De mooiste eilanden van Kroatië
Meerdaagse reizen

De mooiste eilanden van Kroatië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Wie Kroatië zegt, denkt aan de zee en haar talloze zonovergoten & populaire eilanden. Weinig landen hebben zo een adembenemende, magnifieke kustlijn als Kroatië. Maar liefst 1185 eilanden, bezaaid met schilderachtige dorpen, steden en omringd door het kristalheldere water van de Adriatische Zee. Ieder eiland heeft zijn eigen geschiedenis. Verschillende monumenten zijn hiervan de stille getuigen. Tijdens deze reis verblijven we in het 4* Grand Hotel Neum. Van daaruit bezoeken we o.a. het eiland Korcula dat vooral bekend staat als de geboorteplaats van Marco Polo, het eiland Hvar met zijn geurige lavendelvelden, het eiland Brac, beroemd omwille van zijn witte kalksteen, de Elafiti eilanden: Kolocep, Lopud en Šipan. Allen subtropische, zonovergoten eilanden met een rijke geschiedenis. Ston met de langste muur in Europa is gelegen aan het begin van het schiereiland Pelješac met zijn gevarieerde vegetatie en wijnbouw. We bezoeken er een traditionele wijnkelder en degusteren er de lekkerste wijnen. We maken een vlottentocht op de Krka rivier in Novo Mesto, we varen met de boot door de Cetina kloof in de piratenstad Omiš. Tevens maken we nog een ontspannende panoramatour in de Kvarner en genieten we van een gezellige afscheidslunch met muzikale omlijsting. Het wordt een ongelooflijk mooie belevenis!


Reserveer deze reis

Grand Hotel Neum

Eten en drinken

Volpension ter plaatse. 

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs:

 • Volpension (behalve op de vrije dag) incl. een glas water en wijn bij het avondmaal in Grand Hotel Neum
 • Vlottentocht in Novo Mesto incl. lunch
 • Boottocht Cetinakloof incl. lunch in Omis
 • Welkomstdrink in Hotel Neum
 • Bootexcursie eilanden Hvar/Brac incl. lunch (glas water en wijn inbegr.) & gids
 • Boot van Orebic naar Korcula
 • Plaatselijke gids Korcula incl. lunch
 • Wijnproeverij op Peljesac
 • Bootexcursie Elafitie eilanden: Lopud, Sipan en Kolocep incl. lunch (dranken aan boord inbegrepen)
 • Panoramatour
 • Afscheidslunch (incl. water, wijn) met muzikale omlijsting in Zminj

Kledij

Aangepaste kledij & schoenen voorzien.

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Munteenheid in Kroatië = Kuna. € 1 = ± 7,5 Kuna. Mogelijkheid om Euro’s te wisselen in een plaatselijk wisselkantoor.

Netspanning

230V. Geen speciale stekker noodzakelijk. 

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
woensdag 20 jul tot vrijdag 29 jul 10 dagen € 1365 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • 1 glas water en wijn inbegrepen in Grand Hotel Neum en tijdens de lunch op de boottochten naar de eilanden Brac/Hvar & Elafiti
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • Inkomgelden inbegrepen
 • 2 x dagreis

Activiteiten

De mooiste eilanden van Kroatië

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 BELGIE – DUITSLAND – OOSTENRIJK (900 km)

Vertrek om 05.00 uur in Diepenbeek in dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij ontbijt & middagmaal. Richting Duitsland naar Oostenrijk voor onze tussenovernachting. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 2 SLOVENIE: NOVO MESTO – KROATIE: ZAGREB (350 km)

Ontbijtbuffet. Vanochtend rijden we richting het zuiden van Slovenië naar Novo Mesto, prachtig gelegen aan de Krka rivier. We maken een aangename stadswandeling, genieten van een lekkere lunch langs de waterkant en maken een vlottentocht op de Krka rivier. In de namiddag rijden we naar Kroatië voor een tussenovernachting in Zagreb. Installatie in het hotel. Dinerbuffet & logies (1 nacht).

DAG 3 KROATIE: OMIS – BOSNIE HERZEGOVINA: NEUM (530 km)

Ontbijtbuffet. Vanuit Zagreb rijden we naar de piratenstad Omis waar we onze lunch nuttigen op een bijzondere plaats. Omis is gelegen aan de monding van de Cetina rivier in de Adriatische Zee en heeft een lang en berucht verleden. Het werd berucht in de 16de eeuw toen de inwoners in plaats van handel te drijven ervoor kozen om door middel van piraterij in hun levensonderhoud te voorzien. De monding van de Cetina bood hun dan ook ideale schuilplaatsen. We varen met de boot door de Cetina kloof en genieten van het prachtige Mirabella Slot dat op 311 m hoogte boven de stad uittorent. Eind van de middag zetten we koers richting Bosnië Herzegovina. Installatie in het 4* Grand Hotel Neum te Neum (5 nachten). Dinerbuffet & logies.

DAG 4 NEUM: SCHIEREILAND PELJESAC – EILAND KORCULA – POTOMJE – STON (160 km)

Ontbijtbuffet. Met de bus rijden we naar het schiereiland Peljesac bekend om haar vruchtbare grond waar men al eeuwenlang de beste druiven kweekt. Ook staat dit schiereiland bekend om haar heerlijke mosselen en oesters, die gekweekt worden in Ston. In Orebic nemen we de boot richting het lieflijke eiland Korcula. O.l.v. de plaatselijke gids bezoeken we de stad met haar oude paleizen in Venetiaanse stijl, het geboortehuis van Marco Polo, vele musea en oude monumenten, de St. Marcuskathedraal en de gotische St. Pieterskerk. Korcula staat tevens bekend omwille van Moreska Zwaarddans. Na de lunch gaat het met de boot terug naar Orebic. Op de terugweg rijden we langs de vele druivenstuiken naar Potomje waar we verwacht worden in een traditionele wijnkelder om de heerlijke wijnen te proeven. Nadien verder langs de zoutpannen richting Ston. In dit gezellige middeleeuwse stadje dat ooit volledig ommuurd was houden we een korte stop. Hier heb je een mooi zicht op de 5,5 km lange verbindingsmuur die naar Mali Ston loopt. Terug naar ons hotel voor welkomstdrink. Dinerbuffet & logies.

DAG 5 NEUM: EILANDEN BRAC EN HVAR (154 km)

Ontbijtbuffet. Vanochtend rijden we naar Podgora. Van daaruit maken we een bootexcursie met lunch naar de eilanden Brac en Hvar o.l.v. een plaatselijke gids. Brac is een levendig eiland met mooie baaien, lieflijke dorpjes, smalle straatjes en een prachtige natuur. De witte kalksteen van Brac is wereldberoemd en werd onder meer gebruikt om het Amerikaanse Witte Huis te bouwen. Het eiland Hvar is een geliefde bestemming van de jetset en staat bekend omwille van haar heerlijk geurende lavendelvelden. Het heeft een bijzondere vorm en doet denken aan een salamander: met de punt van zijn staart raakt hij hier in het oosten bijna het vasteland. We keren terug naar Neum. Dinerbuffet en logies.

DAG 6 NEUM: VRIJE DAG

Ontbijtbuffet. Vandaag is het heerlijk genieten aan deze prachtige kustlijn en van alle faciliteiten die ons hotel te bieden heeft. Dinerbuffet & logies.

DAG 7 ELAFITIE EILANDEN: KOLOCEP – LOPUD & SIPAN (130 km)

Na het ontbijtbuffet rijden we richting Dubrovnik waar we vanuit Port Gruz inschepen voor een bootexcursie naar de Elafitie eilanden. Het eiland Kolocep is begroeid met olijfbomen, subtropische gewassen en dennenbossen. Het bezit een rijk cultureel patrimonium. Het waren vooral de aristocraten van Dubrovnik die hier in de 15de eeuw paleizen bouwden als buitenverblijf. We varen verder naar het eiland Lopud welke langs de west- en oostkust begrensd worden door steile rotsen die zich bruusk in de zee storten. Het eiland is begroeid met cipressen, oleanders, vele palmsoorten, citroenen en appelsienen. Over het eiland zijn er maar liefst 24 kapellen en kerken, vele paleizen en kloosters. We varen verder naar het grootste eiland Sipan met zijn prachtige renaissance villa’s, het rectorenpaleis en de laatgotische parochiekerk Sv. Stjepan. Al varende genieten we van een heerlijke vis- of vleesmaaltijd en heerlijke wijnen. Eenmaal terug in Port Gruz rijden we terug naar ons hotel. Dinerbuffet & logies.

DAG 8 NEUM – KROATIE – KVARNER (500 km)

Ontbijtbuffet. We nemen afscheid van de mooiste eilanden van Midden- & Zuid-Dalmatië en rijden naar een andere parel van de Adriatische kust. Deze Riviera is rijk aan zuivere lucht, de heldere zee en het geneeskrachtige klimaat. Onderweg genieten we van ons lunchpakket. Aankomst voorzien in de vroege namiddag. Installatie in het hotel. Daarna maken we een aangename panoramatour met de boot langs de prachtige baaien en genieten van de prachtige uitzichten. Dinerbuffet & logies (1 nacht).

DAG 9 KROATIE: KVARNER, ZMINJ – OOSTENRIJK (395 km)

Ontbijtbuffet. Vrije tijd om te genieten. Je kan een wandeling maken langs de zee, shoppen, terrasje doen… Daarna rijden we naar Istrië waar we onze mooie reis afsluiten met een gezamenlijke lunch met muzikale omlijsting. Nadien gaat het richting Oostenrijk voor de tussenovernachting. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 10 BELGIE: DIEPENBEEK (900 km)

Na het ontbijt gaat het huiswaarts met de nodige stops. Vrij middagmaal onderweg. Voorziene aankomstuur Diepenbeek: omstreeks 21.00 uur.

Vervoer

2 x dagreis

top