Lavagna - Real Park Hotel
Meerdaagse reizen

Lavagna - Real Park Hotel

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Lavagna is een vakantiebestemming bij uitstek. Een van de grootste plezierhavens van Italië met 1200 ligplaatsen. Het strand en de kust van Lavagna zijn al meerdere malen erkend voor hun uitstekende kwaliteit. Vanuit Lavagna kan je wandelingen maken via pittoreske routes de groene heuvels in . Tijdens ons verblijf maken we uitstappen naar Portofino en Genua. Pisa en Lucca staan ook op ons programma.

Real Park Hotel

Gelegen in het gehucht Cavi, op enkele passen van het station.

Faciliteiten

Het hotel ligt aan zee en heeft grote terrassen met een prachtig uitzicht op de zee van Lavagna en de Golf van Tigullio.

Kamers

Kamers uitgerust met badkamer, tv, kluis, haardroger minibar en wifi.

Eten en drinken

Volpension in Lavagna beginnend met middagmaal en eindigend met ontbijt. Heenreis in halfpension. Het restaurant biedt je iedere dag Middellandse Zeeschotels met als specialiteit visgerechten.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Activiteiten

Lavagna - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek richting Italië. Wij houden onderweg halt voor een tussenovernachting.

Dag 2

Aankomst in ons hotel waar we kunnen genieten van een lekkere lunch. ’s Avonds welkomstaperitief, avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we naar Santa Margherita voor een kort bezoekje aan de stad. We vervolgen onze uitstap per boot naar het wereldberoemde Portofino, genesteld in  een unieke natuurlijke baai waar zijn schilderachtige haven zich bevindt. Een wandeling naar de vuurtoren raden we je ten zeerste aan. Van hieruit kan je paradijselijke uitzichten bewonderen. Met de boot vervolgen we onze uitstap richting Rapallo waar we zullen middageten. Daarna beschik je hier over vrije tijd om fijn te shoppen of om deze exclusieve badstad een beetje beter te leren kennen. Terug naar het hotel voor avondeten en overnachting.

Dag 4

Vandaag bezoeken we samen met een Nederlandstalige gids Genua. We rijden door deze unieke stad om de mooiste hoeken te ontdekken. Genua beschikt over één van de grootste stadskernen van Europa. We starten ons bezoek in de oude stad met zijn smalle steegjes, historische paleizen, de indrukwekkende kathedraal San Lorenzo, Porta Soprana, het geboortehuis van Cristoforo Colombo om onze weg te vervolgen via de oude stadskern naar Palazzo Ducale. Slenterend door Via San Lorenzo bereiken we Porto Antico, volledig gerestaureerd in 1992 ter gelegenheid van de Expo. Middageten in een typisch restaurant. In de namiddag heb je de keuze tussen een bezoek aan één van de grootste aquaria van Europa of genieten van wat vrije tijd. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5

Geleid bezoek aan Pisa en Lucca met een Nederlands sprekende gids. Eerste stop: aankomst in Pisa. We bezoeken de unieke "Piazza dei Miracoli" met zijn beroemde scheve toren en zijn prachtige "Batistero". Tweede stop: Lucca, waar we verwacht worden in een zeer typisch Toscaans restaurant. Na het middageten bezoeken we, samen met de gids, deze historisch rijke stad met zijn prachtige wallen en zijn Romeins Amfitheater. We voorzien ook vrije tijd om in deze unieke middeleeuwse stad rond te slenteren. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6

Vandaag bezoeken we Lavagna. Behalve de haven met zijn 1200 ligplaatsen, één van de grootste plezierhavens van Italië, biedt deze stad een bijzonder historisch centrum. Te vermelden: de kerk van Santo Stefano (oorspronkelijk van 1143) en de "Torre del Borge" (begin 1600). Je kan gebruik maken van je vrije tijd om de wekelijkse markt te bezoeken. Middageten in het hotel. In de namiddag brengen we een bezoek aan een olijfolieperserij. Hier krijgen we een uiteenzetting over het productieverloop, te beginnen met het verzamelen van de beroemde Ligurische olijven, tot de omvorming in de bekende "Olio extra vergine di oliva". Deze presentatie zal gevolgd worden door een degustatie van verschillende typische streekproducten. Daarna rijden we naar het pittoreske stadje Sestri Levante. In deze stad leefde en werkte, in het begin van de 19de eeuw, Hans Christian Andersen, de beroemde Deense sprookjesschrijver. Sestri Levante heeft een bijzonder mooie zeepromenade en we raden je zonder twijfel een wandeling aan naar zijn unieke "Baia del Silenzio". Om deze mooie en intense dag af te sluiten verwennen we je, na het avondmaal met een gezellige dansavond.

Dag 7

Men beschouwt de "5 Terre" als het mooiste gedeelte van de Ligurische kust. Deze vijf pittoreske vissersdorpen, geankerd aan de met wijngaarden en olijfbomen bezaaide kliffen, waren gedurende eeuwen alleen bereikbaar via zee of via steile en smalle bergpaden. We bewonderen samen met onze gids, per boot, deze wondermooie kuststreek. In het hart van het Nationaal Natuurpark, bevindt zich Monterosso, waar we verwacht worden voor het middageten. In de namiddag beschik je over vrije tijd om dit typische vissersdorp te ontdekken. Wie geïnteresseerd is om er meer over te weten te komen, kan samen met de gids op stap gaan om bijzondere, prachtig gelegen plaatsen te exploreren.

Dag 8

Vandaag gaan we naar Chiavari, de belangrijkste stad van de "Golfo del Tigullio". Zeer bekend om zijn historische stadscentrum, volledig autovrij, met meer dan 300 winkels, allen onder arcades waar men dus winkelen kan in alle weersomstandigheden.

Dag 9

Na een rustig ontbijt verlaten we Lavagna om terug naar huis te rijden.

top