Opatija - Remisens Premium Heritage Hotel Imperial
Meerdaagse reizen

Opatija - Remisens Premium Heritage Hotel Imperial

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Opatija is de parel aan de kroon van de Kvarnerbaai in het noorden van Kroatië. In deze mondaine badplaats komt elke toerist aan zijn trekken. 's Avonds is het er gezellig toeven op de ontelbare terrasjes met een adembenemend zicht op de feeërieke baai en de eilanden Krk en Cres. Vanuit ons hotel in het hartje van Opatija worden er uitstappen georganiseerd naar het eiland Krk, Rovinj en de Limfjord, Rijeka en Moscenice en een boottocht langs de Opatija Rivièra. Voor de liefhebbers is er ook een wandeling voorzien naar Lovran via een prachtig wandelpad langs de zee, de Lungomare.

Dit is echt een toplocatie voor een geslaagde vakantie in Kroatië!

Remisens Premium Heritage Hotel Imperial

Gelegen in het centrum van Opatija, op 50 m van de zee. Het is een prachtig hotel in Secessionstijl, in 2018 volledig gerenoveerd, maar met behoud van de grandeur van die hotels uit het einde van de 19de eeuw. Het telt 4 verdiepingen en in het restaurant waan je je in een balzaal uit de tijd van Sissi!

Faciliteiten

Binnenzwembad in een naburig hotel, 2 liften, wellness en fitness, bar en wisselkantoor.

Kamers

Volledig gerenoveerde kamers met gratis kluis, minibar, flatscreen-tv, telefoon, badkamer met douche en haardroger, gratis wifi.

Eten en drinken

Ontbijt en avondmaal in uitgebreide buffetvorm.

Bezoeken

Eventuele bijkomende kosten: totaal ongeveer € 175, hierin zijn inbegrepen:

  • Eventueel ontbijt in Kranjska Gora bij terugkeer.
  • Geleid bezoek bergdorpje door burgemeester en middagmaal in een pittoresk restaurantje op 300m boven de zeespiegel.
  • Warm middagmaal Rovinj en boottocht: sightseeingtour langs de Opatija Rivièra
  • Bezoek en degustatie + broodmaaltijd in Vbrnik op eiland Krk.
  • Boottocht met vis (of vlees) picknick naar het eiland Krk.

Kledij

Kleine rugzak (drank en eten bij wandelingen) en eventueel wandelschoenen (alleen bij regenweer nodig, anders gemakkelijke sandalen of sportschoenen!). Eventueel K-Way en/of paraplu, je weet maar nooit!

Documenten

Belgische identiteitskaart verplicht. Indien niet, informatie inwinnen bij je gemeente of je een internationaal paspoort nodig hebt voor Kroatië. Best ook kopies nemen van enkele belangrijke documenten zoals identiteitskaart en Europese ziekteverzekeringspas.

Munten

Voor Kroatië Kuna’s. Onderweg in Duitsland en Oostenrijk de Euro.

Geen geld wisselen in België!!! Er zijn vlakbij verschillende plaatsen (o.a. een bank) waar je Euro’s kunt omwisselen in Kuna’s: € 1 = ongeveer 7,2 Kuna. Ook in het hotel kun je wisselen. Een kluisje is gratis beschikbaar op de kamer. Op de meeste plaatsen kun je met euro betalen, alleen voor kleine bedragen (bv. drank) heb je kuna’s nodig!

De fooi is in Kroatië niet inbegrepen en bedraagt bij correcte bediening 10% (niet verplicht).

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Opatija - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in de namiddag vanuit Diepenbeek. We rijden langs Duitse autowegen naar München, Salzburg en Villach in Karinthië (Oostenrijk) om ’s morgens in Slovenië aan te komen. Daar gaan we ontbijten in het Ramada Resort in Kranjska Gora, prachtig gelegen te midden van de indruk­wekkende Julische Alpen en de Karawanken. Dit is een vrij ontbijt dat bestaat uit een uitgebreid warm en koud buffet en dranken naar keuze.

Dag 2

Na het ontbijt vervolgen we onze weg door dit schitterende berglandschap om dan via de hoofdstad Ljubljana naar het zuiden van Slovenië te rijden en de grens te passeren van Kroatië. Opgelet: zeker niet je identiteitskaart ver­geten, let op de vervaldatum. (Voor niet-EU-burgers informeren op gemeentehuis.) Rond de middag komen wij aan in ons viersterrenhotel Remisens Premium Heritage Imperial in Opatija. Daar krijgen wij onze kamers toegewezen (kamer met airco, mini­bar, tv, gratis kluis, telefoon). In het hotel is ook gratis internet aanwezig. In de namiddag kunnen we bekomen van de reis, de omgeving verkennen of een bezoekje brengen aan de wellness. Ons hotel is in het centrum van Opatija gelegen. In de vooravond bespreken wij het programma en worden de uitstappen geregeld en na het avondmaal (uitgebreid buffet met voor elk wat wils, evenals het ontbijt!) maken we nog een korte wandeling door het gezellige Opatija .

Dag 3

Onze eerste uitstap leidt ons naar het grootste eiland van Kroatië, Krk, dat midden in de Kvarnerbaai gelegen is. We rijden over de indrukwekkende Titobrug, 70 m boven de zeespiegel en houden even halt om de hele baai te overschouwen. Hier is ook goed te zien hoe onze verblijfplaats aan de overzijde van de baai genesteld is tegen de Uckaberg, beschut tegen alle gure weersomstandigheden vanuit het noorden. We rijden dan verder over het eiland langs de enige hoofdweg en door God vergeten dorpjes naar het schilderachtige stadje Vrbnik. Hier waan je je terug in de middeleeuwen! Daar gaan we bij de grootste wijnboer van de streek de plaatselijke specialiteiten proe­ven, nl. rode en witte wijn, dessertwijn, schnaps en daarbij genieten we van een heerlijke schotel Prsut (gedroogde ham) en kaas van het eiland. Na deze lekkere maaltijd rijden we dan helemaal tot in het zuiden van het eiland, naar het mooie vissershaventje Baska. Hier kunnen we, de hele namiddag naar hartenlust, zwemmen, zonnebaden, wandelen of een terrasje doen met zicht op de eilanden! Dan is het weer tijd om terug te keren naar het hotel.

Dag 4

Vandaag maken we een tocht, dwars door Istrië, naar de parel van de westkust, nl. Rovinj. In dit schilderachtige kuststadje zijn we voormiddag vrij en na het vrije middagmaal varen we met de “Quo Vadis” naar de Limfjord of Limcanal, een diepe inham van 11 km, om aan het uiteinde in één van de beste visrestaurants van Istrië de plaatselijke culinaire specialiteit te gaan proeven. Dan keren we dwars door het schilderachtige binnenland terug naar Opatija.

Dag 5

We bezoeken vandaag de havenstad Rijeka en brengen een bezoekje aan het stadje Moscenice, beroemd om zijn burgemeester! In de voormiddag rijden we ongeveer 20 km tot Rijeka, een grote havenstad van 270.000 inwoners. We wandelen gedurende een half uurtje door het centrum, op de Corso (de Kroatische Louisalaan) en bekijken de belangrijkste bezienswaardigheden en de markt. Na een uurtje vrij, om te terrassen of te shoppen, rijden we tot op de heuvel Trsat in Rijeka, waar we een kort bezoekje brengen aan de bedevaartkerk van Onze-Lieve-Vrouw en de imposante burcht. We keren dan terug via een prachtige bergweg naar Moscenice. We gaan eten in een klein dorpsrestaurantje op meer dan 300 m boven de zeespiegel en hebben vandaar een schitterend uitzicht over de hele Kvarnerbaai en de eilanden Krk en Cres. Dan is het tijd om de burgemeester van Moscenice te ontmoeten, die ons op z’n onnavolgbare wijze zal entertainen en vertellen over z’n zeeroversnest. Daarna keren we terug naar het hotel.

Dag 6

Dit wordt een dag van luilekker nietsdoen en genieten van de mooie kust en de badplaatsjes die er langs gelegen zijn. In de haven van Opatija nemen we de boot en we maken een sightseeing tour langs de Opatija Rivièra, gecombineerd met een lekkere lunch (gegrilde makreel of mixed vleesgrill) aan boord van het schip. We meren aan in verschillende pittoreske haventjes om een terrasje te doen of een wandelingetje te maken op de promenades. In de vroege namiddag keren we dan terug naar Opatija.

Deze uitstap gaat alleen maar door als de weersomstandigheden het toelaten!

Dag 7

Vrije dag of, voor de liefhebbers, een mooie wandeling langs de kust op de “lungomare”, een beroemd wandelpad dat ons 6 km lang naar Lovran brengt, een klein, maar gezellig plaatsje waar we iets kunnen eten en dan de hele namiddag vrij hebben om ter plaatse te blijven en/of met de lijnbus of te voet terug te keren naar Opatija.


Dag 8

We checken uit om 11 uur en in de namiddag keren we terug huiswaarts. Onze vakantie in Opatija zit er alweer op!

Dag 9

Aankomst in Diepenbeek in de voormiddag.

top