Provence - Hotel Nîmotel
Meerdaagse reizen

Provence - Hotel Nîmotel

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Provence is: pittige wijnen, prachtige landschappen, historische steden en Romeinse bouwwerken, cipressen, lavendelvelden, zonnebloemen, bonte markten. De Camargue met zijn zoutvlakten, moerassen en weilanden met flamingo's, stieren en paarden. We bezoeken Avignon, stad van de pausen en ‘sur le pont d'Avignon’, Orange, ooit de stad van de Nederlanden met zijn schitterende Arc de Triomphe en Theater, Nîmes met zijn schitterende tuinen, fonteinen en Romeinse bouwwerken. De Camargue met zijn witte paarden en zwarte stieren, Saintes-Maries-de-la-Mer met de jaarlijkse bedevaart in mei van de zigeuners. Aigues-Mortes (vertrek van de kruistochten), Arles, de stad waar Vincent van Gogh heeft gewoond en geschilderd, Les Baux-de-Provence, een stadje met een roemrijke geschiedenis en zijn grotten met licht- en klankspel... Uzès waar het eerste hertogdom in Frankrijk begon, de Ardèche met zijn beroemde Vallon-Pont-d’Arc en zijn kajakken…

Hotel Nîmotel

Ons hotel ligt in een wijk van hotels, winkels en sportactiviteiten, op 2 km van het centrum en kort bij de oprit van de autostrade.

Faciliteiten

Er is gratis wifi in het hele hotel.

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van airco, badkamer met wc, led-tv en telefoon, laminaatvloer, gratis koffie-/theevoorziening op de kamer.

Eten en drinken

Halfpension te beginnen met het avondeten op dag 1 en het ontbijt op dag 8. Gedurende de heen- en terugreis zijn de maaltijden niet inbegrepen.

Bezoeken

Totaal facultatieve uitstappen: ongeveer € 95

Kledij

Voorzie aangepaste kledij. Handdoek voor aan het zwembad. Zonnecrème, medicatie.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Provence - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1 - DIEPENBEEK – ARLES

In de vroege morgen vertrek bij de Zigeuner. Via Luxemburg naar Metz, Nancy, Dijon, Lyon Nîmes. Aankomst in ons hotel tegen de avond. Indeling van de kamers. Avondmaal in het hotel.

Dag 2 - ARLES – LES BEAUX DE PROVENCE

Na het ontbijt vertrek naar Arles. Ter plaatse begeleide rondleiding naar het amfitheater (facultatief), het theater (facultatief). Via Place du Forum naar het stadhuis en de kerk Saint Trophime naar de Boulevard des Lices. Bezoek aan het Espace Van Gogh (voormalig ziekenhuis). We geven hier in Arles veel aandacht aan Vincent Van Gogh. Vrij middagmaal en vrije tijd. Vertrek naar Les Baux de Provence. Aankomst en vrije tijd. Vertrek naar ons hotel in Nîmes. Avondmaal in het hotel.

Dag 3 - CAMARGUE – AIGUES-MORTES – SAINTES-MARIES-DE-LA-MER

Ontbijt. Vertrek naar de Camargue. Vertrek voor een boottocht (facultatief) in de Camargue.(geen golven, binnenwateren). Vrij middagmaal en vrije tijd in Aigues-Mortes. Vertrek naar Saintes-Maries-de-la-Mer. Aankomst in de Saintes-Maries, hoofdstad van de Zigeuners. Bezoek aan de verdedigingskerk en de crypte met de zwarte Madonna, de heilige Sara. Vrije tijd. Vertrek naar ons hotel. Avondmaal in het hotel.

Dag 4 - STOOMTREINTJE VANUIT ANDUZE NAAR ST-JEAN-DU-GARD. BAMBOUSERAI IN ANDUZE

Ontbijt. Vertrek naar Anduze. Vrij tijd in het stadje. Vertrek met stoomtreintje (facultatief) naar St-Jean-du-Gard door de prachtige Cevennen. Aankomst in St-Jean-du-Gard. Vrije tijd en vrij middagmaal. Terug met stoomtreintje (facultatief) naar Anduze. Bezoek aan de beroemde bamboetuin (facultatief). Vertrek naar ons hotel. Avondmaal in het hotel.

Dag 5 - UZES – ARDECHE

Ontbijt. Vertrek naar Uzès. Een stadje dat lijkt op een middeleeuwse vesting en in de 17de en 18de eeuw verfraaid is. Iedere woensdag een plaatselijke markt. Vertrek naar de Ardèche. Aankomst in ons restaurant waar een koud buffet, water en wijn is inbegrepen (facultatief). Vrije tijd op terras, wandeling of zwemmen in de Ardèche of bezoek aan de Pont d’Arc. Afdaling van de Ardèche (met de autocar) en fotostops waar mogelijk. We rijden over de middeleeuwse brug: de Pont St-Esprit (ong. 1 km). Aankomst in ons hotel. Avondmaal.

Dag 6 - AVIGNON – ORANGE

Ontbijt. Vertrek naar Avignon. Aankomst in Avignon, hoofdstad van de Vaucluse. We bezoeken het Paleis der Pausen (facultatief), de Kathedraal Notre-Dame des Doms, de tuinen met prachtig zicht op de Rhône, de Place de l’Horloge en de brug Saint-Bénézet (sur le pont d’Avignon) (facultatief). Vrij middagmaal en vrije tijd. Vertrek naar Orange. Dit was vroeger een Romeinse stad en later ook eigendom van Willem I van Nederland. Hier krijgen we een rondleiding in de stad en een bezoek aan het best bewaarde theater (*facultatief) van het Romeinse Rijk. Vrije tijd. Terug naar ons hotel. Avondmaal.

Dag 7 - NIMES

Ontbijt. Vertrek met openbaar vervoer (facultatief) naar Nîmes. Bezoek aan de tuinen de la Fontaine, de tempel van Diane, het Maison Carrée met een documentairefilm in drie dimensies (facultatief) over de geschiedenis van de stad van 2.000 jaar geleden tot nu. We wandelen door de oude stad van het Maison Carré tot aan de arena met bezoek aan de kathedraal. Vrije namiddag in Nîmes. In de latere namiddag terug naar ons hotel, individueel of in groep. Avondmaal.

 

Dag 8 - ARLES – DIEPENBEEK

Na het ontbijt vatten we onze terugweg aan via Lyon, naar Metz en Luxemburg. Vrije maaltijden onderweg. ’s Avonds zijn we terug in Diepenbeek.

top