Lourdes - Hotel Alba of Padoue(*)
Meerdaagse reizen

Lourdes - Hotel Alba of Padoue(*)

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Lourdes 1858: In de grot van Massabiëlle verschijnt O.L. Vrouw aan Bernadette Soubirous, een 14-jarig meisje. Zij is ziek, niet al te slim en arm. Zij maakt een kruisteken en bidt.

Sindsdien blijven ze toestromen: mensen van alle rangen en standen, ras en geslacht, arm en rijk, ziek en gezond, blank en zwart. Miljoenen mensen zochten en zoeken nog steeds een antwoord op hun vragen. Zij maken een kruisteken en bidden.

Wil jij Lourdes ook eens beleven? Kom dan met ons mee, laat je problemen even achter bij de Grot en geniet van Lourdes en zijn prachtige omgeving, zijn musea, de sfeer en vriendschap die uitgaat van een groep. En hopelijk kom ook jij terug thuis met een koffer en een hart vol goede herinneringen, hoop en vertrouwen.


(*) OPGELET HOTEL PADOUE ENKEL TE BOEKEN VAN 16/06/2019 - 21/06/2019. ANDERE DATA ZIJN SOWIESO IN HOTEL ALBA. BIJ ONLINE BOEKING HOTEL VERMELDEN IN OPMERKING.

Hotel Alba

Verblijf in comfortabel viersterrenhotel in volpension, beginnend met het middagmaal op dag 2 en eindigend met het middagmaal op de laatste dag in Lourdes. Speciale diëten en kamers voor gehandicapten mogelijk (melden bij boeking a.u.b.) Rolstoelen, looprekjes, buggy’s kunnen mee op aanvraag! Elektrische en gewone rolstoelen ook te huur in Lourdes! (Aanvragen bij boeking)

Mooi en aangenaam hotel, gelegen aan de Gave de Pau.


Faciliteiten

Mooi en aangenaam hotel met een groot terras en een tuin, bar, liften, wifi, internet (tegen betaling)... 
Bushalte (h&t hotel-heiligdom-centrum, betalend) vóór het hotel.

Kamers

De nette kamers zijn uitgerust met een volledige badkamer (met bad/douche, wc, föhn), tv, telefoon, airco/verwarming...

Eten en drinken

’s Morgens klein ontbijtbuffet. Middag- en avondmaal bestaat uit 3 of 4 gangen, opgediend aan tafel. Speciale diëten en kamers voor gehandicapten mogelijk (melden bij boeking a.u.b.)

Bezoeken

Totaal inkomgelden en foto: ongeveer € 15 tot € 40 (prijzen 2018).

Kledij

Voorzie je ook op slecht weer. Neem een dekentje en een kussentje mee voor op de bus, oordopjes zijn soms ook handig. Medicijnen niet in reiskoffer steken maar in handbagage!

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas. (vraag na bij je ziekenfonds)

Munten

Euro.

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Lourdes - 5/6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vooravond. Via Mons, Valenciennes, Péronne (gelegenheid om het avondmaal te gebruiken – facultatief), Parijs en Orléans (nachtstop) rijden we tijdens de nacht verder richting Lourdes.

Dag 2

Wij stoppen ‘s morgens voor het ontbijt (facultatief of zelf mee te brengen) en bereiken Lourdes in de late voormiddag. Welkomstdrink en info, middagmaal, kamerverdeling (volgorde kan wijzigen). Namiddag geleid bezoek aan het Heiligdom. 17.00 u Sacramentsprocessie – 19.00 u avondmaal – 21.00 u Lichtprocessie.

Dag 3

Na het ontbijt (07.00-8.30 u) komen we om 09.00 u samen aan de Gekroonde Lieve Vrouw voor de groepsfoto (€10). Om 9.30 u kan je de Nederlandstalige mis (zaal Kolbe) bijwonen. De (witte=vlakke) Kruisweg doen we na de Nederlandstalige mis (10.30 u). Vertrek aan de Gekroonde Lieve Vrouw om 10.30 u. Na het middagmaal maken we een uitstap naar de Pyreneeën. Bij slecht weer voorzien we een vervangprogramma. 17.00 u Sacramentsprocessie – 19.00 u avondmaal – 21.00 u Lichtprocessie.

Dag 4

Na het ontbijt ontruimen we de kamers vóór 09.00 u en plaatsen we onze koffers in de bagageruimte. Vrije voormiddag (internationale mis, marktbezoek, museum…). 12.00 u middagmaal. De namiddag staat in het teken van Bernadette: we brengen een bezoek aan het Cachot, de Bolymolen… Koffers en handbagage laden om 16.30 u. Mogelijkheid tot licht avondmaal in ons hotel (soep en hoofdschotel ± € 11,50) Vertrek in Lourdes rond 18.15 u.

Met de nodige stops rijden we richting België.

Dag 5

Rond 07.30 u ontbijt (facultatief). Hierna zetten we onze reis verder, om in de voormiddag in Diepenbeek aan te komen.

Extra bij 6-daagse reis Lourdes

Tijdens onze 6 daagse reis maken we dinsdag een halve daguitstap naar de Pyreneeën en op woensdag een daguitstap naar Lac d’Artouste (€ 25) en/of het meer van Fabrège. Bij slecht weer voorzien we een vervangende uitstap (Pau en wijnkelder).

Vervoer

Royal Class

top