Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Praag, de gouden hoofdstad met de 100 torens, was steeds het lichtpunt in het Oosten en is nu een van de mooiste steden in Europa. Langs de schitterende boulevards kan je naast de klassieke kunststromingen ook de Art Nouveau bewonderen, maar vooral genieten van de romantiek van een oude stad, die door de UNESCO tot werelderfgoed werd gemaakt.

VERTREKDATUM 26/12: PRAAG IN KERSTSFEERBekijk hieronder het verslag van reiziger Jean Geelen.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Penta Hotel

Uitstekend gelegen, stijlvol en comfortabel hotel.

Kamers

De gezellig ingerichte kamers zorgen voor een relaxte sfeer en zijn uitgerust met alle comfort: flatscreen-tv, gratis wifi, safe, badkamer met regendouche en haardroger. 

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 5. 

Bezoeken

Inkom- en deelnamegelden (inclusief boottocht) circa: 1800 CZK of ± € 75

Indien dag 2 op een zaterdag valt, wegens sabbatdag bij de Joden, verwisselen we dag 2 en 3.

Kledij

Voorzie goede wandelschoenen (de stad wordt wandelend verkend omdat in de historische stad geen autocar kan rijden).

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Tsjechië behoort niet tot de Eurozone. Vanaf de Tsjechische grens werken wij met Tsjechische Kronen. Bij Belgische banken kan je Tsjechische Kronen kopen (tijdig aanvragen). In Praag kan je met Visa of Maestro in de bank geld uit de muur halen. Men kan in Praag betalen met Euro’s, doch vaak krijgt men Kronen terug aan een niet vooraf gekende koers. In de meeste handelszaken aanvaardt men kredietkaarten. Kronen best wisselen in België.

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
woensdag 11 sep tot zondag 15 sep 5 dagen € 659 Reserveer
woensdag 30 okt tot zondag 3 nov 5 dagen € 640 Reserveer
donderdag 26 dec tot maandag 30 dec 5 dagen € 599 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Programma Praag - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - ± 840 km

Vertrek te Diepenbeek in de vroege ochtend. Via Frankfurt, Nürnberg bereiken wij met regelmatige stopplaatsen de nieuwe grensovergang Rozvadov, waar mogelijkheden zijn om geld te wisselen. We rijden doorheen het Boheemse heuvellandschap via Pilsen naar Praag. Aankomst circa 18.00 u. Afhankelijk van het weer en de beschikbare tijd verkennen we te voet de omgeving van ons hotel. Avondmaal in ons hotel.

Dag 2

Voormiddag op de burcht te Praag. We bezoeken de schitterende bibliotheek van het Strahovklooster, het heiligdom van Loreto en wij zijn getuigen van de aflossing van de presidentiële wacht. Vrije lunch. Na de middag een wandeling langs de drukke Nerudova richting Karlsbrug naar de overzijde van de stad en de Moldau, de Mala Strana voor een bezoek aan de mooiste barokkerk Sint-Nicolaas van de Kleine Zijde en de kerk met het Kindje Jezus van Praag. Onze wandeling wordt verdergezet via Kampa met een deugddoende pauze en terug over de Karlsbrug naar de Oude Stad via de Clementinum en de Karlova (winkelstraat). Terugkeer naar het hotel. Avondmaal in het hotel.

Dag 3

Geleide stadswandeling beginnende bij het station van Praag in de voormiddag. Via het Wenceslasplein naar de Oude Stad en de Kruittoren. Een kleine pauze tijdens de voormiddagwandeling en verder verkennen van de Oude Stad. Via een aantal mooie barokkerken naar de markt van de Oude Stad, een prachtig stadsplein met mooie Jugendstilgevels en het beroemde astrologische uurwerk en de indrukwekkende Tynkerk en de Hussietenkerk Sint-Nicolaas. ’s Middags gelegenheid tot een boottocht op de Moldau met buffet. Tijdens de namiddag bezoeken wij de joodse wijk met zijn synagogen en het beroemde joodse kerkhof. Aansluitend vrije tijd. Terugkeer naar het hotel en avondmaal.

Dag 4

Voormiddag naar Praagse Burcht. Verder een bezoek aan de burcht met de Koninklijke tuin (enkel tijdens lente en zomer), de Sint-Vituskathedraal, de Wenceslaszaal in het koninklijk paleis, de Sint-Jorisbasiliek en het Gouden Straatje. Na een pauze dalen wij de Burcht af en wandelen we nog naar de tuinen van het Wallensteinpaleis (enkel in lente en zomer). Terug via Rudolfinum naar de reeds gekende markt van de oude stad. Vrije lunch. Namiddag vrije tijd voor shopping en concertbezoek (zelf reserveren) of een museumbezoek. Terugkeer naar hotel. Avondmaal in hotel. Voor de gegadigden ‘s avonds met de metro naar de historische stad voor een zicht op de mooie verlichting.


Dag 5 - ± 840 km

Terugreis via Pilsen en Frankfurt naar Diepenbeek, waar wij ’s avonds aankomen.

Vervoer

2 x dagreis

top