Boedapest - Hotel Continental
Meerdaagse reizen

Boedapest - Hotel Continental

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De Hongaarse hoofdstad met de 2 stadsdelen Buda en Pest, mooi verdeeld door de Donau rivier. Deze stad is één van de meest toeristische steden in Europa en wedijvert met de andere grote hoofdsteden van Europa voor de titel van meest bezochte stad. Deze stad biedt een schitterende architectuur uit de bloeiperiode van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie en is beroemd voor de opera, kunst, koffiehuizen en uitstekende badhuizen waar het heerlijk ontspannen is. We bieden een uitgebreid bezoek aan deze indrukwekkende stad met niet enkel aandacht voor kunst en gebouwen maar ook voor gastronomie met diverse bezoeken en uitstappen om de stad en het Hongaarse leven beter te leren kennen.

Hotel Continental

We logeren in een prachtig hotel gevestigd in een indrukwekkend art-nouveaugebouw.

Faciliteiten

Het hotel heeft naast een fitnessruimte ook een wellnesscentrum met o.a. sauna en infraroodcabine. 

Kamers

Mooie kamers met alle comfort: gratis wifi, airconditioning, lcd-tv, minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluis en badkamer met toiletartikelen en haardroger. 

Eten en drinken

In de bar en het restaurant kan je terecht voor traditionele koffiespecialiteiten, cocktails en Hongaars-Franse gerechten. Verblijf in halfpension vanaf avondmaal dag 1 tot het ontbijt op dag 6.

Bezoeken

  • Culinaire proeverij € 17
  • Parlement € 12
  • Nationale Opera € 10
  • Avondboottocht € 12
  • Synagoge € 14
  • Matthiaskerk € 6
  • St. Stephanus kathedraal, prijs later te bepalen!

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro.

Netspanning

220 V – geen aparte stekkers nodig.

Activiteiten

Boedapest - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek te Diepenbeek in de vroege ochtend. We rijden door naar Oostenrijk voor ons avondmaal en overnachting. Hier is nog gelegenheid tot verkenning van de stad.

Dag 2

Aankomst in de loop van de middag in het hotel. Inchecken en kamerindeling. Stadsrondrit in het centrum van Pest als eerste kennismaking met de Hongaarse hoofdstad. Via de 2 km lange winkelstraat Andrassy Ut naar het Heldenplein en voor de liefhebbers, gelegenheid tot het nemen van de beroemde baden van het Széchenyi-badhuis in het stadspark. (facultatief) Diner in het restaurant van het hotel. Overnachting

Dag 3

Na het ontbijt gelegenheid tot verkenning van de voornaamste bezienswaardigheden van de 2 stadsdelen met een plaatselijke Nederlandstalige gids. Gedeeltelijk met de bus en te voet langs de belangrijkste trekpleisters van Buda en Pest, gecombineerd met culinaire proeverijen van typisch Hongaarse producten, zoals: “kürtöskalács” met koffie/thee op een van de vele terrasjes van het Burchtdistrict in Buda en een glaasje Hongaarse wijn of schuimwijn met hapjes in een historisch café van Pest. De tour begint in Buda en eindigt in Pest. Omstreeks het middaguur bezoeken we de overdekte markthal met gelegenheid tot vrije lunch. De markt werd geheel gerenoveerd en is nu één van de attracties van de hoofdstad. Naast de gewone vleeswaren en groenten, vindt men hier een groot assortiment klederdrachten, borduurwerk, geweven stoffen, houtsnijwerk... Vrije tijd en nadien diner in het restaurant van het hotel. Avondboottocht op de Donau om de feestelijk verlichte stad te bewonderen. Er is een drinkbar op de boot aanwezig. Drankjes voor eigen rekening. Overnachting in ons hotel.

Dag 4

Ontmoeting met de Nederlandstalige lokale reisgids in het hotel en vertrek naar het Parlement. Rondleiding door het meest imposante bouwwerk van Boedapest dat gelijkenissen met het parlementsgebouw in Londen vertoont. Het is het duurste gebouw dat ooit in Hongarije verrees. Door zijn bijzondere ligging, vorm en indrukwekkende afmetingen domineert het de linkeroever van de Donau. Koffie- of theepauze en lunch voor eigen rekening. Aansluitend inside tour door het gebouw van de Hongaarse Nationale Opera dat in schoonheid de Weense Opera naar de kroon steekt. Als een van de belangrijkste centra van het muzikale leven in Boedapest, zijn hier regelmatig opera- en balletvoorstellingen met optredens van de grootsten ter wereld. ’s Avonds transfer naar restaurant Callas voor een diner met Hongaarse zigeunermuziek. De befaamde Londense architect, David Collins, heeft bij het ontwerp van het interieur al zijn talenten aangesproken en is er in geslaagd om met gebruikmaking van oude en nieuwe elementen een unieke sfeer te creëren. Na het diner transfer naar het hotel.

Dag 5

Ontbijt, uitchecken, vertrek richting Nürnberg, Duitsland. Op onze terugweg houden we een tussenovernachting in Duitsland. Avondmaal in het hotel. 

Dag 6

Na het ontbijt, verder naar België voor de terugreis. 
top