Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Cornwall, de Azurenkust van Engeland, en de woeste Heide van Devon

Cornwall en Devon, twee onbekende maar typische parels in Zuidwest-Engeland! Het zijn graafschappen van een uitzonderlijke schoonheid. Alles wat Engeland aantrekkelijk maakt, kan je hier vinden: grillige rotskusten, geheimzinnige heidevlaktes, lieflijke vissersdorpjes, mooie kastelen in enorme, mooie tuinen en pittoreske cottages met 'tea, scones and cream'. In het uiterste zuidwesten van Cornwall ligt het aparte Land's End waar Groot-Brittannië eindigt in de zee. het milde klimaat van Cornwall maakt de fraaiste en meest exotische plantengroei mogelijk, zoals in de tuin van de Lost Gardens of Heligan. Bij ons bezoek aan het kasteel van koning Arthur bij Tintagel voel je de legende weer tot leven komen. In het schitterende landhuis Lanhydrock en in de jachthaven Padstow van de wereldberoemde tv-kok Rick Stein wandelen wij rond en genieten van scones met clotted cream (dikke room) of een pasteitje. Wie eens meeging op deze reis denkt er met heimwee aan terug.

Onder voorbehoud van wijziging programma.

Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Reserveer deze reis

Verblijf in driesterrenhotels

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 8. 

Bezoeken

Voorzie voor de inkomgelden ongeveer £ 65.

Kledij

Gemakkelijke, stevige wandelschoenen zijn aangewezen omdat veel attracties tegen een steile helling liggen. Het weer in Engeland is onvoorspelbaar dus neem een paraplu mee, maar vergeet zeker je zonnebril niet want Cornwall wordt ook wel eens de Engelse Rivièra genoemd.

Documenten

ZEER BELANGRIJK!!! 
Voor EU-burgers is sinds 01/10/2021 een REISPAS VERPLICHT!!!!
Zonder reispas kom je Groot-Brittannië niet in! Een identiteitskaart of een A, B, C, D, E of F card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een reispas kunnen voorleggen.

Munten

Engelse ponden.

Netspanning

230V. Voor laders speciale stekker noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
maandag 18 jul tot maandag 25 jul 2022 8 dagen / 7 nachten € 1245 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 336
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Cornwall & Devon - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek in de vroege ochtend. Overtocht Calais - Dover met luxeferry of Le Shuttle. Vanuit Dover verder naar Cornwall. Rond het middaguur houden we halt om te lunchen. De reis wordt regelmatig onderbroken om de benen eventjes te strekken en een luchtje te scheppen. Onze bestemming is Newquay waar we zullen verblijven. Diner en overnachting.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt vertrek naar het kleine vissersdorpje Boscastle dat we gaan verkennen. Van hieruit gaan we dan naar Tintagel waar je de mogelijkheid hebt om de lunch te gebruiken. Hierna gaan we een kleine wandeling naar de ruïne van het kasteel van King Arthur maken. Nadien bezoeken we King Athurs Great Halls. Na het bezoek wat vrije tijd in Tintagel. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3

De Lost Gardens of Helligan, een tuin die bijna verloren is gegaan onder doornstruiken en klimop, is een prachtige tuin voor een onvergetelijk bezoek. Daarna gaat het richting Minack Open Air Theatre met een mooi uitzicht over het lager gelegen strand met zijn turkoois water. Hierna trekken we naar Land’s End, het meest zuidelijke punt van Engeland dat niet op ons programma mag ontbreken. Diner en overnachting in het Hotel.

Dag 4

In de voormiddag gaan we naar Lanhydrock House. Dit is een prachtig Victoriaans country house. De ultieme upstairs/downstairs ervaring in een prachtige omgeving. Een unieke ervaring. Na het bezoek van dit mooie landhuis gaan we terug naar Newquay om dit stadje te verkennen. Diner en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Vandaag gaan we Cornwall verlaten, maar eerst bezoeken we nog Padstow. Dit stadje is gekend door Rick Stein de bekende tv-kok in de UK. Na dit bezoek gaan we richting Devon naar het stadje Tavistock, vervolgens gaan we naar Princetown waar een beruchte gevangenis is maar wij gaan om daar de specialiteit van de streek te proeven, namelijk de Devon Cream Tea. Echt lekker! Diner en overnachting in Devon.

Dag 6

Vandaag trekken we doorheen het Dartmoor National Park, bekend om zijn geweldig mooie natuur. Buckfast Abbey is al bijna duizend jaar een plaats van bezinning in een mooie omgeving. Via Bovey Tracey gaan we naar Widecombe-in-the-Moor. Wij passeren de Haytor Rocks, terug te vinden op ontelbare postkaarten, foto’s en schilderijen. Via de Clapper Bridge van Postbridge, terug naar het hotel. Diner en overnachting in Devon.

Dag 7

Onze voorlaatste dag brengt ons naar Portsmouth, met zijn historische haven. De nieuwste attractie van Portsmouth, de Spinnaker Tower staat ook op het programma. Diner en overnachting in Portsmouth.

Dag 8

Terugreis naar België. Onderweg nog een bezoek aan Brighton met zijn typisch Victoriaanse Palace Pier, de Lanes een doolhof met veel antiekwinkels en het Royal Pavilion, het fantastische oosterse paleis van prins-regent. Nadien overzet of trein naar Calais en van daaruit naar Diepenbeek.

Vervoer

Overtocht met de Shuttle

top