Midsomer Murders - Millennium Madejski Hotel
Meerdaagse reizen

Midsomer Murders - Millennium Madejski Hotel

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

In het spoor van inspector BARNABY – MIDSOMERS MURDERS

Midsomer uit de reeks Midsomer Murders is een fictief graafschap in Engeland. De filmlocaties bevinden zich voornamelijk in de streek tussen Londen en Oxford. We bezoeken o.a. Wisley Gardens en Henley-on-Thames. In Wallingford (in de serie Causton genoemd) worden we opgewacht door één van de karakters die meespelen in de serie. Hij of zij gaat ons uitleg geven over de serie Midsomer Murders. Hier genieten we ook van een typische "Cream Tea”. Tevens bezoeken we Dorney Court. Een historisch, pittoresk en gezellig familiehuis. Ook hier worden we ontvangen met thee (koffie) en koekjes. Leef je helemaal in de serie in door een bezoek te brengen aan deze leuke stadjes!!


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten


Bekijk hier de coronamaatregelen die gelden in het hotel.

Overtocht met de Shuttle

Millennium Madejski Hotel Reading

Recent gerenoveerd viersterrenhotel op 3 km van het centrum van Reading.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een zwembad, jacuzzi, sauna en fitnessruimte.

Kamers

Ruime, modern ingerichte kamers met alle comfort. Koffie- en theefaciliteiten, kluisje, minibar en haardroger aanwezig in de kamer.

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension met ’s morgens een uitgebreid warm en koud ontbijt. ’s Avonds worden we verwend met een driegangenkeuzemenu gevolgd door thee en koffie.

Kledij

Aangepaste kledij aan het programma.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas, gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds.

Munten

Britse Ponden. Best op voorhand te bestellen bij je bank.

Netspanning

Speciale stekker noodzakelijk voor laders.

Activiteiten

Midsomer Murders - 4 dagen (programma 2019)

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


Midsomer uit de reeks Midsomer Murders is een onbestaand graafschap in Engeland.  De filmlocaties bevinden zich voornamelijk in de streek tussen Londen en Oxford.


Dag 1

Deze dag brengt ons naar Windsor, de thuishaven van de Engelse koningin gelegen aan de Theems en omgeven door een groot landgoed. Daartoe behoort o.a. Savill Garden, waar we een bezoek aan brengen. We houden nog een korte stop ter hoogte van Windsor voor we richting hotel rijden.

Dag 2

Na een stevig Engels ontbijt rijden we naar het pittoreske Dorchester-on-Thames. Een plaatselijke gids leidt ons tot bij de mooiste plaatsjes. De meeste daarvan kwamen ook voor in de bekende misdaadreeks. In de namiddag bezoeken we Wallingford. In de reeks komt dit stadje voor onder de naam Causton. Hier bezoeken we het plaatselijke museum dat ons een en ander vertelt over de lokale geschiedenis. We bezoeken ook de Corn Exchange, in de reeks bekend als Causton Playhouse. Een acteur vertelt ons meer over de misdaadreeks en de karakters die in Midsomer Murders meespelen. We sluiten ons bezoek aan Wallingford af met de mogelijkheid om te genieten van een typische Cream Tea.

Dag 3

Heel wat ‘peers’ bouwden een optrekje in de nabijheid van Londen. Een van de meest indrukwekkende is wel Waddesdon Manor, eigendom van de familie Rothschild. De manor, die nog het meeste lijkt op een Frans ‘chateau’ werd gebouwd om er zijn indrukwekkende kunstwerken een mooie plaats te geven en vooral ook om er grootse feestjes te organiseren. Hier krijgen we tijdens een koffie- (thee-)kransje uitleg over de verfilming van Midsomer Murders. We bezoeken het kasteel en zijn Victoriaanse tuin. In de namiddag brengen we nog een vrij bezoek aan Henley-on-Thames, een marktstadje dat aan de Theems is gelegen. Hier vindt jaarlijks de Henley Regatta plaats, vrijwel het oudste roeievenement uit de geschiedenis.

Dag 4

Begeleid bezoek aan de bekende universiteitsstad Oxford, de stad van Inspector Morse. We bezoeken het mooiste en meest gekende deel van de stad en vernemen er hoe de studenten er begeleid worden bij hun studies. Er is gelegenheid tot een bezoek aan een van de colleges. Terugkeer naar België.

Vervoer


top