Toscane - Umbrië
Meerdaagse reizen

Toscane - Umbrië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Wie zoekt naar de ideale mix van cultuur, kunst, geschiedenis, natuur en gastronomie, komt in Toscane en Umbrië zeker aan zijn trekken. We doorkruisen de glooiende Chiantistreek met zijn wijn- en olijfgaarden, afgeboord met cipressen en parasoldennen. We gaan op ontdekkingstocht naar Firenze, een enorm openluchtmuseum met ontelbare kunstschatten uit de renaissance. We herbeleven de middeleeuwen in authentieke stadjes als het majestueuze Pisa, Siena met zijn onovertroffen kathedraal, San Gimignano in het hart van de Chianti, Lucca de stad van Puccini en het zalig rustige Arezzo. In Umbrië relaxen we aan het Trasimeense meer. Op het programma staan ook het mysterieuze Gubbio en Perugia met zijn prachtige architectuur. In Assisi treden we in de voetsporen van de H. Franciscus. Spello is gekend als een van de meest romantische stadjes van Umbrië. Todi ligt midden in het ongerepte landschap van het groene hart van Italië.  Shopping-fanaten kunnen hun hart ophalen in de befaamde Italiaanse modehuizen en artisanale kunstambachten, antiek- en designwinkels. Pasta, vino en gelato ontbreken niet op ons reismenu.

Reserveer deze reis

Diverse viersterrenhotels

We verblijven in goede viersterrenhotels. Verblijf op basis van halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 10.

Bezoeken

Voorzie hiervoor ± € 120 per persoon.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij. In de kerken worden de dames verzocht de schouders te bedekken. Korte shorts zijn daar ook niet toegestaan.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

Speciale adapter nodig!

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 30 jul tot maandag 8 aug 10 dagen € 1120 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 224
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Toscane & Umbrië - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

FIRENZE – PISA – AREZZO – LUCCA – ASSISI – SIENA – VOLTERRA – PERUGIA – TRASIMEENSE MEER – GUBBIO

Toscane kan er zich op beroemen de bakermat te zijn van de Italiaanse taal en cultuur. De rijkdom van deze streek ontdekt men nog op verschillende plaatsen. Voeg daarbij een schitterende natuur, de excellente Chianti, de “art de vivre” van elke Italiaan en steden als levende musea. Iets verder zuidoostwaarts ligt Umbrië, het groene hart van Italië. Hier vindt men nog middeleeuwse dorpjes, geplakt tegen de steile hellingen, het gladde oppervlak van het Trasimeense meer... Laat je meeslepen in een Italiaans avontuur. Wedden dat deze vakantie steeds naar meer smaakt?

Dag 1

Vertrek in de vroege morgen vanuit Diepenbeek per luxeautocar. Via Frankrijk en Zwitserland naar de Italiaanse grens. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken en een hapje te eten. Uiteindelijk arriveren we in de omgeving van Milaan voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we via Parma, La Spezia naar Torre del Lago waar we lunchen met Puccini’s muziek op de achtergrond. In de vroege namiddag arriveren we in Pisa, wereldberoemd om zijn scheve toren. We bewonderen er ook de Dom met de fraaie doopkapel, evenals het Campo Santo. In de late namiddag zetten we koers naar Montecatini voor avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel. Montecatini ligt ideaal voor het maken van uitstappen in Toscane en is tegelijk een levendig en vrij mondain kuuroord.

Dag 3

Steeds dieper naar het zuiden in het Toscaanse landschap, bezoeken we vandaag twee juweeltjes Siena, wereldberoemd om zijn palio en schelpvormig marktplein en de kathedraal. In de namiddag bezoek aan San Gimignano, een middeleeuws maar toeristisch stadje bekend om zijn lekkere wijn en de beste gelateria van Italië. Vandaag zie je Toscane op zijn best: golvende heuvels, geurende oleanders en ranke cipressen. Een landschap dat je nog lang zal bijblijven. Avondmaal en overnachting in Montecatini.

Dag 4

Vandaag nemen we de trein en sporen naar één van de grootste en mooiste schatkamers van Europa: Firenze, een stad waar alles draait om kunst. Dankzij de Medici zijn hier de grootste Italiaanse kunstenaars aan het werk geweest. Wij bekijken o.a. de Piazza della Signoria, de Ponte Vecchio, de Dom, de Santa Croce met de graven van de beroemdste Italianen... Vrij middagmaal in het stadscentrum. Natuurlijk voorzien we de nodige tijd voor winkelplezier of terrasjes. Bij café Gili ontdek je waarom de Italianen de beste barista’s zijn. Met de trein terug naar Montecatini voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

In de voormiddag voorzien we een bezoek aan Lucca. Deze nog volledig ommuurde stad heeft heel wat te bieden. We bezoeken vooral de historische kern van de geboortestad van Puccini. Tijdens de middag brengen we een bezoek aan een schitterend gelegen wijngoed, voor een rondleiding en een degustatie met lunch. In de late namiddag brengen we een bezoek aan de thermen van Montecatini. Na het avondmaal rijden we met de Funiculare, een kabeltreintje uit 1894, naar Montecatini Alto waar we genieten van het prachtige uitzicht in dit authentieke Toscaanse dorpje. Met het treintje terug naar beneden en dan te voet naar het hotel voor overnachting.

Dag 6

Na het ontbijt verlaten we Montecatini. We rijden zuidwaarts richting Umbrië en bereiken het Trasimeense meer, waar we de boot nemen naar het ongerepte Isola Maggiore. (Opgelet: bij slecht weer kan de bootreis vervallen en dan bezoeken we het mooie stadje Castiglione Dei Lago aan bovengenoemd meer). ’s Namiddags bezoeken we Perugia, de hoofdstad van de regio Umbrië. We verkennen deze handels- en universiteitsstad, waar ons ondergronds een verrassing wacht… Doorreis naar ons hotel in de omgeving van Assisi, kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 7

De ochtend start met een bezoek aan het stadje Todi, als het ware een reis door de tijd op één plek. We vinden er sporen uit de tijd van de Romeinen, de middeleeuwen en de hedendaagse tijd. Het historisch centrum is gezellig en nodigt uit tot flaneren door de oude straatjes. Vrije lunch in Todi. Nadien terug noordwaarts voor een bezoek aan het meest typische stadje van Umbrië, Spello, klein, gezellig en authentiek. Het wordt niet voor niets “het meest kleurrijke stadje van Umbrië” genoemd. Na het bezoek aan deze twee visitekaartjes van Umbrië terugkeer naar ons hotel in Assisi.

Dag 8

Vanuit onze verblijfplaats trekken we naar Gubbio, onheilspellend gelegen tegen de Monte Ingino. De traditionele corso dei Ceri is symbool voor Umbrië. Wij nemen de kabelbaan naar boven vanwaar we genieten van een prachtig panorama over het Umbrische landschap. Vrij middagmaal. Door het Umbrische landschap keren we terug naar één van de meest gave parels van Umbrië, Assisi, de stad van Sint Franciscus. Weinig steden hebben zo goed hun oorspronkelijke sfeer weten te bewaren. Net alsof de geest van de heilige Franciscus en Clara over de stad is blijven hangen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 9

Vandaag verlaten we het lieflijke Umbrië om koers te zetten naar Arezzo, een belangrijke stad in Zuidelijk Toscane en decor van vele films, onder andere “la vitta è bella”. We verkennen er het historische centrum, kopen onze laatste souvenirtjes en doen nog een terrasje. In de loop van de avond arriveren we in de omgeving van Milaan voor avondmaal en overnachting.

Dag 10

Al snel verlaten we Italië richting Zwitserland en Frankrijk. Op de terugweg wordt weerom regelmatig gestopt om te verpozen en eventueel een hapje te eten. Aankomst in Diepenbeek in de late avond. Einde van een boeiende en deugddoende reis!

Vervoer

2 x dagreis

top