Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Lechtal

In het Lechtal, waar de rivier de Lech zich ongetemd een weg baant en waarlangs pittoreske dorpjes zich uitstrekken, is het heerlijk vertoeven. In het hart van dit dal tussen de Allgäuer en de Lechtaler Alpen bevindt zich het idyllische dorpje Holzgau, onze verblijfplaats en uitvalsbasis voor wandelingen en uitstappen naar Füssen (Duitsland), Reutte en Lech. Maak kennis met de Lechtaler tradities zoals het houtbewerkingsvakmanschap en de niet weg te denken Tiroleravond. Als attractie is de Holzgauer hangbrug een ware uitdaging. Hotel Neue Post, gerund door de familie Hammerle, symboliseert gastvrijheid, vriendelijkheid, lekker eten en comfort. Een adembenemende reis, een stijging, een daling en volop genieten!

Lechtal Aktiv Card inbegrepen

Reserveer deze reis

Hotel Neue Post

Hotel Neue Post is een mooi onderkomen, gelegen op een prachtige plek in het dorpshart van Holzgau, midden in het indrukwekkende berglandschap van het Lechtal in Tirol.

Faciliteiten

Wintertuin met bar, zonneterras, wifi, wellness, lift. 1 x per week boerenbuffetavond en muziekavond. 

Kamers

Comfortkamers met of zonder balkon, douche/wc, toiletartikelen, haardroger, badjas, satelliet-tv, wifi. Logies in de Apart Suiten**** op 150 m van het hotel bieden dezelfde faciliteiten, mogelijks zullen hier gasten overnachten.

Eten en drinken

Halfpension met ontbijtbuffet, 's avonds viergangenmenu en saladebuffet. Avondmaal op de eerste dag en ontbijt op dag van vertrek inbegrepen. Middagmalen of lunchpakketten zijn facultatief.


Bezoeken

Uitstappen niet inbegrepen in de Lechtal Aktiv Card:

  • Burgenwelt Ehrenberg, boottocht, Wunderkammer, wijndegustatie: onder voorbehoud van prijswijzigingen: ± € 41,00/persoon (prijzen 2021)
  • Facultatieve tiroleravond Holzgau: € 6,00/persoon (prijs 2021)
  • Facultatief middagmaal Elbigenalp: € 15,50/persoon (prijs 2021)


Lechtal Aktiv Card

De Lechtal Aktiv Card voor alle leeftijden is inbegrepen in de totaalprijs en voorziet de prijzen voor o.a. Rüfikopfbahn, wandelbus en korting op museumbezoeken.

Kledij

Lichte wandelreis met afstanden tussen 6 en 12 km met hoogteverschillen. Enige tredzekerheid is vereist. Korte wandelingen tot 3 km tijdens de uitstappen. Langere wandelingen op eigen initiatief zijn mogelijk.

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 16 jul tot zaterdag 23 jul 8 dagen € 739 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 16/nacht
  • Lechtal Aktiv Card inbegrepen
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Holzgau-Lechtal - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 750 km

Vertrek ’s morgens in Diepenbeek over de Duitse autowegen richting Duits-Oostenrijkse grens om via Reutte het Lechtal binnen te rijden. Aankomst hotel, kamerverdeling en avondmaal. Regelmatig stops onderweg om onze benen te strekken en een hapje te eten.

Dag 2 - 0 km

Onze eerste ontmoeting met Holzgau, bekend om zijn beschilderde muurgevels. Dorpsverkenning met een kort bezoek aan de parochiekerk. Facultatief middagmaal. Wat dacht je van een attractieve namiddag? Een uitdaging? Trek je wandelschoenen aan en maak een unieke ervaring mee. De wandeltocht door de Höhenbachtalschlucht, langs de Simmswasserfall is beslist de moeite. De passage van de hangbrug is een echte belevenis.

Dag 3 - 100 km

Burgenwelt Ehrenberg in Reutte, een plek waar natuur en cultuur samenkomen tussen de overblijfselen van een historische vesting. Een ontmoetingsplaats voor een interactief museumbezoek, een wandeling tussen de ruïnes van een eeuwenlange geschiedenis of voor de durvers de adembenemende tocht over de Highline 179, waarna de kick beloond wordt met een fantastische blik. Honger of dorst gekregen van deze indrukwekkende tijdreis, dan kan je terecht in het restaurant Salzstadl.

Dag 4 - 45 km

Een kort ritje met de autocar en we zijn in Elbigenalp. Benieuwd naar de kunst van het houtsnijwerk en alles wat met hout te maken heeft, kappen en beitelen in open lucht? Dan zijn we hier op de juiste plaats. Ook gaan we even terug in de tijd. Het bezoek aan het museum Wunderkammer begint met een ludieke kennismaking met een rasechte Lechtaler. Verder aanschouwen we hier de geschiedenis van de Lechtaler bevolking aan de hand van een kunst- en curiositeitenverzameling. Facultatief middagmaal. Al wandelend vanuit Holzgau langs de Lech op weg naar Steeg. Onderweg houden we even halt aan een leuke Kneippanlage en staan we aan de voet van de Hägerau waterval. Aangekomen in Steeg kan je genieten van een lekker ijsje bij de plaatselijke kaasmakerij Sojer. Met de autocar terug naar ons hotel voor het avondmaal. 

Dag 5 - 125 km

Vandaag is het een grensoverschrijdende dag met een bezoek aan Füssen in de Duitse deelstaat Beieren. In de voormiddag kuieren we door de romantische Altstadt met zijn muurschilderingen en historische gebouwen. Na de rondleiding vrije tijd met mogelijkheid tot het nuttigen van een facultatief middagmaal. Wil je proeven van de lokale specialiteiten dan is de kleine, overdekte markthal een smakelijk alternatief. Namiddag rustige wandeling langs de Lech naar de Forggensee met aansluitend een boottocht op dit stuwmeer. Terug richting Oostenrijk met de autocar. 

Dag 6 - 0 km

Vrije dag met tal van keuzemogelijkheden zoals: een fietstocht langs de Lech, bezoekje aan Silvio’s Schnitzstube, wandelen in de omgeving van Holzgau, zwemmen in Steeg, op weg met de wandelbus of ontspannen in het wellnesscomplex van het hotel. Facultatief middagmaal.

Dag 7 - 45 km

Met de autocar naar Lech. Via een panoramaweg bereiken we dit stadje, gelegen in de deelstaat Vorarlberg. We gaan hier met de Rüfikopf gondelbaan tot op een hoogte van 2350 m. Laat je hier vooral betoveren door de mooie panorama’s, onderneem een wandeling of geniet op het zonneterras. Na het facultatief middagmaal kan je nog vrij rondkuieren in dit mondain skioord.

Dag 8 - 750 km

Na ontbijt, vertrek naar huis met facultatief middagmaal onderweg en regelmatig stops.

Vervoer

2 x dagreis

top