Sainte-Maxime
Meerdaagse reizen

Sainte-Maxime

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Côte d'Azur

Sainte-Maxime (12 000 inw.) is een schitterende badplaats aan de noordkant van de Golfe de Saint-Tropez, met een eigen vissershaven, jachthaven en een mooi zandstrand. Het oude stadsgedeelte is mooi gerestaureerd en in de zomer alleen toegankelijk voor voetgangers. We bezoeken o.a. met de lijnboot via de beroemde villa's naar Saint-Tropez, via de kurkeiken bossen naar Bormes-les-Mimosas, Cannes, port Grimaud (klein Venetië) en de vrijdagmarkt in Sainte-Maxime. 

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Hotel Le Capet

Ons hotel is een eenvoudig, rustig en residentieel gelegen hotel op wandelafstand (10 minuten) van het gezellige centrum en het strand.

Faciliteiten

Een groot openluchtzwembad, gratis tafeltennis, petanque, mooie terrassen, beperkte avondanimatie...

Kamers

De eenvoudige maar propere kamers (met airco) hebben een aparte badkamer met wc en een tegelvloer. De meeste kamers hebben een terras en zijn onlangs gerenoveerd.

Eten en drinken

’s Morgens ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds een viergangenmenu aan tafel opgediend in het restaurant of buiten in de schaduw van de platanen. Volpension met wijn (rood of rosé) en water naar believen. Tijdens de heen- en terugreis zijn de maaltijden niet inbegrepen. In Sainte-Maxime volpension (lunch in Cannes niet inbegrepen) met water en wijn “à volonté” aan tafel (’s middags en ’s avonds).

Bezoeken

Totaal facultatieve uitstappen: +/- € 60 

Boottocht in Port Grimaud, middagmaal in Cannes, 2 keer treintje hotel naar de haven en terug en boottocht naar Saint-Tropez.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij. Strandhanddoek voor aan het zwembad (echte zwembroek, geen short) of aan zee, douchegel en/of shampoo.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 16 aug tot zaterdag 24 aug 9 dagen € 1030 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in volpension 
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 15/nacht
  • 2 x nachtreis

Activiteiten

Sainte-Maxime - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 DIEPENBEEK – SAINTE-MAXIME 1150 km

Tegen de avond vertrek in Diepenbeek via Luxemburg, Metz, Nancy, Dijon, Lyon… Vrij avondmaal onderweg.

DAG 2 SAINTE-MAXIME

Aankomst in de voormiddag en kamerverdeling. Middagmaal in ons hotel en begeleide wandeling in Sainte-Maxime, verkenning van de zeedijk en het oude centrum. Welkomstdrank. Avondmaal.

DAG 3 BORMES-LES-MIMOSAS & PORT GRIMAUD 80 km

Ontbijt en vrije voormiddag. Middagmaal in ons hotel waarna we naar Bormes-les-Mimosas vertrekken, geklasseerd als “un des plus beaux villages fleuris de France”. Het oude middeleeuwse stadje van ongeveer 6300 inwoners heeft een uitzonderlijke ligging, waar het fijn is om rond te slenteren in de smalle straatjes en onder huisjes en arcaden, gedecoreerd met ontelbare potten, bloemen, planten en ornamenten. Vervolgens naar Port Grimaud, ook wel Klein Venetië genoemd, waar we een kleine boottocht (*facultatief) maken op de binnenwateren. Vrije tijd. Avondmaal in ons hotel.

DAG 4 GORGES DU VERDON 217 km

Ontbijt. Vertrek naar Gorges du Verdon. De Gorges du Verdon is de op één na de grootste kloof in Europa. De rivier de Verdon heeft zich in de loop van duizenden jaren een diepte uitgesleten tot 700 meter en heeft een lengte van 25 km. Deze kloof bevindt zich in het regionaal park van 180.000 ha en ligt tussen Castellane en Moustiers-Sainte-Marie. Op het einde van deze kloof is men in 1973 begonnen met de aanleg van een stuwmeer van 14 km lang en gemiddeld 2 km breed. Middagmaal ter plaatse. Na de middag rijden we naar één van de mooiste dorpjes van Frankrijk: Moustiers-Sainte-Marie. Schitterend gelegen bergdorpje met zijn fonteintjes, watervalletjes en de gouden ster(1,25 meter) hangende tussen twee bergen. Winkeltjes met vooral aardewerk. Terug naar ons hotel. Avondmaal in ons hotel.

Dag 5 VRIJE DAG

Ontbijt, lunch en avondmaal in ons hotel.

DAG 6 CANNES 146 km

Ontbijt. We rijden naar Cannes waar we de hele dag verblijven. We maken kennis met de rode lopers van het Filmfestival. We flaneren op de Croisette, het wereldberoemde hotel Carlton, het Casino, een fabelachtige jachthaven, de oude stad met een schitterend uitzicht op de stad en de Croisette. Niet te vergeten, de Rue d’Antibes, dé winkelstraat. Al de bekende merken zijn hier te vinden. Vrije namiddag (middagmaal niet inbegrepen). Terug naar ons hotel. Avondmaal in ons hotel.

DAG 7 MARKT IN SAINTE-MAXIME EN SAINT-TROPEZ

Ontbijt en vrije voormiddag om naar de markt te gaan in Sainte-Maxime op 10 minuutjes van het hotel. Middagmaal in ons hotel. Te voet of met het treintje (facultatief) heen en terug naar de jachthaven voor de lijnboot (facultatief). We varen via het schiereiland langs de schitterende villa’s (van Brigitte Bardot, Opel, Al Fayed…) naar Saint-Tropez dat nog steeds het uitzicht heeft van een vissersdorpje met allemaal pastelkleurige woningen. Kleine rondleiding tot aan de Gendarmerie van Louis de Funès. Het bruisende hart van Saint-Tropez is de jachthaven met zijn buitengewone en luxueuze jachten. Met de boot terug naar Sainte-Maxime. Avondmaal in ons hotel.

DAG 8 SAINTE-MAXIME – DIEPENBEEK 1150 km

Ontbijt en vrije voormiddag. Koffers en handbagage in de bus. Middagmaal in het hotel. Vertrek richting Diepenbeek, vrije maaltijden onderweg.

DAG 9 DIEPENBEEK

Aankomst in de vroege voormiddag in Diepenbeek.

Vervoer

2 x NACHTREIS

top