Luzern - Vierwoudstedenmeer - Interlaken - Hotel Alpbach
Meerdaagse reizen

Luzern - Vierwoudstedenmeer - Interlaken - Hotel Alpbach

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Luzern - Vierwoudstedenmeer - Interlaken

Wie Zwitserland denkt te kennen, komt steeds weer voor verrassingen te staan. Dit kleine land toont een ongelofelijke verscheidenheid in de natuur. Het is juist die streek rond het Vierwoudstedenmeer, waar wij onze verblijfplaats hebben, waar Zwitserland is ontstaan uit een eeuwenoud Eedgenootschap, de oudste democratie van Europa, een weelde aan kantons en evenveel talen als België. Het klimaat is meestal gematigd en de eeuwenoude steden bewaren de erfenis uit een zeer rijk verleden. Wij bezoeken de mooiste bergdorpjes tot de dienstdoende hoofdstad Bern en de steden Luzern, Interlaken, Küssnacht en Einsiedeln. Steeds zullen wij ontdekken hoe mooi Zwitserland die oude architectuur heeft weten te bewaren zonder daarbij  de allernieuwste ideeën te vergeten voor wegen, treinen, kabelbanen of de meest moderne betonconstructies. 

OPGELET: het gebruik van mobiel internet in Zwitserland is heel duur. (Hoge roamingkosten)

Hotel Alpbach

Hotel Alpbach ligt op een rustige locatie in het centrum van Meiringen, op slechts 300 meter van het treinstation.

Faciliteiten

Het Alpbach heeft diverse wellnessfaciliteiten, waaronder een sauna, een stoombad en een solarium. Het biedt een restaurant, een spa en gratis wifi.

Kamers

Alle kamers van het Hotel Alpbach zijn voorzien van satelliettelevisie, een kluisje en een badkamer met een haardroger.  

Eten en drinken

INBEGREPEN

  • Welkomstdrank
  • Ontbijtbuffet met schuimwijn
  • 1 x boerenbuffet
  • 1 x fondue als afscheidsdiner, de andere dagen een driegangenmenu 

Bezoeken

Heel wat bezoeken aan kerken e.d. zijn gratis, maar voor de meeste historische monumenten en musea is de toegang betalend, net zoals de plaatselijke gidsen.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringpas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro en Zwitserse franken alhoewel de Euro ook aanvaard wordt. Geldautomaten zijn voldoende aanwezig. Kredietkaarten worden in de meeste winkels & horeca aanvaard.

Netspanning

220V. Haardroger aanwezig in de hotelkamer. Voor een scheerapparaat is geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Zwitserland - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - Luzern

Wij vertrekken vanuit Diepenbeek. Heenreis langs Luxemburg, het Franse Lotharingen en de Elzas naar Basel. In Zwitserland rijden we doorheen het Mittelland, langs de Vierwaldstattersee en de stad Luzern. Deze stad met de eeuwenoude Kapelbrug gaan we nog uitgebreid bezoeken vooraleer wij in Meiringen aan ons hotel aankomen, waar we het avondmaal gebruiken en overnachten.

Dag 2 - Aareschlucht en Bern

Na het ontbijt gaan wij naar de “Aareschlucht” kort bij onze verblijfplaats. Hier heeft de rivier de Aare, door duizenden jaren uitslijting een diepe kloof tussen twee bergen gemaakt, die wij gaan bezoeken. Vanuit de beste richting van west naar oost, omdat je van hieruit een steeds nauwer wordende kloof tegemoet gaat en de ervaring sterker wordt in de donkerder wordende gangen. In de namiddag gaan wij naar de dienstdoende hoofdstad van Zwitserland, Bern. Wij wandelen langs de oude binnenstad met zijn vele bruggen en fonteinen, het Bundeshaus, de Munster met zijn 100 m hoge toren, het Rathaus, de astronomische klok en de beroemde berenkuil.

Dag 3 - Trümmelbachfälle, Interlaken en Tandradtrein Rothorn of boottocht

Vandaag vertrekken wij naar de Lauterbrunnen voor een bezoek aan de Trummelbachfalle. Dit zijn 7 watervallen die met een geluid van een trommel door de rotsen naar beneden storten. Daarna gaan wij naar het gletsjerdorp Grindelwald en Interlaken, zo mooi gelegen tussen de Jungfrau en de Brienzersee. In Brienz kunnen wij met de tandradtrein naar de Rothorn gaan of een boottocht maken op de Brienzersee, of een wondermooie wandeling maken langs het water.

Dag 4 - Meiringen

Vandaag bezoeken wij eerst het openlucht Freilichtmuseum in Ballenberg, met meer dan 100 eeuwenoude gebouwen uit heel Zwitserland. Museumstrasse 131 in Hofstetten bij Brienz. Wij hebben hier een hele voormiddag nodig om alles te kunnen bezichtigen. In de namiddag brengen wij een bezoek aan de Meringuesfabriek in Meiringen, waarna wij meringue gaan proeven met een koffie in de tearoom Lüthi. En zo de waarheid achter de meringue leren kennen of hier voor het eerst de meringue werd uitgevonden.

Dag 5 - Passentocht

Deze dag verblijven wij in de hoge bergen en rijden eerst via de Sustenpas of omgekeerd via de Grimselpas naar Andermatt. Wij blijven in de hogere sferen via de Furka en Grimselpas en kunnen de ganse tijd genieten van de prachtige panorama’s van de Zwitserse Alpen. In de namiddag zoeken wij het nog hogerop door via de Sustenhorn 3500 m, de Dammastock 360 0m en de Finsteraarhorn 4300 m, eindelijk terug lagere regionen op te zoeken en terug naar ons hotel te keren.

Dag 6 - Einsiedeln-Kussnacht

Dit kan wel een drukke dag zijn, want wij maken een prachtige rondrit tot bijna in Zürich, de grootste stad van Zwitserland. Via Altdorf de stad van Wilhelm Tell, waar we met de bus voorbijrijden, om het bekende pelgrimsoord met de zwarte Madonna, Einsiedeln, met zijn prachtig klooster en kerk te gaan bezoeken. In de namiddag vertrekken wij naar Küssnacht en de Astridkapen ter herinnering aan het tragisch overlijden van koningin Astrid, die hier verongelukte. Wij ronden nog het Vierwoudstrekenmeer af en keren opnieuw naar ons hotel via Luzern waar we nog een laatste bezoek brengen aan het “löwendenkmal” en de stadswallen.

Dag 7 - Diepenbeek

Na het ontbijt nemen wij afscheid van ons hotel en de Zwitserse Alpen. Onderweg houden wij nog regelmatig halt voor de gebruikelijke stops. Voor de rust- en rijtijden en de versterking van de innerlijke mens voor het middagmaal en avondmaal. Wij komen rond 19.00 uur aan in Diepenbeek.

top