Berlijn - Golden Tulip Berlin - Hotel Hamburg
Meerdaagse reizen

Berlijn - Golden Tulip Berlin - Hotel Hamburg

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

BERLIJN

Berlijn is een van de hipste plekken van Europa. Jong en oud voelen er zich thuis. De stad bruist van energie, is creatief en hypet als nooit te voren. In de zomermaanden heerst er een superstemming. Het krioelt er van de bezienswaardigheden met toppers zoals Potsdamer Platz, de Reichstag, Brandenburger Tor, Siegessäule en het trendsettende shoppingcenter Bikini-Haus. Kunst en cultuur kennen er geen grenzen. Voor de alternatievelingen is er het RAW-Gelände, de Street Art en de graffiti. Maar ook liefhebbers van de klassieken komen aan hun trekken. Het museumeiland behoort tot de belangrijkste culturele plekken in de wereld.


BERLIJN & POTSDAM

Berlijn is hip. Berlijn is trendy. Berlijn is ‘the place to be’ en weer de metropool van weleer. De val van de Muur zorgde voor een nooit geziene verandering in West-Europa. Nergens ter wereld bouwde men aan zo een hoog tempo als in Berlijn met als gevolg dat de hoofdstad van Duitsland het mekka van de moderne architectuur werd. De bouwputten van de jaren ’90 zijn nu toppers als de Potzdamer Platz, de Reichstag, de regeringswijk, het Berliner Hauptbahnhof en de trendsettende shoppingcenters Mall of Berlin en het Bikini-Haus. Maar ook liefhebbers van de klassieken komen aan hun trekken. Kunst en cultuur kennen er geen grenzen. En alsof dat nog niet genoeg is rijden we ook nog naar Potsdam waar we kennismaken met UNESCO Werelderfgoed: park Sanssouci.

Berlin ist ohne Zweifel eine Reise wert!


Bekijk ook zeker eens onze andere reizen naar Berlijn zoals:

Golden Tulip Berlin - Hotel Hamburg

Gelegen in een rustige zijstraat in het centrum van Berlijn, op enkele minuten wandelen van het warenhuis KaDeWe en de winkelstraat Kurfürstendamm.

Faciliteiten

In het stijlvolle restaurant Rienäcker of op het zomerterras kan je genieten van internationale à-la-cartegerechten. Drankjes worden geserveerd in de stijlvolle Botho Lounge & Bar, met een gezellige open haard.

Kamers

Modern design harmonieert met warme kleuren. Gratis wifi. Kamers met breedbandinternet, tv, airconditioning, minibar, kluis, haardroger, thee- en koffiestation.

Eten en drinken

We verblijven 3 x in halfpension en 1 x kamer & ontbijt. Geniet van ons vitale ochtendbuffet dat aan je wensen voldoet. Knapperige ontbijtgranen, vers fruit, verschillende soorten yoghurt, verschillende soorten brood, kaas en vleeswaren, vruchtensappen, koffiespecialiteiten en warme gerechten.

2 x avondeten driegangenmenu in het hotel.

1 x avondeten in restaurant buiten het hotel.

1 x vrij facultatief avondeten in de stad.

Bezoeken

Inkomgelden (prijzen onder voorbehoud van wijziging):

  • Olympiastadion € 8
  • Pergamonmuseum € 12
  • Neues Museum € 14
  • Berliner Dom € 7
  • Museum für Fotografie € 10
  • boottocht op de Spree (1 uur) € 14
  • reis 27/11-01/12: Christmas Garden Berlin (inclusief toegang Botanisch Museum): € 6

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220 V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Berlijn - Potsdam -5 dagen

Cultuur- en ontspanningsreis

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Berlijn is hip. Berlijn is trendy. Berlijn is ‘the place to be’ en weer de metropool van weleer. De val van de Muur zorgde voor een nooit geziene verandering in West-Europa. Nergens ter wereld bouwde men aan zo een hoog tempo als in Berlijn met als gevolg dat de hoofdstad van Duitsland het mekka van de moderne architectuur werd. De bouwputten van de jaren ’90 zijn nu toppers als de Potzdammer Platz, de Reichstag, de regeringswijk, het Berliner Hauptbahnhof en de trendsettende shoppingcenters Mall of Berlin en het Bikini-Haus. Maar ook liefhebbers van de klassieken komen aan hun trekken. Kunst en cultuur kennen er geen grenzen. En alsof dat nog niet genoeg is rijden we op dag 4 naar Potsdam waar we kennismaken met Unesco Werelderfgoed: park Sansscouci. Berlin ist ohne Zweifel eine Reise wert!


Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. Via Nederland naar het Ruhrgebied en richting Hannover. Bezoek aan de voormalige grensovergang Helmsteldt-Marienborn. Tijdens deze heenreis worden er een tweetal stops ingelast. Vrij middagmaal. In de late namiddag rijden we via Grunewald Berlijn binnen en doen we het wondermooie Schloss Charlottenburg aan. Avondeten in het hotel. Vrije avond.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we op zoek naar sporen van de Muur: Checkpoint Charlie, East-Side Gallery en Bernauer Strasse. We bezoeken ook de Russische gedenkplaats Treptower Park. Vrij middagmaal in de buurt van de Berliner Dom. Namiddag bezoeken we de Dom, de Häckische Höfe, het Joods kwartier en is er vrije tijd om te winkelen, een terrasje te doen of een van de schitterende musea mee te pikken. In de vooravond bezoeken we het vroegere centrum van West-Berlijn met de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche en het KDW, het Harrods van Berlijn. We eten in een plaatselijk restaurant en rijden daarna naar de Potsdamer Platz: Berlin by night op zijn best.

Dag 3

Na het ontbijt maken we een wandeling in de buurt van de Brandenburger Tor met o.a. de bunker van Hitler, het Holocaust Denkmal, de Pariser Platz, het Bundeskanzleramt en Berlin Hauptbahnhof. Vrije maaltijd aan het mooiste plein van Berlijn, de Gendarmenmarkt. Namiddag bezoeken we de Hedwigskathedraal, de Bebelplatz en passeren we de Staatsoper, de Universität en de Neue Wache. Als het weer het toelaat, maken we een boottocht op de Spree. Daarna gaan we een avondje stappen. Vrij facultatief avondeten in de omgeving of in het hotel.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar Potsdam, een twintigtal kilometer ten westen van Berlijn. Wij maken er een wandeling in het prachtige park Sanssouci. Bezoek aan het mooie keizerlijke slot is facultatief. Vrij middagmaal in de stad. In de late namiddag gaan we richting Alexanderplatz. Boven in de Fernsehturm krijgen we een mooi panoramisch zicht op Berlijn. Avondeten in het hotel. Vrije avond.


Voor de reis van 27/11-01/12 wordt deze namiddag een bezoek gebracht aan Christmas Garden Berlin in de botanische tuinen. 

Dag 5

Na het ontbijt laden wij onze bagage in en vertrekken we via dezelfde weg richting België. Onderweg stoppen we weer een tweetal keer. Aankomst in Diepenbeek in de vroege avond.

Berlijn - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Berlijn is een van de hipste plekken van Europa. Jong en oud voelen er zich thuis. De stad bruist van energie, is creatief en hypet als nooit te voren. In de zomermaanden heerst er een superstemming. Het krioelt er van bezienswaardigheden met toppers zoals Potsdamer Platz, de Reichstag, Brandenburger Tor, Siegessäule en het trendsettende shoppingcenter Bikini-Haus. Kunst en cultuur kennen er geen grenzen. Voor de alternatievelingen is er het RAW-Gelände, de Street Art en de graffiti. Maar ook liefhebbers van de klassieken komen aan hun trekken. Het museumeiland behoort tot de belangrijkste culturele plekken in de wereld.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. Onderweg bezoeken we de voormalige grensovergang Helmstedt-Marienborn. Tijdens de heenreis worden een tweetal stops ingelast. Via Grunewald rijden we Berlijn binnen. In de late namiddag doen we nog het Olympiastadion en Schloss Charlottenburg aan. Avondmaal in het hotel. Vrije avond.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we op zoek naar sporen van de Muur: Checkpoint Charlie, East Side Gallery en Bernauer Straβe. We bezoeken ook de Russische gedenkplaats Treptower Park. Voor de ruime middagpauze rijden we naar Mauer Park. Je leert er de echte Berlijnse stadscultuur kennen. Na de middagpauze maken we nog een korte wandeling door de trendy wijk Friedrichshain en snuiven we de relaxte sfeer op van het RAW-Gelände. Avondeten in plaatselijk restaurant. Afsluitend: Potsdamer Platz by Night.

Dag 3

Na het ontbijt maken we een wandeling in de buurt van Brandenburger Tor: o.a. Führerbunker, Holocaust Denkmal, Pariser Platz, Bundeskanzleramt, Spreeufer, Hauptbahnhof (koffiepauze) en de regeringswijk. Vrij middagmaal in de buurt rond de Hackesche Höfe. Aansluitend: korte wandeling door de voormalige joodse wijk. Namiddag: sightseeing in wat ooit West-Berlijn was en bezoek aan Reichstag (o.v.) Vrij facultatief avondeten in de omgeving of in het hotel.

Dag 4

Na het ontbijt maken we een wandeling door voormalig Oost-Berlijn: o.a. Alexanderplatz, Fernsehturm, Nikolaiviertel, Unter den Linden (koffiepauze), Bebelplatz, Gendarmenmarkt en Gallery Lafayette. Vrij middagmaal in de buurt van het Museuminsel. Namiddag: keuzeprogramma tussen (facultatief) museumbezoek Neues Museum of Berliner Dom, boottocht of een rit naar de Kurfürstendamm met KADEWE, Bikini-Haus Berlin en de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Avondmaal in het hotel.

Dag 5

Na ontbijt bagage inladen en vertrek terug naar België. Twee tussenstops en facultatief middagmaal onderweg. Aankomst Diepenbeek in de vroege avond.

top