Lavagna
Meerdaagse reizen

Lavagna

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Lavagna is een vakantiebestemming bij uitstek. Een van de grootste plezierhavens van Italië met 1200 ligplaatsen. Het strand en de kust van Lavagna zijn al meerdere malen erkend voor hun uitstekende kwaliteit. Vanuit Lavagna kan je wandelingen maken via pittoreske routes de groene heuvels in. Tijdens ons verblijf maken we uitstappen naar o.a. Genua.

Reserveer deze reis

Real Park Hotel

Gelegen in het gehucht Cavi, op enkele passen van het station.

Faciliteiten

Het hotel ligt aan zee en heeft grote terrassen met een prachtig uitzicht op de zee van Lavagna en de Golf van Tigullio.

Kamers

Kamers uitgerust met badkamer, tv, kluis, haardroger minibar en wifi.

Eten en drinken

Volpension in Lavagna beginnend met middagmaal en eindigend met ontbijt. Heenreis in halfpension. Het restaurant biedt je iedere dag Middellandse Zeeschotels met als specialiteit visgerechten.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

Speciale reisstekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 7 mei tot zondag 15 mei 9 dagen / 8 nachten € 985 Reserveer
zaterdag 10 sep tot zondag 18 sep 9 dagen / 8 nachten € 985 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in volpension (heenreis in halfpension)
  • Inbegrepen: middagmaal bij aankomst. Drank en koffie inbegrepen bij maaltijden buiten het hotel. Inkomgelden, boot en treinverplaatsingen (zie programma)
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis (heenreis met tussenovernachting)


Activiteiten

Lavagna - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek richting Italië. Wij houden onderweg halt voor een tussenovernachting.

Dag 2

Aankomst in ons hotel waar we kunnen genieten van een welkomstaperitief en een lekkere lunch. In de loop van de namiddag brengen we een bezoek aan Chiavari, een stad met een belangrijk, uniek, historisch centrum. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt brengen we een uitgebreid, cultureel bezoek aan de bijzondere stad Genua (met gids). In de voormiddag zijn we in Via Garibaldi waar meerdere historische paleizen de geschiedenis en de grootheid van Genua weergeven aan dewelke ook de Vlaamse schilders Van Dyck en Rubens met hun kunstwerken hebben bijgedragen. In de namiddag verplaatsen we ons met de bus om een rondrit de maken door de stad. Er is natuurlijk ook vrije tijd voorzien om een bezoekje te brengen aan de mooiste winkelstraat van Genua. Terug naar het hotel voor avondeten en overnachting.

Dag 4

We bezoeken vandaag, samen met een gids, de wereldberoemde Marmergroeves van Carrara, en meer precies de “CAVA FANTISCRITTI”, waar de beroemde kunstenaar Michelangelo zijn marmer kwam kiezen!! Een onvergetelijke ervaring! Daarna verplaatsen we ons naar Pietrasanta, waar we lekker middageten en deelnemen aan een uitgebreide wijndegustatie!!

Dag 5

Camogli, San Fruttuoso en Nervi zijn drie plaatsnamen die je 100% natuurschoonheid garanderen. Camogli is een mooi en rustig vissersdorp met een zeeroversverleden! San Fruttuoso is enkel bereikbaar via boot of te voet. En na het middageten een wandeling vlak langs de zee op de kronkelige Anita Garibaldi-zeepromenade, waar je achter iedere bocht een andere prachtige baai kan bewonderen.

Dag 6

Vandaag verplaatsen we ons naar Lavagna, een stadje dat beschikt over een belangrijke historische kern en tegelijkertijd over een zeer moderne, ontwikkelde en daarom de grootste plezierhaven van Europa! Na een bezoek aan deze prachtige plezierhaven wandelen we door de smalle straatjes van Lavagna en we lopen recht op een mooie kathedraal af. De kathedraal van Santo Stefano, 12de eeuw, een voorbeeld van de Romeins-Gotische bouwstijl. Na binnen de schoonheden die deze kerk biedt, bewonderd te hebben, slenteren we terug naar het centrum waar op donderdag de wekelijkse markt plaats vindt. Rondom het plein zijn er verschillende terrasjes waar je een lekkere cappuccino kan drinken met een stukje foccaccia! Typische Ligurische lekkernij. Na een lekker middagmaal in ons hotel, een kleine siësta en daarna gaan we weer op stap. De volgende plaats om te ontdekken is Rapallo, we gaan erheen per trein. Na een korte wandeling door de stad nemen we de kabelbaan die ons tot op 600 m boven de zeespiegel brengt. Je vindt hier een prachtige Onze Lieve Vrouw kerk, gebouwd in 1558, en van hieruit kan je de Golfo del Tigullio bewonderen, een adembenemend panoramisch zicht. Na deze mooie uitstap nemen we de kabelbaan terug naar Rapallo. Terug in het Hotel krijgen we een demonstratie van hoe men werkelijk de echte Pesto maakt, deze typische Ligurische lekkernij die zo goed past bij pasta, maar ook in de soep. Je wordt ook uitgenodigd om de bekende Limoncino van de Cinque Terre te proeven, een uitstekend digestief. Na het avondeten sluiten we deze lange dag af met een gezellige muziek- en dansvond.

Dag 7

We verplaatsen ons met de bus naar Lerice, gelegen in de golf van La Spezia. Hier verbleven de bekende dichters Shelley en Byron, vandaar de naam “Golfo dei Poeti”. We vervolgen per boot naar Portovenere waar we middageten en dit unieke vissersdorpje bezoeken. Optie: in de namiddag een rondvaart van het eiland Palmaria. Met de boot terug naar Lerice en vandaar met de bus terug naar het hotel.

Dag 8

Monterosso is het eerste dorpje van de 5 Terre. Na een kort bezoek aan dit dorpje gaan we eten in een zeer speciaal panoramisch restaurant. In de namiddag verplaatsen we ons naar Sestri Levante, en beschik je over vrije tijd om dit interessant stadje te ontdekken.

Dag 9

Na een rustig ontbijt verlaten we Lavagna om terug naar huis te rijden met een koffer vol mooie herinneringen.

top