Venetië & Veneto - Hotel Terme Roma
Meerdaagse reizen

Venetië & Veneto - Hotel Terme Roma

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Op zoek naar een reis met de nodige romantiek? Venetië, met haar gondels, haar kanalen en sierlijke paleizen, haar eilandjes... Iedereen droomde wel eens van deze romantische stad op het water. Rond Venetië liggen een veelvoud aan charmante steden zoals Vicenza, met de beroemde paleizenbouwer Palladio. Op het verlanglijstje staat ook Bassano del Grappa, wereldberoemd om zijn grappa en aardewerk. We bezoeken eveneens het rijkelijke Padua, de stad van de Heilige Antonius maar ook een bruisende studentenstad. Nog meer romantiek in Verona, bij het balkon van Romeo en Julia! Wie fluistert daar: "Ze hadden elkaar lief"? Geniet nog na van dit alles bij een coupe Prosecco of een Aperol Spritz op één van de talrijke terrassen van onze verblijfplaats Abano Terme, een gezellig kuuroord met 's avonds een rustige en uitnodigende ambiance.

Hotel Terme Roma

Zeer centraal gelegen en verzorgd hotel in Abano Terme. Je verblijft op twee stappen van het verkeersvrije centrum van Abano.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over twee zwembaden (badmuts verplicht!), een mooie tuin en bar binnen en buiten. 

Kamers

Mooie, gerenoveerde kamers, met alle comfort en airco. 

Eten en drinken

Zowel ’s morgens als ’s avonds uitgebreide maaltijden. 

Bezoeken

Voor de meeste historische monumenten en musea is de toegang betalend, net zoals de boot- en gondeltochten en de wijndegustatie. Voorzie hiervoor een budget van ± € 100,00/persoon.

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen. Voor bezoeken aan religieuze gebouwen is gepaste kledij noodzakelijk. Voor het gebruik van het zwembad is een badmuts noodzakelijk.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en ziekteverzekeringspasje (verplicht voor Italië en gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Voor Italië de euro. Voor de maaltijd in Zwitserland een kleine som Zwitserse franken. Geldautomaten: overal aanwezig. Bankkaarten worden vrijwel overal aanvaard.

Netspanning

220 V. Voor laders speciale stekker noodzakelijk.

Activiteiten

Venetië & de Veneto - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Wie droomde er nooit van Venetië? De stad op het water, met de oosters aandoende paleizen, de gondels, de brede kanalen, de smalle steegjes, de maskers… Venetië is en blijft uniek. De dogenstad wordt omgeven door een veelvoud van charmante plaatsen zoals Vicenza, waar nauwelijks toeristen komen en waar je nog die echte Italiaanse sfeer vindt. Op ons verlanglijstje staat ook Bassano del Grappa, wereldberoemd van de grappa. We bezoeken eveneens het rijkelijke Padua, de stad van de H. Antonius en van de studenten. Verder Verona, de stad van Romeo en Julia, en de mooie Romeinse arena. Vermits de Veneto zich uitstrekt tot aan het Gardameer, sluiten we af met een bezoek aan Sirmione, het uiterst zuidelijke punt van het meer.

Dag 1

Na een vroeg vertrek vanuit Diepenbeek, zet de autocar koers richting Duitsland en Oostenrijk, twee landen die we doorkruisen met de nodige stops onderweg. ‘s Avonds aankomst in de buurt van de Brennerpas. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na een stevig Oostenrijks ontbijt, arriveren we al snel in Italië. Na het schitterende decor van de Dolomieten en de uitgestrekte fruitplantages van Trentino, bereiken we Verona, de stad van Romeo en Julia. Deze charmante stad biedt een zeer gevarieerd beeld met haar Romeins amfitheater*, het balkon van Julia en zoveel meer. Je ontdekt er ook stukjes van de stad die je nog niet kende! Vrij middagmaal ter plaatse. In de loop van de namiddag aankomst in Abano Terme, een voornaam kuuroord in de Veneto. We verkennen het stadje met zijn talrijke warmwaterbronnen en mooi aangelegde promenades. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Na het verkwikkende ontbijt in ons hotel, uitstap per autocar naar Padova. Deze stad is niet alleen één van de drukst bezochte bedevaartsoorden van Italië, het is ook een zeer mondaine stad met een overvloed aan historische gebouwen. Tijdens onze stadswandeling bezoeken we de basiliek van S. Antonius, het café Pedrocchi… Na het vrije middagmaal kort bezoek aan Bassano del Grappa, een klein maar boeiend stadje aan de Brentarivier en aan de voet van de Dolomieten. In deze streek van de “prosecco”, de Italiaanse champagne, bezoeken we ook een wijnboer* die ons laat kennis maken met deze heerlijk frisse schuimwijn! In een vrolijke stemming keren we terug naar Abano Terme. Klaar voor een frisse duik in het kuurzwembad? Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4

Deze dag staat helemaal in het teken van Venetië, de stad van de gondels, de kanalen en eilanden. Een stad die ieder romantisch hart sneller doet slaan! In de loop van de dag bezoeken we per privéboot* en te voet piazza San Marco, de omgeving van het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten, het Canal Grande… Uiteraard kan iedereen die het wenst een tocht maken met de gondel*.’s Middags doorkruisen we de steegjes en pleinen richting Rialto, zodat de verkenning van de stad compleet is. Uiteraard voorzien we ook de nodige vrije tijd. Per autocar terugkeer naar Abano Terme, waar je, na het diner, nog de ‘passeggiata’ kan doen: de traditionele avondwandeling na de maaltijd. Geniet van de Italiaanse sfeer op de promenades van Abano!

Dag 5

Na het vertrek uit Abano bereiken we al snel Vicenza, de stad van de beroemde renaissance-architect Palladio. Deze stad in de Veneto straalt een rustige en voorname sfeer uit. O.l.v. de gids maak je kennis met het rijke patrimonium van deze innemende stad. Per autocar zetten we onze verkenning van de Veneto verder met een bezoek aan het zuidelijkste punt van het Gardameer. Het stadje Sirmione ligt op een landtong diep in het meer. We verkennen met een boottochtje* en een wandeling deze gezellige trekpleister. Al vrij snel verlaten we de Veneto… en arriveren we in de omgeving van Como of Lugano voor een tussenovernachting. Avondmaal en overnachting.

Dag 6

Via het decor van de Zwitserse Alpen, de meren en de Franse Vogezen keren we terug richting België. Vrij middagmaal onderweg in Zwitserland. Uiteraard voorzien we de nodige stops onderweg om eens af en toe de beentjes te strekken. Aankomst in Diepenbeek in de late avond.

top