Cotswolds - Hotel Jury's Inn Swindon
Meerdaagse reizen

Cotswolds - Hotel Jury's Inn Swindon

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De Cotswolds zijn populair zowel bij de Engelsen zelf als bij bezoekers van over heel de wereld. Deze streek is bekend om zijn zachte hellingen (‘wolds’), afgelegen dorpjes en om het feit dat ze zo typisch Engels zijn. Opvallend zijn de honingkleurige kalkstenen huisjes en de ‘drystone’ muurtjes. De wolindustrie heeft deze streek grote welvaart bezorgd en ook de dag van vandaag zijn schapen op de heuvelruggen nog een typisch kenmerk van de Cotswolds. De Cotswolds verschaffen ons de perfecte locatie voor een ontspannende uitstap!


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Hotel Jury's Inn Swindon

Faciliteiten

Wifi is gratis in alle openbare ruimtes en er is een fitnessruimte die 24 uur per dag toegankelijk is. 

Kamers

De kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning, een lcd-tv, telefoon, badkamer met bad/douche, toiletartikelen en een haardroger. 

Eten en drinken

Dit viersterrenhotel heeft een bar en een restaurant waar je typisch Britse gerechten voorgeschoteld krijgt. Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 4. 

Bezoeken

Inkomgelden ca. £ 60 per persoon zijn niet inbegrepen. (Windsor, Blenheim, Oxford)

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Voor EU-burgers volstaat de identiteitskaart (niet EU-burgers hebben een internationale reispas nodig - vraag na op je gemeentehuis). ZEER BELANGRIJK!!! Zonder identiteitskaart kom je Groot-Brittannië niet in! Een A, B, C, D, E of F-card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een identiteitsbewijs kunnen voorleggen (met foto!), verkrijgbaar op het gemeentehuis. Europese ziekteverzekeringspas en SIS-kaart (gratis verkrijgbaar, vraag na bij je ziekenfonds).

Munten

Engelse pond.

Netspanning

230 V - speciale stekker nodig (adapter)

Activiteiten

Cotswolds - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek via Calais met ferry of Eurotunnel naar Dover of Folkestone. We rijden door naar Windsor voor een vrij bezoek aan de officiële residentie van de Queen: Windsor Castle. We bezoeken dit kasteel dat het oudst bewoonde kasteel van Europa is met een geschiedenis van bijna 1000 jaren! De kunstcollecties van de Britse vorsten en de kapel met de graven zijn absoluut een bezoek waard. Tevens gelegenheid tot vrije lunch, in de stad. Na Windsor rijden we richting hotel. Onderweg genieten we van de mooie panorama’s en leuke zichten die de landelijke graafschappen Wiltshire en Oxfordshire ons te bieden hebben. Indien we voldoende tijd hebben rijden we via de “magische” steencirkels van Avebury in de zuidelijke Cotswolds naar ons hotel.

Dag 2

Verkenning van de Cotswolds met bezoek aan Blenheim Palace, één van de weinige barokke paleizen in het land en nog steeds bewoond door een nakomeling van de familie Churchill. We genieten van de kunstcollecties en de unieke landschapstuin er is gelegenheid tot vrije lunch in het cafetaria. Vervolgens naar het laatmiddeleeuwse stadje Burford voor een bezoek aan de kerk en de hoofdstraat en verder naar Bibury, “het mooiste dorp van Engeland” met een bezoek aan de wevershuisjes van Arlington Row.

Dag 3

Verkenning van de pittoreske stadjes en landschappen die de Cotswolds tot één van de meest aantrekkelijke gebieden van Engeland maken. Vandaag bezoeken we een van de meest inspirerende tuinen, nl. Hidcote Manor. We houden halt bij o.a. Broadway, Chipping Campden en Bourton-on-the Water. Elk van deze stadjes heeft filmallures en het laatste plaatsje staat gekend als het Brugge van de Cotswolds. Onderweg gelegenheid tot lunch en vrije tijd in de dorpjes. Doorheen dit mooie gebied terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

In de voormiddag bezoeken we de beroemde universiteitsstad Oxford, “de stad met de dromerige torentjes”. Stadswandeling langsheen de historische gebouwen en verschillende colleges. Ook hier herkennen we verschillende beelden uit de filmwereld. Gelegenheid tot lunch en in de vroege namiddag vertrek naar de kust voor de terugreis naar ons land.

Vervoer

Overtocht met de Shuttle

top