Verbaas je over het bizarre kasteel van Pierrefonds, dit rare pareltje van architectuur zal velen verrassen en bekoren. Afsluiten doen we met een tussenstop in ‘de gekroonde berg’, Laon. Een gezellige, ontspannende en romantische reis. Laat je verrassen!

Reserveer deze reis

Hotel Escapade Senlis - Best Western Plus

Centraal gelegen viersterrenhotel. 

Faciliteiten

Het hotel heeft een mooi binnenzwembad, een fitnessruimte en sauna. Voor de rokers is er een speciale loungeruimte voorzien. Drankjes moet je er wel zelf aan de bar gaan halen aangezien het personeel niet bedient in de rokersruimte. 

Kamers

De comfortabele, moderne kamers beschikken over een televisie, koffie- en theefaciliteiten, minibar en kluisje. Je maakt er gratis gebruik van het wifinetwerk. De badkamers zijn uitgerust met bad of douche. Er is een handdoekwarmer, badjassen en een haardroger aanwezig.

Eten en drinken

We verblijven hier in halfpension. 's Morgens verzorgt het hotel een heerlijk ontbijtbuffet met erg lekkere koffie. 's Avonds genieten we van een driegangenmenu.

Bezoeken

Niet inbegrepen: Astronomisch uurwerk Beauvais, kastelen Compiègne, Pierrefonds, Park Chantilly, Museum van de Wapenstilstand € 50

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen. Niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit (middeleeuwse straatjes…)

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 46/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

5 dagen – Oise, een onbekende oase van kastelen en kathedralen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 DIEPENBEEK – SENLIS 475 km

We vertrekken in de ochtend vanuit Diepenbeek en rijden via autowegen naar het noorden van Frankrijk, naar het romantische Gerberoy, het dorp van de 1000 rozen. Vrije tijd om het verkeersvrije dorpje te verkennen, te lunchen of te picknicken, misschien de beroemde tuin van de schilder Le Sidaner te bezoeken. Daarna rijden we verder naar Beauvais. We bewonderen de gotische kathedraal met een fenomenaal astronomisch uurwerk en flaneren wat door het ingeslapen stadje. Verder naar ons hotel in Senlis voor avondmaal en overnachting.

DAG 2 COMPIEGNE – PIERREFONDS 50 km

Ontbijt in het hotel. Voormiddag verkennen we de keizerlijke stad Compiègne. We rijden naar de Open Plek van de Wapenstilstand, een wat bevreemdende plaats waar in 1918 de wapenstilstand en in 1940 de overgave getekend werd. Bezoek aan het museum. Daarna struinen we in de binnenstad langs vakwerkhuizen en de gezellige Rue des Lombards, we bezoeken de kerk St Jacques waar Jeanne d’Arc kwam bidden de ochtend dat ze gevangen genomen werd en eindigen bij het keizerlijke paleis in een schitterend kasteelpark. Vrije tijd en vrij middagmaal. Namiddag bezoeken we het kasteel met een heel aparte collectie oude voertuigen, koetsen, fietsen enz. We sluiten de dag af met een bezoek aan het bizarre kasteel van Pierrefonds, een imposante burcht uit de 12de tot 15de eeuw, maar gerestaureerd op een heel unieke manier. Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 3 CHANTILLY 15 km

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat één van de hoogtepunten van deze reis op het programma: Chantilly, de statige stad o.a. bekend om de slagroom en de zwarte kant. Voormiddag wandelen we langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad, waar alles draaide rond Le Grand Condé en… paarden! De indrukwekkende renbaan – nog altijd in gebruik – en Les Grandes Ecuries, de paardenstallen, zullen je zeker kunnen bekoren. Vrije tijd en vrij middagmaal. Namiddag bezoeken we een ander wonder van Chantilly: de 115 ha van Le Petit et Grand Château met heerlijke tuinen in diverse stijlen. In Le Hameau, een dorpje in de 18de eeuw speciaal gebouwd om het personeel van het kasteel te animeren, kan je de énige echte chantilly-slagroom eten.
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

DAG 4 SENLIS – SOISSONS 70 km

Ontbijt in het hotel. We starten de dag met een wandeling door het historisch centrum van het onbekende Senlis, toch vaak het decor van heel wat films geweest. We bezoeken de kleinste gotische kathedraal van Frankrijk, wandelen langs het bisschoppelijk paleis uit de 14de eeuw, het enige museum in Frankrijk gewijd aan de drijfjacht, de Gallo-Romeinse stadsomwalling en verdwalen in de leuke middeleeuwse straatjes. Vrije tijd en vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar Soissons, waar we meer te weten komen over de ‘vaas van Soissons’, een wandeling maken naar de overblijfselen van het gotisch abdijencomplex en ons laten leiden door de charme van dit stadje. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

DAG 5 LAON – DIEPENBEEK 350 km

Ontbijt in het hotel. Op weg naar huis houden we nog even halt in één van de merkwaardigste steden in deze regio, Laon. De historische kern van de stad bevindt zich op een tafelberg, vandaar de bijnaam ‘de gekroonde stad’. Al van ver zien we de torens van de abdij. Wij wandelen door een gedeelte van de bovenstad met als bijzonderste bezienswaardigheden de gotische kathedraal, de stadsomwalling (met prachtig uitzicht op de omgeving), de citadel… Vrije tijd en vrij middagmaal. Namiddag rijden we terug naar Diepenbeek waar we in de vroege avond aankomen, met een hoofd vol zalige herinneringen aan een onbekende streek in Frankrijk.

Vervoer

2 x dagreis

top