Gardameer Sirmione - Blu Lake Sirmione Hotel
Meerdaagse reizen

Gardameer Sirmione - Blu Lake Sirmione Hotel

Algemeen
Verblijf
Activiteiten

Gardameer Sirmione

Het Gardameer is het grootste en mooiste meer van Italië. Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de heuvels, de mediterrane plantengroei met oleanders, olijf- en citroenbomen en de vele pittoreske dorpjes aan de oevers.
Het noordelijk deel van het gletsjermeer is smal en ligt ingeklemd tussen bergen. Het zuidelijk deel loopt uit in een breed bekken waar het schiereiland van Sirmione in priemt.
Onze verblijfplaats ligt vlak bij het historisch centrum van Sirmione. Van hieruit maken we uitstappen naar andere plaatsen aan het meer zoals Peschiera, Descenzano, Lazise en Bardolino. We genieten van een boottocht naar Garda en Salò. Een bezoek aan de kunststeden Mantova, Bescia en Verona zal een waardevolle aanvulling zijn aan het verblijf in dit “aards paradijs”.

Blu Lake Sirmione Hotel

Het hotel ligt op enkele minuten wandelen van het meer en het Castello Scaligero.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een openluchtzwembad op het dak (met zonneterras en ligzetels met handdoeken), een tuinterras en bar met lunchmogelijkheid, airco en gratis wifi.

Kamers

De kamers hebben allen een balkon en zicht op het meer. Ze beschikken over een badkamer met wc en haardroger. Er is airco, tv, telefoon, wifi, een safe en een minibar.

Eten en drinken

Ontbijtbuffet. ’s Avonds eten in een restaurant buiten het hotel.

Bezoeken

Alles vrijblijvend (prijzen 2019)

-          boottocht in Sirmione: € 12,00
-          Lijnboot Sirmione-Garda-Salò-Sirmione: dagticket: € 24,00 (€ 19,00)
-          Castello Scaligero Sirmione: € 6,00 (€ 3,00)
-          Palazzo Ducale Mantova: € 12,00 (€ 7,50)/€ 6,50 (€ 3,25)

Kledij

Gemakkelijke wandelschoenen. Voor bezoeken aan kerken is gepaste kledij noodzakelijk.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Activiteiten

Gardameer Sirmione - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1

Vertrek ’s avonds in Diepenbeek. Nachtreis. Via Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland tot in Italië.

DAG 2

Ontbijtstop onderweg: eigen lunchpakket of vrij ontbijt in wegrestaurant. Na het ontbijt rijden we verder naar onze verblijfplaats in Sirmione in Italië. Na het inchecken in het hotel maken we een verkenningswandeling in Sirmione langs de oever van het meer en in het historisch centrum met veel winkeltjes en terrassen in smalle steegjes. Vrije lunch in Sirmione. Mogelijkheid tot bezoek aan Castello Scaligero en een boottochtje rond het schiereiland om de restanten van een Romeins badhuis en de warmwaterbronnen te spotten. Avondmaal in het restaurant van het hotel.

DAG 3

Geleid bezoek aan Mantova. Deze historische stad was in 2016 hoofdstad van de Italiaanse cultuur en is één van de aantrekkelijkste kunststeden van Noord-Italië. De stad wordt geflankeerd door drie grote meren die worden gevoed door de rivier de Mincio. Vooral de late middeleeuwen en de renaissance hebben Mantova, in die tijd residentie van de machtige familie Gonzaga, verrijkt met monumenten en kunstwerken. Het meest indrukwekkend is het Palazzo Ducale, een enorm complex van paleizen (500 kamers), tuinen, galerijen, een kasteel en een kerk. Mogelijkheid tot bezoeken. Vrije lunch in Mantova. Avondmaal in het restaurant van het hotel.

DAG 4

In de voormiddag bezoeken we Peschiera waar op maandag de grote wekelijkse markt gehouden wordt. Deze vestingplaats met goed geconserveerd historisch centrum behoort tot de populairste plaatsen aan het Gardameer. Vrije lunch in Peschiera. In de namiddag bezoeken we het pittoreske Borghetto sul Mincio, het kleine dorpje met watermolens op de rivier. Vrij avondmaal.

DAG 5

Bezoek aan Verona. De gehele historische kern van deze prachtige stad staat op de Unesco werelderfgoedlijst. We maken een geleide wandeling langs het Castelvecchio, de piazza Bra met het amfitheater de Arena, het balkon van Romeo en Julia, het gezellige marktplein piazza delle Erbe en het statige Piazza dei Signori. Daarna is er vrije tijd om te lunchen, terrasjes te doen en te shoppen. We blijven tot ’s avonds zodat er voldoende tijd is om te genieten in Verona. Vrij avondmaal in Verona (of later in Sirmione).

DAG 6

Bezoek aan Desenzano, de grootste stad aan het Gardameer. Hier vind je een levendig centrum met mooie winkelstraten en een gezellig binnenhaventje omringd met terrasjes. Er is een Romeinse villa, een Duomo en een middeleeuws kasteel te bezichtigen. Na de vrije lunch sluiten we deze reis af met een bezoek aan Solferino waar in 1859 een bloedige veldslag plaatsvond tussen Fransen en Oostenrijkers. Die strijd vormde de aanleiding van de oprichting van het Rode Kruis. Het indrukwekkende monument herinnert aan de slachtoffers en de oprichter Henri Dunant. Avondmaal in het restaurant van het hotel.

DAG 7

Geleid bezoek aan Brescia. Brescia is na Milaan de tweede grootste stad van Lombardije en heeft ondanks zijn overwegend moderne uiterlijk een aantrekkelijk historisch centrum , rijk aan middeleeuwse en renaissancebouwwerken. Ook zijn er belangrijke overblijfselen uit de Romeinse tijd bewaard gebleven, waaronder de resten van een forum. Vrije lunch in Brescia. Avondmaal in het restaurant van het hotel.

DAG 8

Bezoek aan het ommuurde stadje Lazise met zijn pittoresk haventje, het oude Romaanse kerkje en de gezellige pleintjes met winkeltjes en horecazaken. Ook hier is het gezellig flaneren langs de Lungolago. Vrije lunch. In de namiddag bezoeken we Bardolino, bekend om zijn wijn. Wijnproeverij en bezoek aan het wijnmuseum Zeni. Vrij avondmaal.

DAG 9

Na het ontbijt ontruimen we de kamers en plaatsen we de koffers alvast in de autobus. We varen met de lijnboot op het Gardameer naar Garda, de zeer gezellige plaats waar het meer zijn naam aan dankt. Na een bezoek en een vrije lunch in dit pittoreske stadje varen we verder naar de overkant waar we het stadje Salò bezichtigen. Dit plaatsje is bekend om zijn prachtige Lungolago. Met de boot keren we terug naar Sirmione. Vrij avondmaal en vertrek naar huis: nachtreis.

DAG 10

Na een ontbijtstop (vrij ontbijt) reizen we verder tot in Diepenbeek.

top