Fulpmes - Stubaital - Aktiv- En Wellnesshotel Stubaier Hof
Meerdaagse reizen

Fulpmes - Stubaital - Aktiv- En Wellnesshotel Stubaier Hof

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Zomervakantie

Eeuwige sneeuw, bergen, culinair... genieten!

Niet ver van de Brenner ligt Stubaital met typische Tiroolse dorpjes, waartussen de rivier de Ruetz ongetemd stroomt. Tussen de Stubaier Alpen ligt het idyllische Fulpmes, onze uitvalsbasis voor uitstappen naar het Smederijmuseum, de Stubaiergletscher met zijn eeuwige sneeuw, de Grawa waterval, de ijsgrot, het natuurpark Schlick 2000, de zomerrodelbaan en het bedevaartsoord Maria Waldrast. We brengen een bezoek aan de hoofdstad van Tirol, Innsbruck, met de Bergiselschans en tot slot maken we een verkenningstocht doorheen de Tiroolse bergen met een bezoek aan Kühtai, de Stuiben waterval en Mitterwald.

Stubai Card inbegrepen

Aktiv- En Wellnesshotel Stubaier Hof

Het ideale hotel om de vakantieganger een echt vakantiegevoel te geven.

Ideaal gelegen hotel met een recent vernieuwd interieur in het centrum van Fulpmes.

Faciliteiten

Je kan gratis gebruik maken van het 1000 m² grote wellnesscentrum "Aqua Sanus" met meerdere soorten sauna's, stoombaden, infraroodcabine, buiten- en binnenwhirlpool en jacuzzi. Een uniek weekavondprogramma biedt ons een Tiroleravond, een optreden van de Hauskapelle en een dansavond. 

Kamers

De ruime, warm ingerichte kamers van het Stubaier Hof zijn voorzien van alle comfort, inclusief badkamer, satelliet-tv, telefoon en safe. Gratis wifi.

Eten en drinken

’s Ochtends kunnen we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Avonds is er een vijfgangenkeuzemenu met saladebuffet, inclusief vegetarisch menu. Eenmaal in de week is er een themabuffet. Elke namiddag is er een namiddagjause met verschillende soorten gebak. Het hotel voorziet ook een welkomstcocktail.

Facultatief middagmaal tijdens onze uitstappen.

Bezoeken

De Stubai Card voor volwassen en kinderen is inbegrepen in de totaalprijs en voorziet de prijzen voor alle liften, gondels, rodelbaan, bergbahn, lijnbussen en nog veel meer.

Kledij

Voorzie stevige schoenen of wandelschoenen en aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Activiteiten

Fulpmes & Stubaital - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 867 km

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek en via de Duitse autowegen richting Oostenrijk met de nodige verplichte haltes onderweg. Via de Duits-Oostenrijkse grensovergang richting Brennerpas met afslag naar het Stubaital. Intrek in ons hotel te Fulpmes en aansluitend avondmaal.

Info:

 • geen wandelingen
 • facultatief middagmaal onderweg in een restaurant langs de autoweg

Dag 2 - 9 km

Na het ontbijt verkennen we het dorp Fulpmes, de hoofdplaats van het Stubaital. Een plaats die vanouds bekend stond om zijn kunstsmeden. We wandelen langs de St. Veitkerk en de vele mooie plekjes. We bezoeken een van de culturele trekpleisters in het Stubaital, nl. een smederij en het Smederijmuseum. Vrije tijd voor ons facultatief middagmaal. Namiddag gaan we op verkenning in het dorp Neustift met o.a. een bezoek aan de tweede grootste barokkerk van Tirol, de St. Georgkerk met de graftombe van pastoor Franz Senn, één der oprichters van de Oostenrijkse en Duitse Alpenvereniging. Namiddag maken we een wandeling langs de Franz Senn wandelweg. We sluiten onze eerste uitstapdag af met het nemen van de Elferlift in Neustift waar we het grootste houten uurwerk met uitzichtplatform van Tirol gaan bekijken. Hier kunnen we ook de paragliders zien vertrekken voor hun rit door de lucht. Avondmaal in het hotel.

Info:

 • verkennen van Fulpmes via een wandeling van 2 km
 • vrij facultatief middagmaal in de Tschangelair Alm in Neustift
 • verkennen van Neustift via een wandeling van 4 km

Dag 3 - 66 km

Na het ontbijt rijden we met de autocar naar de Stubaigletscher, de top van Tirol. We stoppen een eerste keer in Ranalt waar we tijdens een kleine wandeling zien hoe de Ruetz soms een rustig watertje is en even verderop een wilde rivier is die zich in een spleet naar beneden stort. We rijden verder tot in Mutterberg, het dalstation van de Stubaigletscher, voor onze tweede stop. We gaan met de nieuwe 3S Eisgratbahn naar de Top van Tirol. Vrij facultatief middagmaal in het Eisgratrestaurant op de gletscher. Mogelijkheid tot wandeling op deze top van Tirol of een bezoek aan de eisgrotte. ’s Namiddags dalen we met lift terug naar Mutterberg (halteplaats van autocar) en vervolgen onze weg tot aan de Grawa waterval om te genieten van de deugddoende werking van het water. Vandaar maken we een kleine wandeling van ongeveer 30 minuten tot aan de autocar. Avondmaal in het hotel.

Info:

 • volgende wandelingen zijn jullie vrij om al of niet mee te doen: de Ruetz van 3 km/naar de Eisgrot 1 km steil/Grawawaterval 3 km
 • vrij facultatief middagmaal in het Eisgratrestaurant of Gamsgartenrestaurant

Dag 4 - 48 km

Na het ontbijt reizen we met de Stubaitalbahn over het westelijk middelgebergte op het vroegere ijzerertsspoor naar de Bergiselschans. We wandelen even rond de Bergiselschans waarna we met de liften tot boven op de schans gaan, waar we een adembenemend zicht hebben op Innsbruck en zijn omgeving. Vrij facultatief middagmaal in het restaurant de Bierstindl. Met de autocar rijden we verder naar de hoofdplaats van Tirol, Innsbruck. In de namiddag voorzien we de keuze tussen een geleide wandeling met onze gids in de Altstadt langs de gebouwen met een geschiedenis of vrije tijd om te shoppen. Na dit verblijf in deze olympische stad rijden we terug naar Fulpmes voor ons avondmaal in het hotel.

Info:

 • wandeling tot aan de Stubaibahn 1 km/de Bergiselschans 2,5 km
 • vrij facultatief middagmaal in de Bierstindl Innsbruck
 • keuze te shoppen of een geleid bezoek in Innsbruck via een wandeling van 3 km

Dag 5 - 9 km

Na het ontbijt vertrekken we met de autocar naar de Gondelbahn Serleslifte. Met de gondel begeven we ons naar het bergstation. Hier hebben we een zicht vanuit het Serlesgebergte op het windvrije wandelgebied Schlick 2000. We nemen het Serlestreintje tot aan het bedevaartsoord Maria Waldrast. Vrije tijd voor ons facultatief middagmaal met wat tijd voor een terrasje. We bezoeken de kerk, de pelgrimskapel en de bron met het heilzame water. Na de pauze nemen we het treintje terug tot aan het bergstation van de Serleslift. Hier heeft men de keuze om naar beneden te gaan met de gondel of met de plezante zomerrodelbahn. Tot slot rijden we met de autocar tot aan de Schlick 2000 nemen de gondel tot boven en maken een korte wandeling (30 minuten) over een panoramaweg naar het uitkijkplatform “Stubaiblick” waar men een prachtige uitzicht heeft over het dal. Avondmaal in het hotel.

Info:

 • keuze met de Serleszug of al wandelend naar Maria Waldrast 3 km (heen en terug 6km)
 • vrij facultatief middagmaal in de Koppeneck
 • mogelijkheid om met de zomerrodelbahn naar het dalstation van de Serles te rodelen
 • wandeling naar het uitzichtplatform Stubaiblick van 1,5 km + 1 km tot aan het hotel

Dag 6 - 121 km

Onze voorlaatste dag nemen we de autocar voor een uitstap doorheen het Zuid-West Tirolergebergte. Van Fulpmes richting Mutters naar het Sellraintal. We nemen de 48 km lange Kühtaisattel een 2017 meter hoge bergpas in de Stubaier Alpen die de verbinding vormt tussen Oetz in het Ötztal en Innsbruck in het Oberinntal. De top wordt bereikt in Kühtai en wordt gekenmerkt door een hooggebergtelandschap met enkele stuwmeren. In Umhausen bezoeken we de Stuibenwasserfall. Tijd voor ons facultatief middagmaal in Oetz. We rijden verder naar het Oberinntal en bezoeken het Stift Stams, een prachtig klooster in barokke stijl. Via Telfs rijden we naar Mösern waar we de vredesklok gaan bekijken. Via Seefeld en eventueel Mitterwald keren we terug naar Fulpmes. Avondmaal in hotel.

Info:

 • geen wandelingen
 • vrij facultatief middagmaal in Cafe Heiner Oetz
 • vrij om het stadje Mitterwald al wandelend te verkennen

Dag 7 - 0 km

Na het ontbijt wandelen we tot aan het bergstation van Schlick 2000. We stijgen met de lift naar 2136 m. Vandaar wandelen we dalafwaarts via een natuurleerpad naar de Schlickeralm. Op het natuurleerpad wandelen we langs dennenbossen en bloemenweiden met interessante interactieve infostations. Zo wordt wandelen leuk voor groot en klein. Wie kan net zo ver springen als een haas of een ree? Wie herkent het fluitje van de diverse vogelsoorten en kan ze uit elkaar houden? Deze en tal van andere stations animeren tot actief meedoen en zo leren de bezoekers spelenderwijs iets meer over de natuur van de Alpen. Na ons facultatief middagmaal in de Tiroolse Schlickeralm wandelen we verder over het Scheibenpad, via de Panoramasee en de Erlebsnisweg terug tot aan het middenstation Froneben, waar we de lift nemen tot aan het dalstation Schlick 2000. Avondmaal in het hotel.

Info:

 • wandeldag met een totaal van 8 km wandelpaden door bos, natuur bergafwaarts
 • vrij facultatief middagmaal in de Schlickeralm

Dag 8 - 867 km

Terugweg naar Diepenbeek via Oostenrijk en Duitsland met de nodige stops onderweg.

Info:

 • geen wandelingen
 • facultatief middagmaal onderweg in een restaurant langs de autoweg
top