Exmoor - The Luttrell Arms Hotel
Meerdaagse reizen

Exmoor - The Luttrell Arms Hotel

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Exmoor heeft een unieke natuurlijke omgeving met romantisch open heidegebied, eeuwenoude bossen en een prachtige kustlijn die tot het culturele erfgoed behoort. Onder andere de hoogste kliffen in England liggen in Exmoor! Het is een toevluchtsoord van vrede en rust.

Dit minder gekende gedeelte van Engeland is toegewijd aan groen toerisme – Exmoor was het eerste National Park dat het Europese Charter voor Duurzaam Toerisme kreeg.

Met de vipbus maken we een tour doorheen het prachtige landschap met adembenemende panoramische vergezichten. Natuur, cultuur en ontspanning zijn de sleutelwoorden voor ons verblijf in Exmoor.

Een van Engelands mooiste middeleeuwse dorpjes, gelegen in het beeldschone Exmoor National Park, is onze uitvalbasis. Het hotel waarin we verblijven heeft de ambiance en charme van een country house hotel met knapperende haardvuren en gezellige bars.


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

The Luttrell Arms Hotel

Typisch Engels ingericht hotel, gelegen in het mooiste dorp van Exmoor, Dunster.

Bezoeken

± £ 60 per persoon (prijzen 2019)

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Engelse ponden. Hou er rekening mee dat je ponden een week op voorhand moet bestellen bij je bank.

Netspanning

Speciale stekker nodig (adapter).

Activiteiten

Exmoor - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek te Diepenbeek. Overtocht Calais-Dover met luxeferry of Le Shuttle. Vanuit Dover/Folkestone verder naar Exmoor dat gelegen is in Somerset & Devon. Rond het middaguur houden we halt om te lunchen. De reis wordt regelmatig onderbroken om de benen eventjes te strekken en een luchtje te scheppen. We komen in de vroege avond aan bij ons hotel dat gelegen is een middeleeuws dorpje. Het award winning hotel beschikt over alle comfort dat de moderne reiziger zich kan wensen. Het verblijf is op basis van halfpension.

Dag 2

We beginnen met een rit door de Moors met als bestemming Arlington Court. Een fascinerend Regencyhuis met een indrukwekkende collectie paardenkoetsen, gelegen in een schilderachtige tuin. In de namiddag rijden we langs de Atlantische Oceaan met adembenemende uitzichten. Ook brengen we een bezoek aan Woolacombe, een badplaats waarvan het strand is uitgeroepen tot het mooiste strand van de UK. Een wandeling over dit mooie strand mag zeker niet ontbreken. Denk aan aangepast schoeisel!

Dag 3

We starten de dag met een bezoek aan Ilfracombe een mooi havenstadje met o.a. het grootste kunstwerk in de UK en de St. Nicholas Chapel. Lynton is het volgende punt op ons programma. Mogelijkheid om een ritje te maken met ’s werelds hoogste en steilste, wateraangedreven spoorweg. Deze historische Cliff Railway verbindt de twintowns Lynton en Lynmouth met elkaar. Tijdens het treinritje krijg je beeldschone uitzichten over de kustlijn. Ook de Valley of the Rocks is een populaire toeristische bestemming. Dit wordt waarschijnlijk het schilderachtigste uitzicht van je vakantie in Exmoor!

Dag 4

Vandaag gaan we een ritje maken met de historische West Somerset Railway. Indien er na de treinrit tijd over is kunnen we nog op fossielenjacht gaan op het strand. De dag wordt afgerond met een bezoek aan Dunster Castle waarna we nog wat kunnen genieten van ons prachtig hotel. 

Dag 5

Op onze terugreis wordt net als op de heenreis regelmatig halt gehouden. In Dover nemen we de ferry/shuttle richting Calais. ’s Avonds aankomst te Diepenbeek.

Vervoer

Met vip autocar

Overtocht met Shuttle

top