Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het minder bekende maar even mooie broertje van Toscane. Een mix van cultuur, natuur, gastronomie en erfgoed. We bezoeken Perugia, de universiteitsstad met zijn verrassingen, Assisi met de mirakels van Franciscus, Orvieto met de prachtige kathedraal en zijn lekkere wijnen. Betoverende dorpjes zoals Spello met de romeinse villa en Todi, prachtig gelegen boven de vallei van de Tiber zitten ook in het programma. En onderweg nog enkele heerlijke intermezzo’s die de reis onvergetelijk maken.

Reserveer deze reis

Diverse hotels

Eten en drinken

Verblijf in halfpension.

Kledij

Zomerse kledij, eventueel een sjaal of pull om de schouders te bedekken bij kerkbezoek. Stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230V. Bij voorkeur Italiaanse stekker (eventueel te verkrijgen aan de receptie van de hotels)

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 212
  • 2 x dagreis met tussenovernachting

Activiteiten

Umbrië - 8 dagen

LAGO DI BOLSENA – PERUGIA - ORVIETO – TODI – SPELLO -  GUBBIO – ASSISI – RAVENNA - UMBRIË, het groene hart van Italië.  Hier vindt men nog middeleeuwse dorpjes, geplakt tegen de steile hellingen, het gladde oppervlak van het Lago di Bolsena . Perugia, de hoofdstad van Umbrie die een verrassing voor je in petto heeft, Assisi met zijn prachtige basiliek gewijd aan de heilige Franciscus, Todi, een echt Umbrisch pareltje, Spello, het bebloemde stadje met Romeinse roots, Gubbio waar je de Umbrische cultuur ten top ervaart ... Het hart van Italie voel je hier echt kloppen!

Dag 1

Vertrek in de vroege morgen vanuit Diepenbeek per luxeautocar. Via Frankrijk en Zwitserland naar de Italiaanse grens. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken en een hapje te eten. Uiteindelijk arriveren we in de omgeving van Milaan voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we richting Bologna. Lunch onderweg in Barberino di Mugello.  In de namiddag arriveren we in Castiglione del lago, voor een eerste kennismaking met Umbrie. Dit stadje behoort tot de ‘borghi più belli d’Italia”  omwille van zijn prachtige ligging aan het Trasimeense meer, opde grens van Toscane en Umbrie. Nadien brengen we een bezoek aan de giardino dei lauri, een tuin vol moderne kunst verzameld door kunstliefhebbers uit Napels. Verder naar hotel Royal in Bolsena voor avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel. Het hotel heeft een prachtig panorama over  het Lago di Bolsena.

Dag 3

Vandaag brengen we een bezoek aan Orvieto, bekend voor de mooiste kathedraal van Italie. Het stadje heeft echter nog heel  wat verrassingen in petto: heerlijke delicatessenwinkeltjes , een fantastische witte wijn, de Orvieto classico, een middeleeuwse markt en ondergrondse bronnen. Na de middag terug naar ons hotel in Bolsena, waar we kunnen genieten van een wandeling langs de ooevers van het meer of een duikje in het zwembad. Avondmaal en overnachting in hotel Royal.

Dag 4

We rijden naar Todi, prachtig gelegen boven de vallei van de Tiber. Met de lift bereiken we het hooggelegen dorpje. Bezoek aan de kathedraal San Fortunato, de Santissima Annunziata, met de naam “ de kleine Sixtijnse kapel van Umbrie”. Op de middag  een onvergetelijke Umbrische lunch met panorama  op de Tibervallei. We bezoeken na de middag het kleurrijke dorpje Spello, gelegen tegen de berg Subasio en reeds in trek bij de Romeinse veldheren die hier hun pensioen mochten doorbrengen in één van de villa’s. Het museum van de mozaieken hoort daar zeker bij! Na Spello gaat het richting Santa Maria degli Angeli, voor overnachting in ons 4 * hotel met alle leuke wellness snufjes erop en eraan.

Dag 5

Perugia, hoofdstad van Umbrie, heeft heel wat in petto. Het is de universiteitsstad voor vreemdelingen die er Italiaans komen leren. Een piazza met een wereldberoemde fontein en natuurlijk vergeten we de “baci Perugiani” niet, overheerlijke chocoladebonbons met een wensspreuk. Het onderaardse Perugia kent voor ons straks geen geheimen meer, een ontdekking!.  Na een vrije lunch brengen we een bezoek aan Assisi, hoog gelegen op de Monte Subasio met de kathedraal van de heilige Franciscus. Hier ademt de ganse stad de geschiedenis van de franciscanen. Na Assisi gaan we terug naar ons hotel in Santa Maria degli Angeli, waar we ook nog eens de Porciuncula met een bezoek vereren. Je zal nooit meer vergeten wat persjoenkelen betekent.

Dag 6

We rijden Noordoostwaarts naar Gubbio, bekend van de grootste kerstboom ter wereld maar vooral omwille van het heiligdom van de sint Ubaldo. Dit bereiken we met een “vogelkooitje”, een uitdaging voor mensen die (niet) van zetelliften houden. Het middeleeuwse Gubbio is een prachtig decor voor films, het echte Umbrie in hart en nieren. Na het vrije middagmaal rijden we verder noordwaarts naar Ravenna voor overnachting in het Grand Hotel Mattei.  Mogelijkheid om nog een bezoek te brengen aan de Sant’Appolinare  met de mozaieken die al jaren op de Unesco werelderfgoedlijst staan.

Dag 7

Van Ravenna rijden we dwars door Emilia Romagna terug richting Milaan. Onderweg houden we nog halt voor een proeverij van Aceto Balsamico in Modena en na de middag in Parma, de stad van de heerlijke Parmaham en Parmigiano Reggiano, zodat we zeker nog een smakelijk souvenir kunnen meenemen naar huis.

Dag 8

Al snel verlaten we Italië richting Zwitserland en Frankrijk. Op de terugweg wordt weerom regelmatig gestopt om te verpozen en eventueel een hapje te eten. Aankomst in Diepenbeek in de late avond. Einde van een boeiende en deugd- doende reis!

Vervoer

2 x dagreis met tussenovernachting

top