Barcelona
Meerdaagse reizen

Barcelona

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

HOOFDSTAD VAN CATALONIE

We doorkruisen Frankrijk volledig van noord naar zuid. Onze autocar passeert de volgende regio’s: Lorraine, Bourgogne, Rhône-Alpes en Languedoc-Roussillon. Met tussenovernachting in Nîmes of Montpellier. ‘s Anderendaags in de voormiddag rijden we langs de Middellandse Zee en steken de Pyreneeën over op weg naar Barcelona. Reeds in de Romeinse tijd was Barcelona de belangrijkste stad en haven rond de Middellandse Zee, dat is nu nog steeds zo. Ons centraal gelegen hotel ligt op wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden: de Ramblas, de vroeggotische kathedraal in de Barri Gotic, het park de la Ciutadella en de Eixample of Ensanche. Buurt met de modernistische gebouwen zoals de Sagrada Familia, La Pedrera, Hospital Sant Pau, Palau de la Musica, Palau Güell. En nog vele andere pareltjes zoals de Plaça Reial en de supergrote zeer gevarieerde ‘La Boqueria’ markt. Ook het Olympisch Stadion op de Montjuïc en iets verder het bedevaartsoord van de Zwarte Madonna in Montserrat worden uitvoerig bezocht en verkend. Onze terugrit verloopt langs de gekende snelwegen. 

Reserveer deze reis

Hotel Exe Mitre

Ons centraal gelegen hotel ligt op wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden: de Ramblas, de vroeggotische kathedraal in de Barri Gotic, het park de la Ciutadella en de Eixample of Ensanche. 

Bezoeken

Voorzie een budget van maximum € 50 per persoon voor o.a.: Kathedraal ‘Santa Aulalia’ La Pedrera Basiliek Santa Maria del Mar Parc Guëll Hospital Sant Pau (gebaseerd op prijzen 2019 - prijzen kunnen nog wijzigen)

Kledij

Voorzie aangepaste kledij, wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 7 mei tot donderdag 12 mei 6 dagen / 5 nachten € 645 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in kamer met ontbijt. Heen- en terugreis in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis met tussenovernachting 

Activiteiten

Barcelona - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek en via Luik naar Luxemburg en de Franse regio Lorraine. We passeren de steden Metz, Nancy en Toul alvorens in de buurt van Dijon te komen. De grote Franse wijnstreken liggen nu rechts en links van de snelweg: de gekende bourgognewijnen van Nuits-Saint-Georges en Beaune gaan de Mâconnais wijngaarden vooraf en worden gevolgd door de Beaujolais streek. In Lyon steken we de Saône over en blijven nu de Rhône volgen langs de ‘fruittuin’ van Frankrijk, tot Orange en hier volgen we rechts de A9 naar Spanje. Onze overnachting hier is in de regio Provence of omgeving (bv. Perpignan).

Dag 2

We doorkruisen de regio: Languedoc-Roussillon en langs de Middellandse Zee rijden we naar de Pyreneeën waar de Frans-Spaanse grens ligt. In Spanje, nabij de stad Girona met het beroemde Dalí museum, blijven we opnieuw de kusten van de Middellandse Zee volgen tot Barcelona, waar we ca. 14.00 uur toekomen. Na een korte lunchpauze rijden we recht naar het centrum van de Catalaanse hoofdstad: Barcelona. Een eerste uitgebreid bezoek beginnen we bij de ‘tempel’ Sagrada Família. Een enorme modernistische realisatie van architect Antoni Gaudí. Een uitgebreide verkennende bezichtiging of bewondering met veel uitleg rondom deze kerk zal ons wel duidelijk maken dat de inhuldiging eerst voorzien is voor het jaar… 2074. Nadien volgt een verkenning van het historische centrum Barri Gòtic met de kathedraal, het bisschoppelijke paleis, het oude Romeinse forum en het huidige stadshuis en provinciegebouw in de nabijheid van ‘Plaça del Rei’ en de ‘Plaça Reial’. Van hieruit verkennen we de diverse ‘Ramblas’ tot in het echte huidige centrum van de stad nl. de ‘Plaça de Catalunya’. Hierna gaan we naar ons hotel voor het avondmaal.

Dag 3

Barcelona: de hoofdstad van de deelstaat Catalonië staat (2013) op de eerste plaats ter wereld als congresstad. Dus wil dat ook zeggen dat er oneindig veel te zien en te bewonderen valt. De diverse stadswijken zoals: Barri Gòtic, de renaissance Eixample, de oude havenwijk, het bergachtige Montjuïc tot zelfs het ooit verloederde ‘El Raval’ en de moderne uitbreiding langs de noordelijke zeekust zijn allemaal plaatsen om te bezoeken. De grote modernistische architecten zoals Gaudí i Cornet, Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch en vele anderen hebben er pareltjes gebouwd. Maar ook de monumentale staatsgebouwen en musea naast de parken zoals ‘Parc de la Ciutadella’ en ‘Parc Güell’ zijn fantastisch. En nu maar uitkijken waar we het eerst aan beginnen.

Dag 4

In het prachtige berglandschap van het binnenland ligt Montserrat (= de gezaagde berg) één van Spanjes meest bezochte bedevaartplaatsen, ter ere van de “Zwarte Madonna met kindje”. De bergachtige wegen ernaartoe en de spectaculaire ligging van het klooster zijn een must voor iedereen die Catalonië bezoekt. Op onze terugweg over de Avinguda Diagonal (vroeger Avenida del Generalísimo Francisco Franco) brengen we een bezoek aan de oude Joodse berg: Montjuïc, waar in het verleden (1992) de Olympische Spelen plaatsvonden.

Dag 5

Alvorens Barcelona te verlaten brengen we nog een uitgebreid bezoek aan ‘Parc Güell’, een sprookjesachtig park vol fantastische gebouwen en tot de verbeelding sprekende fonteinen en relaxbanken door architect Gaudí, ter ere van zijn mecenas Güell. Tussen de berg Tibidabo, aan onze linkerkant en de Torre Agbar rechts rijden we de stad uit. Als we links van ons, in de Pyreneeën, een groot verstrekt kasteel uit de Napoleontische oorlogen zien opduiken, zijn we reeds in de nabijheid van de Spaans-Franse grens: Le Boulou. Met de Middellandse Zee rechts en het gebied der Katharen links rijden we door deze mooie streek waar het stadje Rivesaltes ligt met zijn fijne zoete wijnteelt, en iets verder rechts liggen de uitgestrekte oesterkwekerijen van Sète. We passeren de steden Perpignan, Montpellier en Nîmes alwaar rechts van ons de Camargue ligt. Voorbij Avignon blijven we opnieuw de Rhône volgen via Orange, Montélimar en Valence tot Lyon. Overnachting in de Bourgogneregio.

Dag 6

Langs de gekende route van onze heenreis terug doorheen de Bourgogne en Lorraine naar Luxemburg en tenslotte door de Ardennen naar Luik en Diepenbeek. Onderweg wordt er regelmatig gestopt en is er gelegenheid tot lunch en/of avondmaal. 
top