Karinthië
Meerdaagse reizen

Karinthië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Heerlijke vakantie in het zonnigste deel van Oostenrijk

Bad Kleinkirchheim - Karinthië

Bad Kleinkirchheim is voor iedere leeftijd een geliefde vakantiebestemming. Het heeft hoge bergen met schitterende uitzichten, prachtige natuur, diepblauwe meren, groene dalen, sfeervolle dorpen en mooie bezienswaardigheden. We maken uitstappen naar Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië, het mondaine stadje Velden en de Pyramidekogel aan de Wörthersee. We zien de levende Murmeltiere op de Nockalmstrasse, maken een boottocht op de Ossiachersee, zien het natuurfenomeen de Raggaschlucht, de Maltastuwdam, de Villacher Alpenstrasse en maken een ritje met de toeristische Tschu-Tschu-Bahn.

Kärnten Card inbegrepen

Reserveer deze reis

Ferienhotel Kolmhof

Het is het ideale hotel om de toeristen een echt vakantiegevoel te geven. We logeren in een schitterend viersterrenhotel gelegen in het centrum van Bad Kleinkirchheim.

Faciliteiten

Het zalig 1000 m² groot wellnessgedeelte biedt (gratis) een bubbelbad, verschillende soorten sauna's, een infraroodcabine, een stoombad en binnenrelaxruimte. Er is een verwarmd buitenzwembad. In het hotel is er een welkomstdrink, een muziekavond en een diavoorstelling over Karinthië.

Kamers

Het hotel beschikt over mooie, warm ingerichte kamers (de meeste met balkon) met alle comfort, bad of douche, tv, gratis wifi en telefoon.

Eten en drinken

's Ochtends kunnen we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met regionale producten en 's avonds is er een vijfgangenkeuzemenu inclusief saladebuffet.

Bezoeken

Alle inkomgelden zijn gratis met de Karinthië-card = KC-Card. Karinthië-card is inbegrepen in de totaalprijs van de reis.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen, wandelstokken.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro.

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 8 sep tot vrijdag 15 sep 8 dagen € 975 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 10/nacht
 • Karinthië-card inbegrepen
 • Facultatief middagmaal tijdens onze uitstappen
 • 6 uitstapdagen
 • 2 x dagreis

Activiteiten

Karinthië - 8 dagen - Bad Kleinkirchheim

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

8 dagen beleven, wandelen en genieten met de "Kärnten Card" (KC).

Dag 1 - 990 km

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek en via Nederland en de Duitse autowegen richting Oostenrijk, de nodige verplichte haltes voor de rokers en om de benen te strekken zijn voorzien onderweg. Via de Duits-Oostenrijkse grensovergang richting Karinthië. Intrek, begroetingscocktail en avondmaal in het hotel.


Dag 2 - 0 km

Vrije dag voor onze chauffeur. Na het ontbijt verkennen we het dorpje Bad-Kleinkirchheim via een wandeling. In de late voormiddag gaan we met de tractor en huifkar naar de Almhut. Na ons vrij facultatief middagmaal in de Almhut gaan we al wandelend terug naar het centrum van het dorpje. Daar vind de Almabtrieb plaatst met allerlei versnaperingen, hapjes, eetgelegenheden, drankjes en vooral de mooie versierde koeien die deze almabtrieb tot een mooie dorpsfeest maken. Dit vind allemaal plaatst op wandelafstand van ons hotel. Eventueel nog tijd voor zwemmen en/of wellness. Avondmaal in ons hotel..

Info:

 • Vrij verkennen van Bad-Kleinkirchheim via een wandeling van 3 km
 • Vrij te nemen dalende wandeling in de natuur met mooie uitzichten

Dag 3 - 75 km

Vooraleer we de Nockalmstrasse oprijden, een prachtige bergweg in het Nationaal park, stoppen we eerst nog aan een toch wel speciale kerk. Daarna op naar de ongerepte natuur met vergezichten die fotografen best weten te appreciëren. We gaan kijken naar de in het wild levende “Murmeltiere”. We gebruiken het middagmaal in de Glockenhütte op 2042 meter hoogte. Na een mooie busrit langs dit unieke landschap verlaten we de Nockalmstrasse en vervolgen onze weg tot in Bad Kleinkirchheim. Avondmaal in het hotel.

Info:

 • Vrije wandeling van 1 km rond Windebensee

Dag 4 - 136 km

Na het ontbijt rijden we naar de Villacher Alpenstrasse in Villach. Een rit met de autocar van 16,5 km lang leidt ons van Villach-Möltschach op 530 m tot Dobratsch op 1732 m. Tijdens deze rit houden we halt bij de mooiste panoramauitzichten, platformen en bezienswaardigheden. Het uitzichtplatform de Rote Wand is de laatste stopplaats met uitzicht op de top van Dobratsch, het bekken van Klagenfurt met de Wörthersee, Faaker See, Ossiachersee, de Alpenkam met de Julische Alpen en de Karawanken. Na ons vrij facultatief middagmaal in de Almgasthaus Rosstratt’n sluiten we de dag af met een boottocht op één van de vele meren in Karinthië nl. Ossiachersee. Avondmaal in het hotel. Na ons avondmaal worden we op de toeristische dienst verwacht voor een diavoorstelling over het mooie Karinthië.

Info:

 • Vrij facultatief middagmaal in Almgasthaus Rosstratt’n
 • Boottocht op de Ossiachersee.

Dag 5 - 126 km

Na het ontbijt vertrekken we naar de Raggaschlucht voor een flinke en stevige wandeling door een unieke natuur. Stevige schoenen en een goeie fysiek is hier gewenst. Eén van de spectaculairste en wildste bergkloven is via houten trapjes begaanbaar gemaakt. Onder ons stroomt het water met een oorverdovend lawaai naar beneden. We nemen ons vrij facultatief middagmaal in Gasthof Raggaschlucht of in het Bergrestaurant Eissee. Na onze lunch rijden we ofwel met de Tschu-Tschu-Bahn naar het uiteinde van de wereld nl Pöllertel of we bezoeken de Mölthaler Gletscher via de Gletscher Express dwars door de berg en Gondelbahn Eissee. Hier kunnen we genieten van prachtige uitzichten, besneeuwde toppen, extreem schone meren vol met blauw spiegelend water. Avondmaal in het hotel.

Info:

 • Stevige wandeling van 8 km door de unieke bergkloof “Raggaschlucht”
 • Vrij facultatief middagmaal in Gasthof Raggaschlucht of Bergrestaurant Eissee
 • Eventueel vrije wandeling aan Bergrestaurant Eissee op de Gletscher

Dag 6 - 131 km

We bezoeken het Maltadal. Langs een indrukwekkende bergweg “Malta Hochalmstrasse” rijden we naar de hoogste stuwdam van Oostenrijk. Een skywalk (200m) wacht, voor de liefhebbers, op ons in een fantastische omgeving. We bezoeken de Energiewelt van Malta. Na het vrij middagmaal keren we terug naar Gmund waar het Porschemuseum ons misschien doet dromen. Ook de werken van de plaatselijke kunstenaar moeten we zeker gaan bezoeken alvorens we terugkeren naar ons hotel. Als het kan nemen we ons vieruurtje nog mee. Avondmaal in het hotel.

Info:

 • Begeleid bezoek aan de hoogste stuwdam de “Kölnbreinspeicher”
 • Vrij facultatief middagmaal in het Berghotel Malta
 • Vrij bezoek aan het authentieke stadje Gmund

Dag 7 - 163 km

Na het ontbijt vertrekken we naar Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië. Begeleide stadsrondgang door onze gids. Tijd voor een terrasje, museum en/of shopping. Na het vrij middagmaal in de stad rijden we naar de Pyramidekogel, de hoogste houten uitkijktoren ter wereld met een fantastisch panorama over de Wörthersee. We vervolgen onze weg langs de oevers van de Wörthersee die in Velden eindigt. Terugkeer naar het hotel en avondmaal.

Info:

 • Begeleide stadsrondgang door onze gids via een wandeling van 4 km
 • Vrij facultatief middagmaal in Klagenfurt

Dag 8 - 990 km

Vertrek vanuit ons hotel via Oostenrijkse, Duitse en Nederlandse autowegen naar Diepenbeek met de nodige verplichte haltes voor de rokers en om de benen te strekken.

Vervoer

2 x dagreis

top