Venetiaanse droom
Meerdaagse reizen

Venetiaanse droom

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

We logeren op het Lido van Venetië en maken vanaf Punta Sabbiona drie maal een boottocht op de lagune van Venetië, naar het eiland Murano en het eiland Burano. Bewonder het uitzicht op de eilanden San Giorgio, Certosa en Sant'Erasmo tijdens jouw cruise rond de lagune van Venetië. Ontdek hoe Muranoglas wordt gemaakt tijdens een demonstratie glasblazen. Wandel langs de waterkant en handwerkwinkels op het eiland Burano. Het beroemde San Marcoplein maar ook de minder bekende wijken van Venetië met de prachtige palazzi, zullen we bezoeken.

Ook de Venetiaanse steden Brescia en Vicenza, stad van Palladio, staan op ons programma.

Inclusief:

  • Verblijf in halfpension
  • Boottocht Punta Sabbioni - Eiland der lagunen
  • Boottocht Punta Sabbioni naar San Marco


Reserveer deze reis

Hotel Piccadilly in Lido di Jesolo (of gelijkwaardig)

Bezoeken

Niet inbegrepen in de prijs:

  • Brescia bezoek tempel capitolino: € 8
  • Boottocht van Punta Sabbiona naar centrum van Venetië en terug op dag 5: € 20
  • Vicenza bezoek Teatro Olimpico: € 10
  • Lunches 

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

Internationale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 9 apr tot vrijdag 15 apr 2022 7 dagen / 6 nachten € 485 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x nachtreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Activiteiten

Venetiaanse Droom met laguneboottocht - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1: DIEPENBEEK – LIDO DI JESOLO VENEZIA 1200 KM

Vertrek nachtreis De Zigeuner Diepenbeek in de vooravond. Onderweg houden we geregeld halt. We rijden via Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Milaan en Verona naar Lido di Jesolo.

Dag 2: BRESCIA – LIDO DI JESOLO

’s Morgens brengen we een bezoek aan Brescia. De meeste bezienswaardigheden van Brescia liggen aan twee pleinen in het oude gedeelte van het centrum. Het Piazza della Loggia is volgens velen het mooiste plein van Brescia. De Venetiaanse overheersers hebben hier duidelijk hun sporen achtergelaten. Het plein wordt niet voor niets wel eens vergeleken met het Piazza San Marco in Venetië. Aan dit plein staat ook de Torre dell’Orologio, een klokkentoren met een prachtig astronomisch uurwerk. In Brescia vinden we ook nog overblijfselen van de Romeinse tijd. Het indrukwekkendst zijn de restanten van de machtige zuilen van een tempel, Tempio Capitolino en de ruïnes van het Teatro Romano, een theater dat ooit plaats bood aan vijftienduizend toeschouwers.
Na het middagmaal rijden we verder richting Lido di Jesolo. In de late namiddag nemen we dan onze intrek in het hotel in Lido di Jesolo. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: MET CRUISEBOOT NAAR MURANO EN BURANO

Na het ontbijt vertrekken we met de cruiseboot door de Venetiaanse Lagune voor een bezoek aan Murano en Burano. De lagune is 550 km² groot en wordt van de Adriatische Zee gescheiden door de Lido’s. In de lagune liggen meer dan 100 eilandjes. Murano zelf bestaat uit 8 eilandjes. Hier gebeurt, net zoals in Venetië, alles met de boot of te voet. We verkennen het eiland van de glasblazers. Hier bevinden zich verschillende beroemde glasblazerijen en -ovens. Er is tevens een glasmuseum met een prachtige collectie glas van de middeleeuwen tot nu. Hier mag je je laten verleiden om een mooi met de mond geblazen juweeltje te kopen. Keuze te over! Tijd voor een lekkere cappuccino op een terrasje met zicht op Venetië en het eiland San Michele dat de officiële begraafplaats is van de Venetiaanse Lagune. We varen verder naar Burano in het midden van de lagune. Hier geen Venetiaanse paleizen maar kleurrijke huisjes en vrouwen die kantklossen. De straten en huisjes zijn ontzettend mooi in de meest felle kleuren geschilderd, van oogverblindend geel tot dieproze of blauw. Burano is niet groot, er wonen een 3000 mensen op het eiland. We wandelen naar de San Martinokerk en genieten ondertussen van de vele winkeltjes met souvenirs zoals kant. Met wat geluk zien we de vrouwen nog kantklossen op een stoel voor hun deur. Er is ook een kantklosmuseum. Na dit bezoek varen we terug naar Punta Sabbioni vanwaar we naar ons hotel rijden in Lido di Jesolo. Avondmaal en overnachting in het hotel in Lido di Jesolo.

Dag 4: MET CRUISEBOOT NAAR VENEZIA

Na het ontbijt varen we vanaf Punta Sabbioni naar het San Marcoplein, het hartje van Venezia. Als een doge wandel je het San Marcoplein op met zijn prachtige gebouwen, de Campanile maar vooral het Dogenpaleis en de San Marcodom. Een geleide wandeling door Venezia brengt ons door smalle straatjes langs de Brug der Zuchten, de Rialtobrug, het Ca d’Oro, de Ponte dell’Accademia… met de beroemde zichten op het Canal Grande met zijn prachtige paleizen. Met de boot terug naar ons hotel op het Lido. Lunch in Lido di Jesolo. Jesolo verkennen en tijd voor een lekkere gelato langs het strand! Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5: VENEZIA - LIDO DI JESOLO

Met de autocar naar Punta Sabbioni waar we nu eens de Vaporetto (=waterbus) nemen naar Venetië. Een ticket voor de ganse dag Venetië kost € 20. We varen door het Canal Grande en verkennen vandaag de andere kant van Venetië, ten westen van het Canal Grande. We wandelen door de joodse wijk en enkele mooie winkelstraten. Wie wenst kan met een gondel een tochtje maken langs de smalle kanalen waarbij je steeds andere zichten hebt op de prachtige huizen in Venetië. Lunch in Venetië. We wandelen langs de kade naar de kerk van Vivaldi tot aan de giardini waar om de twee jaar de biënnale neerstrijkt. In de late namiddag met de Vaporetto terug naar Punta Sabbioni vanwaar we met de bus terug naar ons hotel rijden in Lido di Jesolo (25 km). Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6: VICENZA - VERONA - DIEPENBEEK

Na het ontbijt tijd om nog te genieten van een wandeling langs het strand van Jesolo. Na de lunch vertrek naar Vicenza de stad van Palladio. Bezoek aan de stad met de prachtige pallazzi van Palladio, de architect die zich liet inspireren door de werken van Vitruvius uit de Romeinse oudheid Hij streeft de idealen van de Romeinse periode na en maakte enkele indrukwekkende gebouwen, vooral in Vicenza en omstreken. Bezoek het oudste theater van Italië: het Teatro Olimpico OF bezoek aan Verona. Avondmaal onderweg. Na avondmaal nachtreis terug naar Diepenbeek.

Dag 7: DIEPENBEEK

In de vroege ochtend aankomst in Diepenbeek.

top