Sainte-Maxime
Meerdaagse reizen

Sainte-Maxime

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Côte d'Azur

Sainte-Maxime (12 000 inw.) is een schitterende badplaats aan de noordkant van de Golfe de Saint-Tropez, met een eigen vissershaven, jachthaven en een mooi zandstrand. Het oude stadsgedeelte is mooi gerestaureerd en in de zomer alleen toegankelijk voor voetgangers. We bezoeken o.a. Nice, met de lijnboot via de beroemde villa's naar Saint-Tropez, via de kurkeiken bossen naar Bormes-les-Mimosas, Cannes, port Grimaud (klein Venetië) en de vrijdagmarkt in Sainte-Maxime. 

Reserveer deze reis

Hotel Le Capet

Ons hotel is een eenvoudig, rustig en residentieel gelegen hotel op wandelafstand (10 minuten) van het gezellige centrum en het strand.

Faciliteiten

Een groot openluchtzwembad, gratis tafeltennis, petanque, mooie terrassen, beperkte avondanimatie...

Kamers

De eenvoudige maar propere kamers (met airco) hebben een aparte badkamer met wc en een tegelvloer. De meeste kamers hebben een terras en zijn onlangs gerenoveerd.

Eten en drinken

’s Morgens ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds een viergangenmenu aan tafel opgediend in het restaurant of buiten in de schaduw van de platanen. Volpension met wijn (rood of rosé) en water naar believen. Tijdens de heen- en terugreis zijn de maaltijden niet inbegrepen. In Sainte-Maxime volpension (lunch in Cannes en Nice niet inbegrepen) met water en wijn “à volonté” aan tafel (’s middags en ’s avonds).

Bezoeken

Totaal facultatieve uitstappen: ongeveer € 45 per persoon. Boottocht in Port Grimaud en Saint Tropez.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij. Strandhanddoek voor aan het zwembad (echte zwembroek, geen short) of aan zee, douchegel en/of shampoo.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 10 jun tot zaterdag 18 jun 9 dagen € 879 Reserveer
zaterdag 9 jul tot zondag 17 jul 9 dagen € 979 Reserveer
vrijdag 19 aug tot zaterdag 27 aug 9 dagen € 920 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in volpension (2 dagen HP - uitstap Cannes en Nice)
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 15/nacht
  • 2 x nachtreis

Activiteiten

Sainte-Maxime - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 Diepenbeek - Sainte-Maxime

Tegen de avond vertrek in Diepenbeek via Luxemburg, Metz, Nancy, Dijon, Lyon… Vrij avondmaal onderweg.


Dag 2 Sainte-Maxime

Aankomst in de voormiddag. Middagmaal en vrije namiddag in Sainte-Maxime. Welkomstdrank. Avondmaal.

Dag 3 Bormes-les-Mimosas & Port Grimaud

Ontbijt en vrije voormiddag. Middagmaal in ons hotel waarna we naar Bormes-les-Mimosas vertrekken, geklasseerd als “un des plus beaux villages fleuris de France”. Het oude middeleeuwse stadje heeft een uitzonderlijke ligging, waar het fijn is om rond te slenteren tussen en onder de huisjes, gedecoreerd met ontelbare potten, bloemen en ornamenten. Vervolgens naar Port Grimaud (klein Venetië) waar we een rondvaart (*facultatief) maken op de binnenwateren. Vrije tijd. Avondmaal in ons hotel.

Dag 4 Cannes

Ontbijt. Vertrek naar Cannes waar we gaan we flaneren op de Croisette. Nice heeft zijn “Promenade”, Monaco zijn “Prinsen” maar Cannes heeft zijn filmfestival en daar spreekt heel de wereld over. Bij aankomst korte rondleiding, vrije namiddag en vrij middagmaal. Cannes ligt aan de Golfe de la Napoule, een schitterende baai in de beschutting van een rij heuvels en met het Massief de l’Esterel op de achtergrond. Een fabelachtige jachthaven, de oude stad met een schitterend uitzicht op de stad. En... niet te vergeten, de Rue d’Antibes, al de bekende merkenwinkels zijn hier te vinden. Avondmaal in ons hotel.

Dag 5 Vrije dag

Ontbijt, lunch en avondmaal in ons hotel.

Dag 6 Nice, hoofdstad van de Azurenkust

Ontbijt. Vertrek naar Nice, hoofdstad van de Azurenkust. We maken eerst een wandeling door het oude Nice met zijn beroemde bloemenmarkt, het gerechtsgebouw en de nabij gelegen steegjes en winkeltjes en ook het moderne Nice met zijn prachtige waterpartijen en zijn beroemde parken. Daarna nemen we het toeristisch treintje (facultatief) voor een rondrit in Nice tot boven aan de watervallen waar ooit het oude kasteel stond en waar Nice is begonnen. Vrij middagmaal en vrije tijd. Avondmaal in ons hotel.

Dag 7 Markt in Sainte-Maxime en Saint-Tropez

Ontbijt en vrije voormiddag om naar de markt te gaan in Sainte-Maxime op 10 minuutjes van het hotel. Middagmaal in ons hotel. Te voet naar de jachthaven voor de lijnboot (facultatief). We varen via het schiereiland langs de schitterende villa’s (van Brigitte Bardot, Opel, Al Fayed…) naar Saint-Tropez dat nog steeds het uitzicht heeft van een vissersdorpje met allemaal pastelkleurige woningen. Kleine rondleiding tot aan de Gendarmerie van Louis de Funès. Het bruisende hart van Saint-Tropez is de jachthaven met zijn buitengewone en luxueuze jachten. Met de boot terug naar Sainte-Maxime. Avondmaal in ons hotel.

Dag 8 Sainte-Maxime - Diepenbeek

Ontbijt en vrije voormiddag. Koffers en handbagage in de bus. Middagmaal in het hotel. Vertrek richting Diepenbeek, vrije maaltijden onderweg.

Dag 9 Diepenbeek

Aankomst in de vroege voormiddag in Diepenbeek.

Vervoer

2 x NACHTREIS

top