Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Croeso I Cymru!

Welkom in Wales!

Maak kennis met Wales, land van natuur en legenden. Een boeiend deel van Groot-Brittannië dat je zeker niet mag missen! Laat je bekoren door het prachtige landschap met zijn groene heuvels en zijn ruige bergen. Een land dat omzoomd wordt door een kuststrook met uitgestrekte zandstranden en spectaculaire baaien. Enkele redenen waarom je van jouw vakantie in Wales zult genieten: we bezoeken o.a. Caernarfon Castle: waarschijnlijk het bekendste van de meer dan 400 kastelen in Wales. Bodnant Gardens: een van de mooiste tuinen in Groot-Brittannië. Snowdon Mountain: geniet van de adembenemende uitzichten vanaf de hoogstgelegen berg van Wales. Portmeirion: een sprookjesachtig dorp gebouwd op een schiereiland. Het wereldbekende Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Via verschillende “area’s of outstanding natural beauty” (gebieden met uitzonderlijk natuurschoon) gaat het zuidwaarts. De reis wordt afgerond met een bezoek aan de kosmopolitische hoofdstad Cardiff.


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Reserveer deze reis

Ligging

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 6. 

Bezoeken

Inkomgelden: ± £ 85 per persoon. 

Kledij

Bergwandeling is op eigen risico, beschikken over een goede conditie en stevige wandelschoenen zijn aangeraden.

Documenten

ZEER BELANGRIJK! Sinds oktober 2021 is een internationale reispas nodig - vraag tijdig na op je gemeentehuis. Zonder kom je GB niet in! Een A, B, C, D, E of F-card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een reispas kunnen voorleggen, verkrijgbaar op het gemeentehuis. 

Munten

Voor Engeland de Engelse pond.
Onderweg de Euro.

Netspanning

230V – speciale stekker nodig (adapter). 

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 3 jul tot vrijdag 8 jul 2022 6 dagen / 5 nachten € 855 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 221
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Wales - Land van natuur en legenden! - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in de vroege morgen vanuit Diepenbeek. Overtocht Calais - Dover met luxeferry of Le Shuttle. Vanuit Dover verder naar Wales. Rond het middaguur houden we halt om te lunchen. De reis wordt regelmatig onderbroken om de benen eventjes te strekken en een luchtje te scheppen. We komen in de vroege avond aan bij ons hotel dat gelegen is in het centrum van Cardiff. Het verblijf is op basis van halfpension.

Dag 2

Cardiff is een wereldstad vol prachtige architectuur van zowel historische gebouwen als fantastische havenprojecten. Om een beter beeld te krijgen van Wales, brengen we een bezoek aan het Museum of Welsh life St. Fagans. Na de middag bezoeken we Cardiff Castle een fascinerend kasteel met overblijfselen van Romeinse en middeleeuwse versterkingen. Tevens mogelijkheid tot een bezoek aan o.a. het National Museum van Cardiff, Millennium Stadium of je kan ontdekken waarom Cardiff de voordeligste winkelstad van GB genoemd wordt. In het centrum bevinden zich o.a. zeven overdekte Victoriaanse en Edwardiaanse winkelgalerijen.

Dag 3

Richting Noord-Wales. Dagrit richting de Devil's Bridge. Mogelijkheid tot bezichtigen van de 3 bruggen, de Mynach Falls en de Punch bowl. Nadien vervolgen we onze weg naar het hotel dat gelegen is in het Snowdonia National Park, een area of outstanding natural beauty in het noorden van Wales.

Dag 4

We beginnen de dag met een korte stadswandeling door Caernarfon. Daarna staat een bezoek aan Caernarfon Castle op het programma. Het beroemdste middeleeuwse kasteel van Wales, waar in 1969 Prins Charles werd ingehuldigd als Prince of Wales. Het kasteel en de kasteelmuren behoren tot het UNESCO werelderfgoed.
Rond het middaguur worden we terug opgepikt voor een bezoek aan Portmeirion, een sprookjesachtig dorp gebouwd op een privéschiereiland met uitzicht op de zee en bergen. Vaak gebruikt als decor voor films.

Dag 5

Vandaag staat een bezoek aan Bodnant Gardens, één van de mooiste tuinen in Groot-Brittannië op het programma. Op het schiereiland Anglesey brengen we een kort bezoek aan het dorp en het station met de langste plaatsnaam: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.
Nadien gaat het naar de Snowdon Mountain, de hoogste berg van Engeland en van Wales (1085m). Met de Snowdon Mountain Railway, een smalspoor tandradtrein, gaan we naar de top om daar te genieten van de adembenemende vergezichten (indien het weer het toelaat). De sportieve deelnemers kunnen te voet mee naar beneden via het Pyg Track.

Dag 6 TERUGREIS

Dagrit naar België. Ook op onze terugreis houden we regelmatig halt om de benen te strekken en een luchtje te scheppen. In Dover nemen we de ferry of de shuttle richting Calais. Aankomst te Diepenbeek rond 23.00u.

Vervoer

Overtocht met de Shuttle

top