Holzgau - Gasthof Bären/Birkenhof
Meerdaagse reizen

Holzgau - Gasthof Bären/Birkenhof

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Lechtal

In het Lechtal, waar de rivier de Lech zich ongetemd een weg baant en waarlangs pittoreske dorpjes zich uitstrekken, is het heerlijk vertoeven. In het hart van dit dal tussen de Allgäuer en de Lechtaler Alpen bevindt zich het idyllische dorpje Holzgau, onze verblijfplaats en uitvalsbasis voor wandelingen en uitstappen naar Füssen (Duitsland), Bludenz en Lech.

Maak kennis met de Lechtaler tradities zoals het houtbewerkingsvakmanschap en de niet weg te denken Tiroleravond. 

Als attractie is de Holzgauer hangbrug een ware uitdaging. 

Gasthof Bären/Birkenhof, gerund door de familie Lumpner, symboliseert gastvrijheid, vriendelijkheid, lekker eten en comfort. 

Een adembenemende reis, een stijging, een daling en volop genieten!

Lechtal Aktiv Card inbegrepen

Gasthof Bären/Birkenhof

Gasthof Bären is een mooi onderkomen, gelegen op een prachtige plek in het dorpshart van Holzgau. Birkenhof ligt op 3 minuten wandelafstand van Gasthof Bären.

Ze liggen midden in het indrukwekkende berglandschap van het Lechtal in Tirol.

Faciliteiten

Restaurant met bar, zonneterras, wifi, wellness of sauna, lift

Kamers

Comfortkamers of kamers met leefgedeelte, grotendeels met balkon, badkamer met wc, douche of bad, satelliet-tv, wifi, kluis (niet in Birkenhof).

Eten en drinken

Ontbijtbuffet, 's middags (bij VP) en 's avonds driegangenmenu met telkens keuze hoofdgerecht en saladebuffet. 

3 x halfpension en 3 x volpension

Avondmaal op de eerste dag en ontbijt op dag van vertrek inbegrepen. 


Bezoeken

Uitstappen met Lechtal Aktiv Card (inbegrepen in totaalprijs):

  • o.a. Rüfikopfbahn, wandelbus.

Niet inbegrepen in totaalprijs:

  • Kruidenwandeling, boottocht, Wunderkammer, Muttersbergbahn Bludenz: onder voorbehoud van prijswijzigingen:
    € 32,00/persoon (prijzen 2018)
  • Facultatieve tiroleravond Holzgau:
    € 4,00/persoon (prijs 2018)


Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Lichte wandelreis met afstanden tussen 6 en 12 km met hoogteverschillen. Enige tredzekerheid is vereist. Korte wandelingen tot 3 km tijdens de uitstappen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Holzgau-Lechtal - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 750 km

Vertrek ’s morgens in Diepenbeek over de Duitse autowegen richting Duits-Oostenrijkse grens om via Reutte het Lechtal binnen te rijden. Aankomst hotel, kamerverdeling en avondmaal. Regelmatige stops onderweg om onze benen te strekken en een hapje te eten.

Dag 2 - 45 km

Onze eerste ontmoeting met Holzgau, bekend om zijn beschilderde muurgevels. Rustige dorpswandeling met een kort bezoek aan de parochiekerk. Middagmaal hotel. Lech, in de deelstaat Vorarlberg, is een mondain skioord. We gaan hier met de Rüfikopf gondelbaan tot op een hoogte van 2350 m. Laat je hier vooral betoveren door de mooie panorama’s, onderneem een kleine wandeling of geniet op het zonneterras.

Dag 3 - 0 km

Wat dacht je van een attractieve dag? Een uitdaging? Trek je wandelschoenen aan en maak een unieke ervaring mee. De wandeltocht door de Höhenbachtalschlucht, langs de Simmswasserfall is beslist de moeite. De passage van de hangbrug is een echte belevenis. Middagmaal in ons hotel. Samen met het kruidenvrouwtje duiken we in de wereld van de wilde kruiden. Tijdens deze gezellige kruidenwandeling vertelt zij ons over de oude en nieuwe gebruiken van de schatten van de natuur. Deze geurige namiddag sluiten we af met een bezoek aan het kruidenwinkeltje.

Dag 4 - 125 km

Vandaag is het een grensoverschrijdende dag met een bezoek aan Füssen in de Duitse deelstaat Beieren. In de voormiddag kuieren we door de romantische Altstadt met zijn muurschilderingen en historische gebouwen. Na de rondleiding vrije tijd met mogelijkheid tot het nuttigen van een facultatief middagmaal. Wil je proeven van de lokale specialiteiten dan is de kleine, overdekte markthal een smakelijk alternatief. Namiddag rustige wandeling langs de Lech naar de Forggensee met aansluitend een boottocht op dit stuwmeer. Terug richting Oostenrijk met de autocar. Na het avondmaal genieten we nog van een typische Tiroolse folkloreavond.

Dag 5 - 45 km

Een kort ritje met de autocar en we zijn in Elbigenalp. Benieuwd naar de kunst van het houtsnijwerk en alles wat met hout te maken heeft, kappen en beitelen in open lucht? Dan zijn we hier op de juiste plaats. Ook gaan we even terug in de tijd. Het bezoek aan het museum “Wunderkammer” begint met een ludieke kennismaking met een rasechte Lechtaler. Verder aanschouwen we hier de geschiedenis van de Lechtaler bevolking aan de hand van een kunst- en curiositeitenverzameling. Terug naar ons hotel voor het middagmaal. Al wandelend langs de Lech op weg naar Steeg. Onderweg houden we even halt aan een leuke Kneippanlage en staan we aan de voet van de Hägerau waterval. Aangekomen in Steeg kan je genieten van een lekker ijsje bij de plaatselijke kaasmakerij Sojer. Met de autocar terug naar ons hotel voor het avondmaal. Om deze dag af te sluiten is er cultuur onder de blote hemel.

Dag 6 - 0 km

Vrije dag met tal van keuzemogelijkheden zoals: ontspannen in het saunacomplex van het hotel, een fietstocht langs de Lech, bezoekje aan Silvio’s Schnitzstube, wandelen in de omgeving van Holzgau, zwemmen in Steeg, op weg met de wandelbus. Je reisleider geeft je graag bijkomende informatie. Facultatief middagmaal. Om 16.00 uur verwacht de familie Lumper ons voor koffie en koek.

Dag 7 - 130 km

Naar Bludenz via een prachtige panoramaroute. De gondelbaan brengt ons tot aan het bergstation Madeisaköpfle op 1402 m hoogte. Korte wandeling en aansluitend mogelijkheid tot facultatief middagmaal in het panoramarestaurant van Alpengasthof Muttersberg. Namiddag bezoek aan Milkawinkel en vrije tijd met shopping in het moderne winkelcentrum Zimba Park. Terug naar hotel voor avondmaal.

Dag 8 - 750 km

Na ontbijt, vertrek naar huis met facultatief middagmaal onderweg en regelmatige stops.

top