Zuid-Wales
Meerdaagse reizen

Zuid-Wales

Algemeen
Foto's
Activiteiten

Zuid-Wales heeft de toerist heel veel te bieden. We rijden door een spectaculaire countryside, een National Park en een Area of Outstanding Natural Beauty met een dramatische kustlijn. Een van de mooiste tuinen van Wales, de Writing Shed van Dylan Thomas, een treinritje, een wandeling langs de kust, St. Davids… staan allemaal op het programma. Tijd om kennis te maken met de Welshmen die fier zijn op hun geschiedenis en cultuur!


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten


Kledij

De kustwandeling is op eigen risico, beschikken over een goede conditie en stevige wandelschoenen zijn aangeraden.

Documenten

Voor EU-burgers volstaat de identiteitskaart (niet EU-burgers hebben een internationale reispas nodig – vraag na op je gemeentehuis). ZEER BELANGRIJK!!! Zonder identiteitskaart kom je Groot-Brittannië niet in! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een identiteitsbewijs kunnen voorleggen (met foto!), verkrijgbaar op het gemeentehuis. Europese ziekteverzekeringspas en SIS-kaart niet vergeten (vraag na bij je ziekenfonds).

Munten

Voor Engeland de Engelse pond. Onderweg de Euro.

Netspanning

230V – speciale stekker nodig (adapter)

Activiteiten

Zuid-Wales - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Genieten van levendige steden en rustige stranden

DAG 1

Vertrek in Diepenbeek in de vroege ochtend. Overtocht Calais-Dover met luxeferry of de Shuttle. Vanuit Dover/Folkestone verder naar Zuid-Wales. Rond het middaguur houden we halt om te lunchen. De reis wordt regelmatig onderbroken om de benen eventjes te strekken en een luchtje te scheppen. We komen in de vroege avond aan bij ons hotel dat gelegen is in Tenby. Tenby is een ommuurde stad aan zee in het graafschap Pembrokeshire. Ons hotel heeft een prachtig uitzicht op zee!

DAG 2

Met de sportieve deelnemers starten we de dag met een uitgebreide wandeling waarbij we het Pembrokeshire Coastpath volgen en adembenemende uitzichten over het kanaal van Bristol voorgeschoteld krijgen. Na de middag verkennen we Tenby met een lokale gids en staat er ook nog een bezoek aan een plaatselijke brouwerij op het programma.

DAG 3

We starten de dag met een bezoek aan de prachtige kathedraal van St. David’s. Al bijna 14 eeuwen is de kathedraal een belangrijk pelgrimsoord. Ook Saint Govan’s Chapel, een van Wales’s meest magische gebouwen, staat op het programma. Tel de trappen! Volgens de legende zijn de trappen naar beneden niet hetzelfde aantal als de trappen naar boven!

DAG 4

Vandaag staat er cultuur op het programma. The Writing Shed van Dylan Thomas is een must voor iedereen die naar Zuid-Wales komt om te zien waar de beroemdste Welshe dichter zijn inspiratie haalde. Verder maken we nog een ritje met een historische stoomtrein doorheen een pittoresk landschap om ons daarna te verplaatsen naar ons volgende hotel dat in de havenstad Swansea ligt.

DAG 5

Een bezoek aan Zuid-Wales is niet volledig als je geen tuin hebt bezocht. De tuin die we bezoeken is een van de mooiste in Wales. Iedereen krijgt de mogelijkheid om op eigen houtje te genieten van de prachtig aangelegde tuin en het prachtige, geklasseerde mansion. Het programma wordt verdergezet met een bezoek aan de Mumbles en een ritje dat ons brengt naar een “area of outstanding natural beauty !”

DAG 6

Op onze terugreis houden we rekening met onze vermoeide deelnemer en stoppen we regelmatig om eventjes de benen te strekken. In Dover/Folkestone maken we terug de oversteek naar het vasteland.

Aankomst te Diepenbeek voorzien rond 23.00 uur.

Vervoer

Overtocht met de ferry

top