Citytrip deluxe Sicilië: Palermo - Genua
Meerdaagse reizen

Citytrip deluxe Sicilië: Palermo - Genua

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Dit prachtige eiland is een vat vol verhalen. Het is onder meer al in handen geweest van de Arabieren maar ook van de Noormannen, en dat heeft zijn sporen nagelaten... Ga samen met ons op ontdekkingstocht naar de geschiedenis en de natuur van dit eiland. Met bezoeken aan de Etna, het Madoniepark, Taormina en Palermo, mag je deze luxecitytrip zeker niet missen. 

Inclusief:

 • 2 overnachtingen aan boord van de ferry in halfpension
 • 4 overnachtingen in Palermo (of omgeving) in halfpension
 • 1 overnachting in Genua in halfpension
 • Nederlandstalige lokale gids gedurende de hele reis

Reserveer deze reis

Verblijf in hotel en aan boord van de ferry (binnenkajuiten)

Bezoeken

City Pack (niet inbegrepen) € 169 p.p. waaronder:

Enkel volledig pakket mogelijk.

 • 4 lunches
 • Toegangsgelden excursies
 • Whisper systeem ter plaatse

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro

Netspanning

230 V – Je hebt een adapter nodig voor je elektrische apparaten. 

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
maandag 4 apr tot maandag 11 apr 8 dagen / 7 nachten € 999 Reserveer
zaterdag 28 mei tot zaterdag 4 jun 8 dagen / 7 nachten € 999 Reserveer
zaterdag 29 okt tot zaterdag 5 nov 8 dagen / 7 nachten € 979 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 130
 • Nederlandstalige begeleiding
 • 2 x dagreis

Activiteiten

Palermo – Genua - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 België – Livorno

Vertrek dag 1 in de vroege ochtend vanuit België met onze luxeautocar richting Livorno. Ontbijtstop is voorzien in Luxemburg. Aankomst in Livorno rond 19.00 uur en check-in op onze cruise/ferry voor een aangename overtocht naar Palermo. Vanavond heb je tijd om te dineren (inbegrepen) en alle faciliteiten rustig te ontdekken.

DAG 2 Cruise Livorno – Palermo

Ontbijt aan boord. Aankomst in Palermo rond 16.00 uur en transfer naar ons hotel. Diner en vrije avond om te genieten van het hotel en het zwembad.

DAG 3 Cefalù en het Madoniepark

Cefalù, een middeleeuwse stad gelegen aan de noordzijde van het eiland, ademt een Arabische sfeer. Cefalù bestaat uit leuke smalle straatjes met kleine winkeltjes en een heerlijk strand. Tevens zijn er in de stad nog overblijfselen te vinden van de Noormannen die het eiland ook nog in handen hebben gehad. Verder naar het kleine middeleeuwse stadje Castelbuono in het regionaal natuurpark Madonie.

DAG 4 Etna en Taormina

Vandaag ga je mee naar de grootste nog werkende vulkaan in Europa, de Etna. Al van ver doemt de top op van deze beminde en gehate vulkaan. De touringcar brengt je tot een hoogte van ca. 1900 meter, tot aan de resten van een aantal oude kraters. Je hebt hier de mogelijkheid om met een kabelbaan en jeep te klimmen tot 2900 meter hoogte. Na dit indrukwekkende bezoek aan de Etna brengen we je naar het bekendste toeristenoord van Sicilië, Taormina. Hier brengen we een bezoek aan het Grieks theater, het op één na grootste theater van Sicilië. Daarna bezoeken we in het centrum het Piazza del Duomo met de kathedraal en barokke fontein.

DAG 5 Agrigento (Valle dei Templi) – Piazza Armerina (Villa Romana del Casale) – omgeving Taormina

We verlaten Palermo en rijden naar Agrigento voor een bezoek aan de Valle dei Templi, vol Griekse overblijfselen. Hier staan de hoofdtempels gewijd aan Griekse goden zoals Zeus en Heracles. De tempel van Concordia is met zijn 34 zuilen één van de best bewaarde Dorische tempels ter wereld. We vervolgen onze reis en brengen je naar Piazza Armerina. Na de lunchpauze bezoeken we de indrukwekkende Villa Romana del Casale, daterend uit de 3de en 4de eeuw. In deze villa zijn alle kamers versierd met uitzonderlijk mooie mozaïeken. Aan het eind van de middag komen we aan in de omgeving van Taormina waar we dineren en overnachten. 

DAG 6 Palermo en Monreale

Onder leiding van een gids rijden we eerst naar Monreale voor een bezoek aan de kathedraal, het hoogtepunt van de Normandisch-Arabische bouwkunst. Vervolgens laat onze gids ons de mooiste plekjes van Palermo zien zoals de San Giovanni degli Eremiti, gebouwd in 1132.Deze kerk vertoont duidelijk oosterse kenmerken. Ook zien we de kathedraal en het Palazzo dei Normanni, gedecoreerd met prachtige mozaïeken en fresco’s. Natuurlijk is er ook tijd voor een bezoek aan één van de kleurrijke markten. Na dit bezoek vertrekken we in de vooravond naar onze ferry voor inscheping en diner aan boord. Vertrek naar Livorno in de late avond.

DAG 7

Ontbijt staat voor je klaar deze morgen. Ganse dag vrij om te genieten van het zonnedek of de faciliteiten op de cruise. Aankomst in Livorno rond 16.00 uur en transfer naar Genua met onze bus. Check-in in ons viersterrenhotel in Genua en diner (inbegrepen). Vrije avondwandeling in Genua. 

DAG 8

Vertrek naar België na ons ontbijt. Aankomst in de late avond.

top