Ellmau - muzikale herfst
Meerdaagse reizen

Ellmau - muzikale herfst

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Muzikale herfst in Ellmau 2022

Een must voor alle liefhebbers van volks- en schlagermuziek 

AMBIANCE VERZEKERD VOOR IEDEREEN!

Sedert vijfentwintig jaar is de Musikherbst am Wilden Kaiser in Ellmau, een idyllisch Tirools bergdorpje, een must voor alle vrienden van volks- en schlagermuziek. Het is het bekendste volksmuziekfeest in de Alpen! Als eind september en begin oktober de topsterren uit de volks- en schlagermuziek (Oesch’s die Dritten, Marc Pircher, Melissa Naschenweng, Fantasy, Jürgen Drews, Kirsten Ott, Howard Carpendale, Francine Jordi, Nik P en Hansi Hinterseer*) het podium delen in de Ellmauer feesttent kan het feest ’s avonds losbarsten. Tijdens deze week bezoeken we de Ellmauer boerenmarkt, het muzikaal frühschoppen. We bezoeken het Bauerhöfe museum in Kramsach. Een uitgewerkt dagprogramma (aparte bijlage) wordt begeleid door onze gids. Alle uitstappen en inkomgelden (ook 4 avonden in de feesttent) zijn inbegrepen in de totaalprijs.


*Artiestennamen onder voorbehoud van wijzigingen

Bekijk hier de trailer van 2019.


Inclusief:

 • 4 x toegang tot muziekfestival in de verwarmde feesttent
 • 1 x panoramaboottocht op de Achensee of bezoek aan het Bauerhöfe museum
 • 1 x dal- en bergfahrt met een gondel
 • 1 x inkom Frühschoppen
 • 1 x inkom boerenmarkt
 • 1 x bezoek aan Linda souvenirs met gratis schnapsproeverij

Reserveer deze reis

Viersterrenhotel in de omgeving van Ellmau.

We logeren in een viersterrenhotel in de omgeving van Ellmau.

Kamers

Kamers met alle comfort.

Eten en drinken

Logies op basis van halfpension met facultatief middageten tijdens onze daguitstappen. 's Ochtends kunnen we genieten van een ontbijtbuffet. 's Avonds is er een driegangenmenu.

Bezoeken


Kledij

Voorzie stevige schoenen of wandelschoenen, Tiroler feestkledij en je goed humeur.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 68
 • Inkomgelden voor concerten zijn inbegrepen
 • Gereserveerde plaatsen in de verwarmde feesttent
 • Inbegrepen: bezoek aan Bauerhöfe museum, Bergbahntocht, inkom Frühschoppen, inkom Bauernmarkt
 • Vervoer naar en van de feesttent en terugrit naar hotel met de autocar
 • *Artiestennamen onder voorbehoud van wijzigingen
 • 2 x dagreis


Activiteiten

Muzikale reis doorheen decor van de Wilder Kaiser - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Sedert vijfentwintig jaar is de Muziekherfst am Wilden Kaiser in Ellmau, een idyllisch Tirools bergdorpje, een must voor alle vrienden van de volksmuziek. Het bekendste volksmuziekfeest in de Alpen met de topsterren van dit genre lokt gasten uit de hele wereld. Als eind september en begin oktober de topsterren uit de volks- en schlagermuziek: Oesch’s die Dritten, Marc Pircher, Melissa Naschenweng, Fantasy, Jürgen Drews, Kirsten Ott, Howard Carpendale, Francine Jordi, Nik P en Hansi Hinterseer het podium delen in de Ellmauer feesttent kan het feest ’s avonds losbarsten. Tijdens deze week maken we overdag verschillende uitstappen (zie hieronder) met begeleiding van onze gids.

Dag 1 - woensdag

Vertrek ‘s morgens vanuit Diepenbeek en via de Duitse autowegen richting Oostenrijk. Via de Duits-Oostenrijkse grensovergang rijden we het Brixental in. In de omgeving van Ellmau nemen we onze intrek in het hotel met aansluitend het avondmaal. Om 20.00 uur begint de Muziekherfst am Wilden Kaiser met de Traditionsabend. Iedere groep toeristen wordt begroet door de moderator. Na de openingsspeech van de burgemeester en de voorzitter van de VVV volgt het traditionele vaatje tappen dat begeleid wordt door de Musikkapelle van Ellmau. Vervolgens kan het openingsgala beginnen. En deze opening doet wat de Muziekherfst am Wilden Kaiser belooft: de origineelste en meest beroemde folkloristische dansgroepen en artiesten van de Wilder Kaiser brengen een kleurrijk en wervelend programma. Een echte Tiroleravond die opgeluisterd wordt met de bekendste muzikale jodelgroep Oesch’s die Dritten en feestelijk afgesloten wordt door stemmingsbeest Marc Pircher.

Dag 2 - donderdag

Na het ontbijt rijden we met de autocar naar de Achensee om een panoramaboottocht te maken of naar het Tiroler Bauerhöfe museum in Kramsach. Vrij facultatief middagmaal in een van de mooie typische berghutten gelegen in het natuurpark Karwendel in Pertisau of in Kramsach. We houden nog even halt aan de souvenirshop Linda om onze thuisblijvers te voorzien van souvenirs. Nadat we geshopt hebben, rijden we langs de Wilden Kaiser terug naar ons hotel voor het avondmaal. Om 20.00 uur verwachten ze ons in de feesttent voor de Stimmungsabend van de Muzikale Herfst met Melissa Naschenweng en Fantasy. Jürgen Drews sluit de avond. Aanstekende en vrolijke volksmuziek waardoor het publiek zich zeker zal laten meevoeren.

Dag 3 - vrijdag

Na het ontbijtbuffet nemen we één van de mooie gondels in het Brixental tot op een hoogte van circa 1700 m. Boven worden we verwelkomd door muziek en dans tijdens het “Traum-Frühshoppen”. Op het groot panoramisch terras kunnen we genieten van de geweldige uitzichten op de Wilder Kaiser. Een restaurant of stube zorgt voor de innerlijke mens. Tijdens het “Traum-Früshoppen is er op bepaalde plaatsen de mogelijkheid om een kleine wandeling te maken. Na ons avondmaal in het hotel volgt om 20.00 uur de derde avond van de Muzikale Herfst met als thema Schlagerabend met Kerstin Ott en Howard Carpendale met zijn volledige band. Verheug je op een grandioze schlageravond met natuurlijk de grootste hits.

Dag 4 - zaterdag

Na ons ontbijtbuffet bezoeken we een traditionele boerenmarkt in het dorpscentrum van Ellmau. We kuieren er langs de talrijke kraampjes die regionale producten aanbieden zoals kaas, boerenbrood, origineel gebrande Tirolerschnaps, liköre, spek en de niet te versmaden Heimische Tirolerspecialiteiten om ons innerlijke te versterken. De verschillende oude handwerktradities herinneren ons aan het harde leven van vroeger in de bergen. Na ons avondmaal gaan we om 20.00 uur naar de feesttent voor de Starabend van de Wilden Kaiser met Francine Jordi, Hansi Hinterseer en de topartiest Nik P met zijn band.

Dag 5 - zondag

Na het ontbijt vertrek naar Diepenbeek over Oostenrijkse en Duitse snelwegen met de nodige plas-, eet- en rookstops. Voorziene aankomst rond 21.00 uur. 

Vervoer

Vervoer naar feesttent en terugrit naar hotel met de autocar.
2 x dagreis

top