Wenen - Hotel City/Hotel Lassalle
Meerdaagse reizen

Wenen - Hotel City/Hotel Lassalle

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

WIEN... STADT MEINER TRÄUME! 

De stad van Sisi, Keizer Frans Jozef, Johann Strauss en Wolfgang Amadeus Mozart!

Wij bezoeken op de heenreis de abdij van Melk en verkennen alle hoogtepunten van de stad Wenen en omgeving grondig met onze eigen gids. Rondrit langs de Ringstrasse met Opera, Hofburg, Parlement, Rathaus, Burgtheater, Beurs, Stadspark… Wandeling door de tuinen van het Belvedere paleis en naar het standbeeld van Johan Strauss. Bezoek met onze gids aan het Operagebouw, de Kaisergruft, de beroemde gouden zaal van het nieuwjaarsconcert en het paleis Schönbrunn. Geleide stadswandelingen door de keizerlijke Hofburg en de mondaine winkelstraten. In de zomer maken we nog een rit door het Wienerwald met Heiligenkreuz en Mayerling. ‘s Avonds gaan we natuurlijk naar een concert (alle uitstappen zijn vrijblijvend) en we gaan niet alleen dineren in de Donautoren met draaiend restaurant maar ook in een sfeervolle middeleeuwse wijnkelder, met aangepaste livemuziek.

Reisdata
donderdag 26 dec tot dinsdag 31 dec

Bekijk data en prijzen

Hotel City/Hotel Lasalle

Hotel City:
Het hotel bevindt zich in het centrum van Stockerau, op 25 km van de stad Wenen en aan de rand van het grootste wijnbouwgebied van heel Oostenrijk.

Hotel Lassalle:
Hotel gelegen kort bij het centrum van Wenen vlak bij het Donau-eiland.

Faciliteiten

Hotel City:
Het hotel beschikt over wifi, sauna, stoombad, infraroodcabine, hottub en fitnessruimte.


Kamers

Hotel City:
Alle kamers met douche/bad, wc, telefoon, minibar, safe en gratis wifi.

Hotel Lassalle:
Alle kamers zijn voorzien van kabel-tv, een minibar, een zithoek en een badkamer met een föhn. Gratis wifi in het hele hotel.

Eten en drinken

Hotel City:
Heerlijk ontbijtbuffet en ’s avonds een driegangenmenu/buffet. Verblijf op basis van halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 6. (Kerstreis eindigend met het avondmaal op dag 5.)

Hotel Lassalle:
Op basis van halfpension, geniet van het ontbijtbuffet met vers fruit, knapperige broodjes, croissants, lokale producten en biologische koffie en thee. Avondmaal met driegangenmenu.

Bezoeken

Inkomgelden: ± € 110 (€ 100 bij kerstreis):

 • Melk
 • Opera
 • Kaisergruft
 • Schönnbrunn
 • Weens Concert
 • Musikverein
 • Mayerling

Bij deze reis moet er heel veel gewandeld worden en is het dus belangrijk dat je goed te been bent.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij.

Documenten

ID (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
donderdag 26 dec tot dinsdag 31 dec - Hotel City - Dagreis heen met tussenovernachting en nachtreis terug + extra avondmaal dag 5 6 dagen / 4 nachten € 569
1
Reserveer
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  • 15/07-20/07: € 160
  • 03/08-08/08: € 100
  • 14/09-19/09: € 100
  • 29/10-03/11: € 128
  • 26/12-31/12: € 92
 • Dagreis heen en terug, met tussenovernachting tijdens heenreis 
 • Kerst 26-12 - 31/12 = dagreis heen met tussenovernachting en nachtreis terug + extra avondmaal dag 5


  Extra's

  Eenpersoonskamer op aanvraag
  Annulatieverzekering op aanvraag
  Reisbijstandsverzekering op aanvraag

  Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
  (Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
  Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

  Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

  Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

  Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

  Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Activiteiten

  Wenen - Stadt meiner Träume - 6 dagen

  De stad van Sisi, Keizer Frans Jozef, Johann Straus en Mozart

  Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen

  Dag 1

  Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek. Over Duitse autosnelwegen, met de nodige stops, richting Oostenrijk. Aankomst en avondmaal in ons hotel in Zuid-Duitsland.

  Dag 2

  Na het ontbijt rijden we naar de bekendste abdij van Oostenrijk, het stift Melk, dat wij uitgebreid bezoeken. Onvergetelijk zijn de marmerzaal, de bibliotheek en vooral de “gouden” kerk. Middagpauze onderweg en dan naar Wenen voor een verkennende rondrit over de Ringstrasse: Opera, Hofburg, Parlement, Rathaus, Burgtheater, Beurs, Stadspark... Hundertwasserhaus en het Praterpark met het beroemde reuzenrad moeten we zeker bezoeken. Naar ons hotel voor kamerverdeling, incheck en korte pauze. Daarna per autocar naar het draaiend restaurant in de Donautoren voor het avondmaal met een heerlijk uitzicht over de stad.

  Dag 3

  Een wandeling door de Volks- en Burggarten brengt ons tot aan de Opera. Een bezoek achter de schermen van de opera sluit de voormiddag af. Na het vrij middagmaal bezoeken wij het Musikverein. De beroemde concertzaal van het jaarlijks nieuwjaarsconcert. Uiteraard nog tijd om te shoppen, terrassen of eigen interesse in te vullen vooraleer aan het avondmaal te verschijnen in het hotel.

  Dag 4

  Langs de Naschmarkt en Karlsplatz naar de tuinen van het Belvedère paleis. Mooie ochtendwandeling in de prachtige tuinen om daarna verder te rijden naar het Stadspark met het standbeeld van Johann Strauss. Even met de autocar over de Ringstrasse alvorens de binnenstad binnen te wandelen: Griechenbeisl, Mozarthuis, Stephansdom en vrij middagmaal. Daarna bezoeken we de Kaisergruft en het Dorotheum. Natuurlijk hoort er ook vrije tijd bij om het stadsbezoek af te sluiten. Na het avondmaal in ons hotel rijden we naar een van de bekendste Weense paleizen voor het bijwonen van een typische Weense opera- en operetteconcert met zangsolisten en orkest: een onvergetelijke avond!

  Dag 5

  In de voormiddag rijden we naar het Wienerwald om de Rudolf-historie te bezoeken in Heiligenkreuz en Mayerling. Voor de vrije lunch rijden we naar het nabij gelegen Baden, waar de keizerlijke hoogheden destijds ook voor hun lunch vertoefden. Na de middag rijden we naar Schönbrunn de keizerlijke zomerresidentie met enorm park, de Wagenburg of een beklimming naar het mooie uitzicht over Wenen vanuit de Gloriette. ’s Avonds vieren wij het afscheid van Wenen in een Heurigen restaurant in een gezellig wijndorp bij een typische maaltijd met muziek en zang.

  Dag 6

  Na een uitgebreid ontbijtbuffet verlaten we ons hotel voor de terugrit over de snelwegen naar Diepenbeek.

  Wenen Kerstreis - 6 dagen

  De stad van Sisi, Keizer Frans Jozef, Johann Straus en Mozart

  Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

  Dag 1

  Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek. Over Duitse autosnelwegen, met de nodige stops, richting Oostenrijk. Aankomst en avondmaal in ons hotel in Zuid-Duitsland.

  Dag 2

  Na het ontbijt rijden we naar de bekendste abdij van Oostenrijk, het stift Melk, dat wij uitgebreid bezoeken. Onvergetelijk zijn de marmerzaal, de bibliotheek en vooral de “gouden” kerk. Middagpauze onderweg en dan naar Wenen voor een verkennende rondrit over de Ringstrasse: Opera, Hofburg, Parlement, Rathaus, Burgtheater, Beurs, Stadspark. Het beroemde Hundertwasserhaus en het Praterpark met het bekende reuzenrad moeten we zeker bezoeken. Naar ons hotel voor kamerverdeling. Daarna avondmaal in het hotel.

  Dag 3

  Een wandeling door de Volks- en Burggarten brengt ons tot aan de Opera. Een bezoek achter de schermen van de opera sluit de voormiddag af. Na het vrij middagmaal bezoeken wij het Musikverein. Met wereldberoemde gouden concertzaal van het jaarlijks nieuwjaarsconcert. Uiteraard nog tijd om te shoppen, terrassen of eigen interesse in te vullen vooraleer aan het avondmaal te verschijnen. Een typische maaltijd met muziek, wijn en zang in een Heurigenrestaurant sluit onze dag af.

  Dag 4

  Langs de Naschmarkt en Karlsplatz naar de tuinen van het Belvedère paleis. Mooie ochtendwandeling in de prachtige tuinen om daarna verder te rijden naar het Stadspark met het standbeeld van Johann Strauss. De wandeling in de binnenstad: Griechenbeisl, Mozarthuis, Stephansdom en vrij middagmaal. Daarna bezoeken we de Kaisergruft en het Dorotheum. Natuurlijk hoort er ook vrije tijd om te shoppen en/of terrassen. Na het avondmaal in ons hotel rijden we naar een van de bekendste Weense paleizen voor het bijwonen van een typisch Weens opera- en operetteconcert met zangsolisten en orkest: een onvergetelijke avond!

  Dag 5

  Voormiddag tijd voor eigen interesse, museum, shoppen, terrassen, flaneren, het kan allemaal. Na de middag rijden we naar Schönbrunn om de keizerlijke zomerresidentie te bezoeken met een “grand tour”, met het enorme park, de wagenburg of een beklimming naar het mooie uitzicht over Wenen vanuit Gloriette. Daarna per autocar naar het draaiend restaurant in de Donautoren voor het avondmaal met een heerlijk uitzicht over de stad. Van hieruit vertrekken we terug richting Diepenbeek.

  Dag 6

  Tijdens de nacht, terugrit over de snelwegen naar Diepenbeek. Aankomst in de vroege voormiddag zodat we mooi op tijd thuis zijn om eindejaar te vieren. 
  top