Zwarte woud – Culinair
Meerdaagse reizen

Zwarte woud – Culinair

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 

Van pollepel tot kurkentrekker

Het Zwarte Woud is ook gekend omwille van zijn verfijnde keuken en zijn uitgelezen wijnen. Hotel Engel is reeds sinds jaar en dag een culinair tophotel met twee gekende meester-koks. Tijdens deze reis wordt vooral aandacht besteed aan alles wat met gastronomie te maken heeft. Wij bezoeken twee van de beste wijnhuizen in het Zwarte Woud. Wij krijgen rondleidingen in de gekende bierbrouwerij van Rothaus en in de schnapsbranderij van Frau Lehmann in Oberharmersbach. Daarnaast bussen wij langs de mooiste landschappen en brengen wij een bezoek aan het pittoreske Gengenbach en genieten wij van het gekende kuuroord Titisee.

Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel, in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 4.

Bezoeken

In deze reis zijn de volgende kosten inbegrepen in de prijs: 

  • Rondleiding en proeverij in de wijnhuizen
  • Inkom en rondleiding in de bierbrouwerij
  • Wijnen tijdens het zesgangengmenu "Van pollepel tot kurkentrekker"

Kledij

Wandelkledij en -schoeisel wordt aanbevolen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Zwarte Woud - 4 dagen Van pollepel tot kurkentrekker

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Culinaire wijnreis naar het Zwarte Woud

Dag 1

Op de heenreis bezoeken wij een gekend wijnhuis. Wij krijgen een rondleiding door de wijnkelders en genieten daarna van enkele schitterende wijnen van dit uitstekende wijnhuis. Het avondeten voorziet een excellent viergangenmenu in Hotel Engel.

Dag 2

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan de Schnapsbranderij Lehmann. ’s Middags genieten wij van een boerenvesper. In de namiddag gaan wij op verkenning in Gengenbach, een leuk, pittoresk stadje in het noorden van het Zwarte Woud. Voor de liefhebbers maken wij een wandeling doorheen de wijnvelden. ’s Avonds wordt er weerom aangeschoven voor een subliem meergangenmenu.

Dag 3

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan de gekende brouwerij van Rothaus. Gedurende anderhalf uur worden wij door een ervaren gids rondgeleid in deze bierbrouwerij. Tijdens de middag blijven we tafelen in de brouwerij. In de namiddag brengen wij een bezoek aan het gekende kuuroord Titisee. ‘s Avonds worden onze smaakpapillen maximaal geprikkeld door het speciale zesgangenmenu “Van pollepel tot kurkentrekker” met aangepaste wijnen.

Dag 4

Deze voormiddag houden wij halt aan het wijngenootschap van Durbach. Deze wijnen horen tot de beste van Duitsland. Wij nemen hier deel aan een uitgebreide wijnproeverij en nuttigen een overheerlijke vespermaaltijd. In de vroege namiddag vertrekken we dan terug naar Diepenbeek.

top