Wenen anders
Meerdaagse reizen

Wenen anders

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

WENEN ANDERS BELEVEN. VERRASSEND, AVONTUURLIJK, NIEUW… DAT IS OOK WENEN!

De stad van de Habsburgers anders verkennen.

Wij bezoeken de Seegrotte met een rondleiding en een boottocht. Wij worden verwacht voor een avondconcert met diner in het Kursaal van Wenen. In deze reis is ook een opvoering van de Lipizzaner paarden, een bezoek aan de schatkamer, aan de keizerlijke appartementen van de Habsburgers en aan het Sissimuseum voorzien. We maken een panoramische avondrit door Wenen. Met de autocar bezoeken we de pittoreske oude stad Bratislava. Shoppen en genieten van een terrasje in deze stad kan natuurlijk ook. We keren terug naar Wenen met de splinternieuwe Twin City Liner. Een diner in de Donautoren mag ook niet ontbreken net zoals een rondleiding in de ondergrondse wereld van Wenen of een bezoek aan de UNO City. We bezoeken de filmlocatie van The Dritte Man Tour. We sluiten deze reis af met een romantische avondrondvaart met diner op de Donau.

Bij deze reis moet er heel veel gewandeld worden en is het dus belangrijk dat je goed te been bent. 

Reserveer deze reis

Eventhotel Pyramide

Het hotel bevindt zich in Vösendorf aan de zuidrand van Wenen, op 15 km van het centrum en aan het grootste shoppingcenter van Oostenrijk (SCS).

Faciliteiten

Het hotel beschikt over restaurant, wifi, een 5000 m² binnen- en buitenwellnessruimte met zwembad en een fitnessruimte.

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van wc, telefoon, flatscreen-tv, zithoek, airco, gratis wifi, safe, minibar, badkamer met bad of douche en föhn.

Eten en drinken

  • 5 x rijkelijk ontbijtbuffet
  • 2 x avondmaal met een driegangenmenu/buffet in hotel. (1 x Austria Trend Hotel Schillerplatz in Linz en 1 x Eventhotel Pyramide)
  • 3 x diner (1 x Donautoren, 1 x kursaal en 1 x avondrondvaart Donau)

Bezoeken

Seegrotte, diner in het Kursalon, Sisi Museum, Kaiserappartementen, Schatkamer, Twin City Liner, diner Donautoren, avondrondvaart met diner

Facultatief: Weens concert € 63, Ondergrondse wereld € 24, UNO City € 12

Kledij

Aangepaste kledij voor het ondergrondse Wenen, dinerkledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • Alles inclusief behalve Dritte Man Tour, Weens concert, Ondergrondse wereld of UNO City.
  • PRIJS ONDER VOORBEHOUD. TARIEVEN VAN DE (INBEGREPEN & NIET INBEGREPEN) UITSTAPPEN KUNNEN NOG WIJZIGEN
  • 2 x dagreis (met tussenovernachting tijdens heenreis)

Activiteiten

Wenen anders - 6 dagen

Wenen anders beleven.

Verrassend, avontuurlijk, nieuw… dat is ook Wenen?


Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 883 km

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek. Over Duitse autosnelwegen, met de nodige stops, richting Oostenrijk. Aankomst en avondmaal in ons hotel in Ober-Oostenrrijk.

Dag 2 - 146 km

Na het ontbijt vertrek naar Hinterbühl voor ons facultatief middagmaal. Namiddag is er een rondleiding en boottocht voorzien in de Seegrotte van Hinterbühl. Dit is het grootste ondergrondse meer van Europa dat door een natuurlijk fenomeen ontstaan is. Daarna rijden we naar ons hotel voor de incheck en kamerverdeling. We eindigen deze dag met een avondrondvaart door Wenen met diner. Stap aan boord van de MS Wien en vaar langs de romantisch verlichte oevers van Wenen met o.a. sterrenwacht Urania, sluis Freudenua, het moderne Wenen en afvalverbrandingsinstallatie beschilderd door Hundertwasser. Neem een glaasje bubbels en geniet van een romantisch diner aan je gereserveerde tafel. Laat de romantiek je opnieuw bekoren tijdens deze tocht.

Dag 3 - 82 km

Na ons ontbijt reizen we per bus van Wenen naar Bratislava. Een reis van slechts een uur. Tijdens de rondleiding in Bratislava zie je de hoogtepunten van deze charmante hoofdstad en krijg je genoeg vrije tijd om de stad zelfstandig te verkennen. Geniet van heerlijke koffie met taart of lunch of een biertje afhankelijk van jouw interesse. Vrij facultatief middagmaal in Bratislava. We keren terug met de splinternieuwe Twin City Liner. Ervaar de snelste verbinding tussen Wenen en Bratislava via de Donau. Je vaart met een catamaran met hoge snelheid en met veel comfort. Geniet van het spectaculaire uitzicht terwijl je in slechts 75 minuten tussen de 2 steden reist. Daarna per autocar naar het draaiend restaurant in de Donautoren voor het avondmaal met een prachtig uitzicht over de stad Wenen.

Dag 4 - 35 km

Na het ontbijt begeven we ons in de wereld van de Keizerlijke Habsburgers. We bezoeken het Sisimuseum, de kaiserappartementen en de schatkamer. In het Sisimuseum kan men haar trouwkleed, haar trouwjuwelen en de zwarte mantel bekijken en leren we er over haar leven met de vreugdevolle en treurige momenten. De oorspronkelijke woonappartementen van Kaiser Franz Joseph & Kaiserin Elisabeth met zijn waardevolle zilveren bestekken, glas en porselein geven je een indruk over de keizerlijke tafelcultuur. Vrij facultatief middagmaal in Wenen. Namiddag gaan we naar het onbekend ondergronds Wenen. We nemen je mee naar de ondergrondse cryptes van St.Mechael, een van de best bewaarde ondergrondse begraafplaatsen in de stad. We verkennen de historische kelders met allerlei toepassingen. Na ons avondmaal in ons hotel ontdekken we de mooiste bezienswaardigheden van Wenen tijdens een panoramische busrit rond de stad. Bewonder de prachtige gebouwen, schitterend in de nacht, waaronder het Parlement, het stadhuis, het Burgtheater, de Weense Staatsopera en het Belvederepaleis.

Dag 5 - 38 km

Na ons ontbijt bezoeken we de beroemde Lipizzanerpaarden. Je zult onder de indruk zijn van de prestaties van de beroemde paarden op een adembenemende locatie, de barokke Winter Riding School. We wonen een training van de Lipizzaners en hun berijders bij. Geniet in deze sfeer van de geweldige prestaties van de ruiters en van de Lipizzaners! Vrij facultatief middagmaal in Wenen. 
Namiddag brengen we een bezoek met geleide rondgang aan het BUREAU VAN DE VERENIGDE NATIES IN WENEN, beter bekend als UNO City Center. Vervolgens begeven we ons naar één van de bekendste Weense paleizen voor het bijwonen van een typisch Weens opera- en operetteconcert met zangsolisten en orkest. Ons diner in het restaurant wordt vooraf gegaan door het concert van the Sound of Vienna. Dit wordt een onvergetelijke typische Weense avond..

Dag 6 - 1027 km

Na een uitgebreid ontbijtbuffet verlaten we ons hotel voor de terugrit over de snelwegen naar Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis (heenreis met tussenovernachting)

top