Rome - Hotel Cicerone
Meerdaagse reizen

Rome - Hotel Cicerone

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Rome was het centrum van het enorme Romeinse Rijk, de zetel van de kerk en is vandaag de dag de bruisende hoofdstad van Italië. Uit de Romeinse Oudheid stammen het Colosseum, de ruïnes van het Forum Romanum en het Pantheon. Ook Vaticaanstad is een trekpleister van formaat, met het Sint-Pietersplein, de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse kapel waar de pausen verkozen worden. Onvergetelijk zijn ook de ondergrondse catacomben waar de eerste christenen begraven werden. Toeristen worden niet alleen gecharmeerd door de bezienswaardigheden, maar ook door de aparte sfeer en romantiek die in de lucht hangen in de buurt van de Piazza Navona, de Spaanse Trappen en de Trevifontein. 


Tijdens de heenreis staat ook Orvieto op het programma. Deze op een plateau gelegen stad biedt je heerlijke witte wijn, gezellige straatjes en een machtig mooie kathedraal. Op de terugreis rijden we langs Parma, wereldberoemd omwille van haar kaas en ham.


Kortom... een stuk Italië op zijn best!

Hotel Cicerone

Een centraal gelegen hotel in het centrum van Rome.

Faciliteiten

In de pianobar kan je genieten van de prachtige muziek, een cocktail of een hapje.

Kamers

De luxueuze en comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en badkamer met haardroger. 

Eten en drinken

Het hotel heeft een eigen bar en restaurant.
In het restaurant krijg je typisch Italiaanse gerechten die er heerlijk uitzien.

Bezoeken

Heel wat bezoeken aan kerken e.d. zijn gratis, maar voor de meeste historische monumenten en  musea is de toegang en reservatie betalend, net als de metroritten. Voorzie hiervoor een budget van ± € 80,00/persoon. Toeristentaks wordt apart afgerekend ter plaatse. We zullen enkele malen gebruik maken van het openbaar vervoer.  

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen. Rome is een stad die we grotendeels te voet ontdekken, zo geniet je het meeste van de pracht van deze wereldstad. De autocar is verplicht het historische centrum zoveel mogelijk te mijden door de steeds strengere regelgeving.

Rome is geen geschikte bestemming voor mensen die niet goed te been zijn.

Voor bezoeken aan religieuze gebouwen is gepaste kledij noodzakelijk.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en ziekteverzekeringspasje (verplicht voor Italië en gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Voor Italië de euro. Voor de haltes/maaltijden in Zwitserland Zwitserse franken, alhoewel de euro overal aanvaard wordt.

Wees zéér voorzichtig met portefeuilles, bankkaarten etc. op drukke plaatsen.

Netspanning

220 V. Stekkers type C (met 2 pinnen) zijn overal bruikbaar.

Activiteiten

Rome - 7 dagen met bezoek aan Orvieto en Parma

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen. We volgen de autosnelweg via Luxemburg en Frankrijk (met vrij ontbijt onderweg). De Vogezen en de Elzas brengen ons in de juiste stemming… vakantie! Vrij middagmaal onderweg. We doorkruisen verder het bergachtige Zwitserland om ‘s avonds te arriveren in ons hotel in de omgeving van Milaan. Avondmaal en overnachting.

Dag 1 - 850 km

Vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen. We volgen de autosnelweg via Luxemburg en Frankrijk (met vrij ontbijt onderweg). De Vogezen en de Elzas brengen ons in de juiste stemming… vakantie! Vrij middagmaal onderweg. We doorkruisen verder het bergachtige Zwitserland om ‘s avonds te arriveren in ons hotel in de omgeving van Milaan. Avondmaal en overnachting.

Dag 2 - 600 km

Na het deugddoende ontbijt rijden we verder via de Italiaanse autosnelwegen richting Rome. Onderweg brengen we een bezoek aan Orvieto, beroemd omwille van haar prachtige kathedraal en de witte wijn. We bewonderen er de rijk versierde façade en genieten van de talrijke winkeltjes en gezellige straatjes. Doorreis naar Rome, waar we in de vooravond arriveren. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting in ons hotel in het centrum van Rome.

Dag 3

Wie Rome zegt, zegt ook 2000 jaar christendom. Daarbij mag een bezoek aan de catacomben* niet ontbreken: deze oude ondergrondse begraafplaatsen weten de bezoeker altijd opnieuw te boeien. Aansluitend bezoeken we een van de grote hoofdbasilieken. Nadien zakken we af naar de buurt van de Piazza della Repubblica en het Quirinaal. Hier ontmoeten we enkele barokke meesterwerken van Borromini en Bernini, evenals het presidentiële paleis. We voorzien een lange pauze aan de Trevifontein. Gelegenheid voor shopping. We ronden deze dag af aan de romantische Spaanse Trappen, vlak bij het belangrijkste winkelgebied van de stad. Naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt vatten we onze stadswandeling aan met de Engelenburcht, prachtig gelegen aan de Tiber. Verder passeren we de betoverende Piazza Navona, gekend om de Vierstromenfontein van Bernini. We verkennen de omgeving van het Pantheon, waar we tijdens de pauze kunnen genieten van de gezellige straatjes. We doorkruisen het politieke hart van de stad met de Piazza Colonna en Montecitorio, om onze weg te vervolgen richting Piazza Venezia, waar we een middagpauze houden voor een vrije lunch. Tijdens de namiddag passeren we het Capitool en komt het antieke Rome ruim aan bod met een bezoek aan het Forum Romanum* en het Colosseum*, nabij de Palatijnse heuvel*. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt wandelen we naar het Vaticaan, een ministaat binnen de stad Rome. We bezoeken er de Vaticaanse musea* met schitterende kunstcollecties en niet te vergeten de Sixtijnse kapel, de plek waar de pausen verkozen worden. De fresco’s van Michelangelo zullen hier een diepe indruk nalaten. Vrij middagmaal in de buurt van Sint-Pieter. Nadien bezoek aan de indrukwekkende basiliek en het Sint-Pietersplein. Aansluitend is er de nodige tijd voorzien om even uit te blazen in de omgeving. Terugkeer naar hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 6 - 600 km

Vandaag verlaten we de stad Rome en vatten onze terugreis aan richting noorden, doorheen het golvende Toscaanse landschap en de Apennijnen. Om nog extra van de omgeving te genieten, rijden we na het vrije middagmaal langs één van de belangrijkste steden van Emilia-Romagna: Parma. Bekend om haar Parmaham, parmezaankaas en… voetbal. Via de autosnelweg verder richting Milaan. In de omgeving avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7 - 850 km

Na een stevig ontbijt zetten we onze terugreis verder met vrij middagmaal onderweg. Via Zwitserland en Frankrijk bereiken we al snel Luxemburg en België. Vrij avondmaal. ’s Avonds aankomst in Diepenbeek. Einde van een verrijkende en deugddoende reis.

top