Cotswolds
Meerdaagse reizen

Cotswolds

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De Cotswolds zijn populair zowel bij de Engelsen zelf als bij bezoekers van over heel de wereld. Deze streek is bekend om zijn zachte hellingen (‘wolds’), afgelegen dorpjes en om het feit dat ze zo typisch Engels zijn. Opvallend zijn de honingkleurige kalkstenen huisjes en de ‘drystone’ muurtjes. De wolindustrie heeft deze streek grote welvaart bezorgd en ook de dag van vandaag zijn schapen op de heuvelruggen nog een typisch kenmerk van de Cotswolds. De Cotswolds verschaffen ons de perfecte locatie voor een ontspannende uitstap!


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Overtocht zal naar alle waarschijnlijkheid met de ferry gebeuren!

Reserveer deze reis

Verblijf in drie- of viersterrenhotel

Bezoeken

Inkomgelden zijn niet inbegrepen. (Windsor, Blenheim, Hidcote Manor): ca. 75 euro (prijswijziging onder voorbehoud)

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen.

Documenten

ZEER BELANGRIJK! Sinds oktober 2021 is een internationale reispas nodig - vraag tijdig na op je gemeentehuis. Zonder kom je GB niet in! Een A, B, C, D, E of F-card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een reispas kunnen voorleggen, verkrijgbaar op het gemeentehuis.

Munten

Engelse pond. Over het algemeen kan men ook betalen met Visa of Master Card.

Netspanning

230 V - speciale stekker nodig (adapter)

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis
  • Overtocht zal naar alle waarschijnlijkheid met de ferry gebeuren!

Activiteiten

Cotswolds - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek via Calais met ferry of Eurotunnel naar Dover of Folkestone. We rijden door naar Windsor voor een vrij bezoek aan de officiële residentie van de Queen: Windsor Castle. We bezoeken dit kasteel dat het oudst bewoonde kasteel van Europa is met een geschiedenis van bijna 1000 jaren! De kunstcollecties van de Britse vorsten en de prachtige kapel zijn absoluut een bezoek waard. Tevens gelegenheid tot vrije lunch, in de stad. Na Windsor rijden we richting hotel. Onderweg genieten we van de mooie panorama’s en leuke zichten die de landelijke graafschappen Wiltshire en Oxfordshire ons te bieden hebben. 
We houden nog even halt bij de magische steencirkel van Avebury in de zuidelijke Cotswolds.

Dag 2

Verkenning van de Cotswolds met bezoek aan Blenheim Palace, één van de weinige barokke paleizen in het land en nog steeds bewoond door een nakomeling van de familie Churchill. We genieten van de kunstcollecties en de unieke landschapstuin. Er is gelegenheid tot vrije lunch in het cafetaria. In de namiddag trekken we naar het laatmiddeleeuwse stadje Burford. Een kerkbezoekje is een aanrader, maar er is hier beslist ook de gelegenheid om de vermaarde Britse scones te proeven. Als slot van de namiddag stoppen we nog even nabij Bibury, “het mooiste dorp van Engeland” met een bezoek aan de overbekende wevershuisjes van Arlington Row.

Dag 3

Verkenning van de pittoreske stadjes en landschappen die de Cotswolds tot één van de meest aantrekkelijke gebieden van Engeland maken. Vandaag bezoeken we een van de meest inspirerende tuinen, nl. Hidcote Manor*. We houden halt bij o.a. Broadway, Chipping Campden en Bourton-on-the Water. Elk van deze stadjes heeft filmallures en het laatste plaatsje staat gekend als het Brugge van de Cotswolds. Onderweg gelegenheid tot lunch en vrije tijd in de dorpjes. Doorheen dit mooie gebied terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

(* Niet voor de trip in september!)

Dag 4

In de voormiddag bezoeken we de beroemde universiteitsstad Oxford, “de stad met de dromerige spitsen”. Stadswandeling langsheen de historische gebouwen en verschillende colleges. Ook hier herkennen we verschillende beelden uit de filmwereld. Gelegenheid tot lunch en in de vroege namiddag vertrek naar de kust voor de terugreis naar ons land.

Vervoer

2 x dagreis

top