Ellmau - muzikale herfst
Meerdaagse reizen

Ellmau - muzikale herfst

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Muzikale herfst in Ellmau

Een must voor alle liefhebbers van volks- en schlagermuziek 

Sedert vijfentwintig jaar is de Musikherbst am Wilden Kaiser in Ellmau, een idyllisch Tirools bergdorpje, een must voor alle vrienden van volks- en schlagermuziek. Het is het bekendste volksmuziekfeest in de Alpen! Als eind september en begin oktober de topsterren uit de volks- en schlagermuziek (Marc Pircher, Semino Rossi, Andy Borg, Roland Kaiser en band, DJ Ötzi, Vicky Leandros en Hansi Hinterseer) het podium delen in de Ellmauer feesttent kan het feest ’s avonds losbarsten. 

Tijdens deze week bezoeken we de Ellmauer boerenmarkt, het muzikaal frühschoppen en het Bergdokterhuis van de bekende tv-serie. We maken een panoramaboottocht op de Achensee of bezoeken het Bauerhöfe museum in Kramsach. Een uitgewerkt dagprogramma (aparte bijlage) wordt begeleid door onze gids. Alle uitstappen en inkomgelden (ook 4 avonden in de feesttent) zijn inbegrepen in de totaalprijs. Ambiance is verzekerd.

Nieuwe thema-avonden: Volks- und Schlagerabend, Kaiserabend en Starabend


AMBIANCE VERZEKERD VOOR IEDEREEN!

Inclusief:

  • 4 x toegang tot muziekfestival
  • 1 x panoramaboottocht op de Achensee of bezoek aan het Bauerhöfe museum
  • 1 x dal- en bergfahrt met de Hartkaisergondel
  • 1 x inkom Frühschoppen
  • 1 x inkom boerenmarkt 
  • 1 x bezoek aan Linda souvenirs met gratis schnaps proeverij

Viersterrenhotel in de omgeving van Ellmau.

We logeren in een viersterrenhotel in de omgeving van Ellmau.

Faciliteiten

Een gezellige bar, ruim terras, wellness met sauna, dampbad en infraroodcabine. Gratis wifi.

Kamers

Het hotel beschikt over mooie kamers (de meeste met balkon) met alle comfort. Bad of douche, kabel-tv, gratis wifi en telefoon.

Eten en drinken

Logies op basis van halfpension met facultatief middageten tijdens onze daguitstappen. 's Ochtends kunnen we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. 's Avonds is er een viergangenkeuzemenu.

Bezoeken


Kledij

Voorzie stevige schoenen of wandelschoenen/Tiroler feestkledij en je goed humeur.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Muzikale reis doorheen decor van de Wilder Kaiser - 5 dagen

(Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.) 

Sedert twintig jaar is de Muziekherfst am Wilden Kaiser in Ellmau, een idyllisch Tirools bergdorpje, een must voor alle vrienden van de volksmuziek. Het bekendste volksmuziekfeest in de Alpen met de topsterren van dit genre lokt gasten uit de hele wereld. Als eind september en begin oktober de topsterren uit de volks- en schlagermuziek: Marc Pircher, Semino Rossi, Andy Borg, Roland Kaiser en band, DJ Ötzi, Maite Kelly en Hansi Hinterseer het podium delen in de Ellmauer feesttent kan het feest ’s avonds losbarsten. Tijdens deze week maken we overdag verschillende uitstappen (zie hieronder) met begeleiding van onze gids.

Dag 1 - woensdag

Vertrek ‘s morgens vanuit Diepenbeek en via de Duitse autowegen richting Oostenrijk. De nodige haltes voor de rokers en om de benen te strekken zijn voorzien. Via de Duits-Oostenrijkse grensovergang rijden we het Brixental in. In de omgeving van Ellmau nemen we onze intrek in het hotel met aansluitend het avondmaal. Om 20.00 uur begint de Muziekherfst am Wilden Kaiser met de Traditionsabend. Iedere groep toeristen wordt begroet door de moderator. Na de openingsspeech van de burgemeester en de voorzitter van de VVV volgt het traditionele vaatje tappen dat begeleid wordt door de Musikkapelle van Ellmau. Vervolgens kan het openingsgala beginnen. En deze opening doet wat de Muziekherfst am Wilden Kaiser belooft: de origineelste en meest beroemde folkloristische dansgroepen en artiesten van de Wilder Kaiser brengen een kleurrijk en wervelend programma. Een show om niet meer te vergeten. Een echte Tiroler avond.

Dag 2 - donderdag

Na het ontbijt rijden we met de autocar naar de Achensee om er voormiddag een panoramaboottocht te maken of we rijden naar het Bauerhöfe museum in Kramsach. Vrij facultatief middagmaal in een van de mooie typische berghutten gelegen in het natuurpark Karwendel in Pertisau of in Kramsach. We houden nog even halt aan de souvenirshop Linda om onze thuisblijvers te voorzien van souvenirs. Nadat we geshopt hebben, rijden we langs de Wilden Kaiser terug naar ons hotel voor het avondmaal. Om 20.00 uur verwachten ze ons in de feesttent voor de Volks- en Schlagerabend van de muzikale herfst met moderator en stemmingsbeest Marc Pircher en Semino Rossi. Andy Borg sluit de avond af. Aanstekende en vrolijke volksmuziek waardoor het publiek zich zeker zal laten meevoeren.

Dag 3 - vrijdag

Na het ontbijtbuffet nemen we in Ellmau de splinternieuwe Hartkaiserbahn, een 10-persoonsgondellift, die ons in negen minuten tot op een hoogte van 1550 meter brengt op de Hartkaiser. Eerst is er de mogelijkheid om samen met de gids het huis van de Bergdokter te bezoeken. Boven worden we verwelkomd door muziek en dans tijdens het “Traum-Frühschoppen”. Op het groot panoramisch terras kunnen we genieten van de geweldige uitzichten op de Wilder Kaiser. Een restaurant of stube zorgt voor de innerlijke mens. We maken samen een kleine wandeling in de Sauberwelt van Ellmau. Na ons avondmaal in het hotel volgt om 20.00 uur de derde avond van de Muzikale Herfst met als thema Kaiserabend. Deze avond treedt de Keizer van de Schlagers voor ons op met volledige band nl. Roland Kaiser. Verheug je op een grandioze avond met natuurlijk zijn grootste hits.

Dag 4 - zaterdag

Na ons ontbijtbuffet bezoeken we een traditionele boerenmarkt in het dorpscentrum van Ellmau. We kuieren en laten ons meeslepen langs de talrijke kraampjes die regionale producten aanbieden zoals kaas, boerenbrood, origineel gebrande Tirolerschnaps, liköre, spek en de niet te versmaden Heimische Tirolerspecialiteiten om ons innerlijke te versterken. De verschillende oude handwerktradities herinneren ons aan het harde leven van vroeger in de bergen. De stoet met de oude, mooie met bloemen versierde tractoren sluit onze namiddag af. Na ons avondmaal gaan we om 20.00 uur naar de feesttent voor de Starabend van de Wilden Kaiser met DJ Ötzi, Vicky Leandros en met de topartiest Hansi Hinterseer.

Dag 5 - zondag

Na het ontbijt vertrek naar Diepenbeek over Oostenrijkse en Duitse snelwegen met de nodige plas-, eet- en rookstops. Voorziene aankomst rond 21.00 uur. Fijne terugreis gewenst.

Vervoer

Dagreis heen en terug.

Vervoer naar feesttent en terugrit naar hotel met de autocar.

top