Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Croeso I Cymru!

Welkom in Wales!

Maak kennis met Wales, land van natuur en legenden. Een boeiend deel van Groot-Brittannië dat je zeker niet mag missen! Laat je bekoren door het prachtige landschap met zijn groene heuvels en zijn ruige bergen. Een land dat omzoomd wordt door een kuststrook met uitgestrekte zandstranden en spectaculaire baaien. Enkele redenen waarom je van jouw vakantie in Wales zult genieten: we bezoeken o.a. Caernarfon Castle: waarschijnlijk het bekendste van de meer dan 400 kastelen in Wales. Bodnant Gardens: een van de mooiste tuinen in Groot-Brittannië. Snowdon Mountain: geniet van de adembenemende uitzichten vanaf de hoogstgelegen berg van Wales. Portmeirion: een sprookjesachtig dorp gebouwd op een schiereiland. Het wereldbekende Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Via verschillende “area’s of outstanding natural beauty” (gebieden met uitzonderlijk natuurschoon) gaat het zuidwaarts. De reis wordt afgerond met een bezoek aan de kosmopolitische hoofdstad Cardiff.


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan.
Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken.
(Wij verwachten geen problemen.)

Ligging

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 6. 

Bezoeken

Inkomgelden: ± £ 70 per persoon.

Kledij

Bergwandeling is op eigen risico, beschikken over een goede conditie en stevige wandelschoenen zijn aangeraden.

Documenten

Voor EU-burgers volstaat de identiteitskaart (niet EU-burgers hebben een internationale reispas nodig – vraag na op je gemeentehuis).
ZEER BELANGRIJK!!! Zonder identiteitskaart kom je Groot-Brittannië niet in! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een identiteitsbewijs kunnen voorleggen (met foto!), verkrijgbaar op het gemeentehuis. Europese ziekteverzekeringspas en SIS-kaart niet vergeten (vraag na bij je ziekenfonds).

Munten

Voor Engeland de Engelse pond.
Onderweg de Euro.

Netspanning

230V – speciale stekker nodig (adapter). 

Activiteiten

Wales - 6 dagen

Land van natuur en legenden!

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in de vroege morgen vanuit Diepenbeek. Overtocht Calais - Dover met luxeferry of Le Shuttle. Vanuit Dover verder naar Wales. Rond het middaguur houden we halt om te lunchen. De reis wordt regelmatig onderbroken om de benen eventjes te strekken en een luchtje te scheppen. We komen in de vroege avond aan bij ons hotel dat gelegen is in het centrum van Cardiff. Het verblijf is op basis van halfpension.

Dag 2

Cardiff is een wereldstad vol prachtige architectuur van zowel historische gebouwen als fantastische havenprojecten. Om een beter beeld te krijgen van Wales, brengen we een bezoek aan het Museum of Welsh Life St. Fagans. Na de middag bezoeken we Cardiff Castle een fascinerend kasteel met overblijfselen van Romeinse en middeleeuwse versterkingen. Tevens mogelijkheid tot een bezoek aan o.a. het National Museum van Cardiff, Millennium Stadium of je kan ontdekken waarom Cardiff de voordeligste winkelstad van Groot-Brittannië genoemd wordt. In het centrum bevinden zich o.a. zeven overdekte Victoriaanse en Edwardiaanse winkelgalerijen.

Dag 3

Richting Noord-Wales. Dagrit richting de Devil’s Bridge. Mogelijkheid tot bezichtigen van de 3 bruggen, de Mynach Falls en de Punch Bowl. Nadien vervolgen we onze weg naar het hotel dat gelegen is in het Snowdonia National Park, een area of outstanding natural beauty in het noorden van Wales.

Dag 4

We beginnen de dag met een korte stadswandeling door Caernarfon. Daarna staat een bezoek aan Caernarfon Castle op het programma het beroemdste middeleeuwse kasteel van Wales, waar in 1969 Prins Charles werd ingehuldigd als Prince of Wales. Het kasteel en de kasteelmuren behoren tot het UNESCO werelderfgoed. Rond het middaguur worden we terug opgepikt voor een bezoek aan Portmeirion, een sprookjesachtig dorp gebouwd op een privé schiereiland met uitzicht op de zee en bergen. Vaak gebruikt als decor voor films.

Dag 5

Vandaag staat een bezoek aan Bodnant Gardens, één van de mooiste tuinen in Groot-Brittannië op het programma. Op het schiereiland Anglesey brengen we een kort bezoek aan het dorp en het station met de langste plaatsnaam: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Nadien gaat het naar de Snowdon Mountain, de hoogste berg van Engeland en van Wales (1085 m). Met de Snowdon Mountain Railway, een smalspoor tandradtrein, gaan we naar de top om daar te genieten van de adembenemende vergezichten (indien het weer het toelaat). De sportieve deelnemers kunnen te voet mee naar beneden via het Pyg Track.

Dag 6

Dagrit naar België. Ook op onze terugreis houden we regelmatig halt om de benen te strekken en een luchtje te scheppen. In Dover nemen we de ferry of de shuttle richting Calais. Aankomst te Diepenbeek rond 23.00u.

Vervoer

Overtocht met de Shuttle

top